Hoeveel kost een smeedijzeren veranda?

De richtprijzen voor een smeedijzeren veranda schommelen tussen 1.500 en 2.500 euro per vierkante meter. Daarmee is smeedijzer het duurste materiaal om te gebruiken voor de bouw van je nieuwe veranda. De uiteindelijke prijs van je smeedijzeren veranda wordt bepaald door verschillende factoren zoals de oppervlakte, de afwerking, de installatie enzovoort.

Voor een exacte prijs kan je op elk moment een vrijblijvende offerte aanvragen via ons offerteformulier.

Op zoek naar een specialist?Vraag advies en vergelijk tot 5 gratis offertes

Voordelen en nadelen van smeedijzeren veranda’s

Smeedijzeren veranda

Voordelen

Een smeedijzeren veranda geeft een unieke uitstraling, is elegant en is perfect kenmerkend voor een landelijke woonstijl. De eigenschappen van smeedijzer maken het mogelijk om ronde vormen en krullen te verkrijgen. Hierdoor zijn ronde vormen mogelijk.

Smeedijzer is een zeer sterk materiaal dat grote gewichten van glaspartijen kan dragen met slanke profielen. Daarnaast is een smeedijzeren veranda in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Nadelen

Het plaatsen van een smeedijzeren veranda heeft ook wat nadelen. Zo heeft smeedijzer geen thermische breuken, waardoor het nodig is om in de zomer te ventileren en de veranda goed te verwarmen tijdens de winterdagen. Smeedijzer is ook duurder dan andere materialen. De ronde vormen en krullen smeden is een echt ambacht dat zeer arbeidsintensief is.

Bovendien past een smeedijzeren veranda niet bij moderne woningen. Tenslotte vereisen fijne profielen soms het gebruik van zuilen ter ondersteuning.

Wat zijn mogelijke afwerkingen?

Optie 1: Kleur

Smeedijzer biedt verschillende mogelijkheden op het vlak van kleur. Deze kleuren worden aangebracht door middel van kleurvaste verven die speciaal voor dit soort ijzer zijn gemaakt. Je kan uit verschillende kleurtinten kiezen om je veranda precies de uitstraling te geven die je voor ogen hebt.

Optie 2: Vorm

In vergelijking met aluminium of hout, onderscheidt een veranda van smeedijzer zich door de mogelijkheid tot creatieve vormen. De bogen en andere vormen die met smeedijzer gemaakt kunnen worden, passen goed bij klassieke en landelijke woonstijlen. Op het gebied van vormen zijn er tal van mogelijkheden: ronde bogen, mooie krullen, geplooide buizen: het zijn allemaal manieren waarop het smeedijzer gevormd kan worden.

Hoe een smeedijzeren veranda onderhouden?

Smeedijzer is tegen de meeste weersomstandigheden bestand en kan niet rotten. Wanneer de veranda van smeedijzer eenmaal geschilderd en behandeld is tegen corrosie, heeft het geen specifiek onderhoud meer nodig. Indien goed onderhouden heeft dit type metaal een levensduur van meer dan 100 jaar.

Smeedijzeren veranda plaatsen

Interesse? Vind een installateur in jouw regio en vergelijk gratis meerdere offertes 

Wil je een smeedijzeren veranda plaatsen of twijfel je nog? Ontvang via onderstaand offerteformulier gratis advies en offertes voor smeedijzeren veranda’s. Zo kan je prijzen gemakkelijk vergelijken en vind je de beste prijs en beste verandabouwers in jouw regio.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Veranda
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Veranda