Aanbod uitvaartverzekeraars in België 

Op de Belgische markt zijn er heel wat bedrijven actief waarbij je een uitvaartverzekering kunt afsluiten. Deze uitvaartverzekeraars verschillen allemaal qua betalingsmodaliteiten, wachttijden, welke kosten er gedekt worden et cetera. Het is dus van belang om het aanbod van uitvaartverzekeraars goed te kennen en met elkaar te vergelijken. 

Sommige uitvaartverzekeraars bieden ook hun diensten als uitvaartondernemer aan. Ze betalen dan niet enkel de uitvaart, maar organiseren ook de crematie of de begrafenis. 

Hieronder geven we een overzicht van 9 actieve uitvaartverzekeraars in België. We leggen ze kort even uit. Sommige van deze instanties zijn enkel gericht op (uitvaart)verzekeringen, andere zijn zowel een bank- als verzekeringsbedrijf. 

Op zoek naar een specialist?Ontvang gratis en vrijblijvende offertes!

1. Corona Direct 

In 1974 werd Corona Direct Verzekeringen de eerste directe verzekeraar in België. Dit betekent dat het bedrijf zonder tussenpersonen werkt en dus voor een rechtstreeks contact tussen verzekeraar en klant zorgt. Corona Direct is een filiaal van Belfius Insurance. 

Corona Direct biedt schadeverzekeringen aan die te maken hebben met de domeinen mobiliteit (auto, motor en bijstand), wonen (eigenaars, huurders en verhuurders) en familie (hond, familiale en uitvaart). 

2. DELA Uitvaartverzekering  

DELA is specialist in zowel het verzekeren als het verzorgen van uitvaarten. Als uitvaartverzekeringsbedrijf zorgt het voor de financiële, praktische en emotionele ondersteuning bij iemands overlijden. DELA staat voor ‘Draagt Elkanders LAsten’. Het bedrijf bestaat ondertussen al meer dan 80 jaar. 

DELA biedt uitvaartondernemers aan die de nabestaanden zowel voor, tijdens als na de uitvaart met praktische en administratieve zaken helpen. Ook psychologisch worden de nabestaanden bijgestaan. DELA bezit verschillende uitvaartcentra met een kwaliteitsvolle service. 

Uitvaartverzekering bespreken met uitvaartverzekeraar

3. Allianz 

Allianz staat als verzekeringsbedrijf in voor een breed pakket aan verzekeringen en financiële dienstverleningen. Particulieren, zelfstandigen, kmo’s en grote ondernemingen kunnen gebruik maken van de verschillende producten en diensten rond schadeverzekeringen en leven. 

In België worden de producten en diensten via onafhankelijke professionele makelaars aangeboden. Allianz is een filiaal van de Allianz Group, een van de grootste bedrijven gespecialiseerd in verzekeringen en activabeheer. 

Een van de vele verzekeringen die ze aanbieden is de uitvaartverzekering

Vergelijk uitvaartverzekeraars

4. DVV

DVV verzekeringen of De VolksVerzekeringen bestaat al meer dan 90 jaar. Het bedrijf werd in 1929 opgericht als de Centrale Volksverzekering. 

Ze bieden diensten aan in verzekeren, sparen en beleggen voor zowel particulieren, zelfstandige ondernemers, bedrijfsleiders en verantwoordelijken van een vereniging. Er staan altijd DVV-consulenten klaar om je een persoonlijke service aan te bieden. 

DVV heeft verzekeringen op de domeinen wonen, auto, gezin, fiets en motor, sparen en beleggen en overlijden. In die laatste categorie zit ook de uitvaartverzekering vervat. 

5. Ethias

In 1919 richten enkele gemeente- en provinciebesturen de Onderlinge Maatschappij der Openbare Besturen of OMOB op. Ze stonden toen in voor verzekeringen tegen brand, bliksem en ontploffingen. Na heel wat fusies en overnames, verandert OMOB in 2003 van naam. Nu zet de verzekeringsmaatschappij haar werk voort onder de welbekende naam Ethias

Ethias biedt zowel schadeverzekeringen (onder andere familiale verzekering, brandverzekering, autoverzekering et cetera) als verzekeringen voor ondernemingen en collectieven aan. Daarnaast heeft het ook een pakket diensten rond leven, sparen en beleggen aan, samen met schade en ongevallen. Als tussenpersoon (niet als verzekeraar) biedt het tot slot ook spaarproducten aan. 

Ook de uitvaartverzekering is een onderdeel van de verzekeringen die ze aanbieden. 

6. Argenta

Argenta is een bank- en verzekeringsgroep opgericht in 1956. Ze bieden onder andere spaar- en beleggingsproducten, kredieten en verzekeringen aan. 

Bij Argenta kan je een Tijdelijke Verzekering Overlijden afsluiten. Deze verzekering staat niet alleen in voor de snelle terugbetaling bij overlijden, maar ook voor de financiële gemoedsrust en bescherming voor je nabestaanden. Het kapitaal dat je wil verzekeren en over welke periode dat gebeurt, kies je zelf. Wanneer je overlijdt, keert Argenta het bedrag aan de begunstigde(n) uit. 

Krijg je graag advies op maat?Contacteer vrijblijvend verzekeringsexperts.

7. Belfius

Belfius is een bank- en verzekeringsgroep die in bezit is van de Belgische federale overheid. Het bedrijf bestaat uit een bank, verzekeraar en andere dochterondernemingen. 

Belfius Bank is een bank-verzekeraar die partner is van verschillende particulieren, zelfstandigen en kmo’s. Belfius Insurance biedt verzekeringen aan in Leven en Niet-Leven en werkt onder andere samen met DVV Verzekeringen en Corona Direct. Ze zijn partners van particulieren, zelfstandigen, kmo’s en de publieke en non-profit sector.

Ook Belfius biedt een uitvaartverzekering aan. De voorwaarden, inbegrepen waarborgen en beperkingen vind je gemakkelijk terug op de website van Belfius. 

8. ING

ING staat voor Internationale Nederlanden Groep en is een internationaal actieve bank die in 1881 werd opgericht. Het bedrijf staat in voor financiële diensten zoals bankieren, beleggen, pensioenen en levensverzekeringen. Ze zijn partners van particulieren, kmo’s, instellingen en overheden. 

Bij de ING kan je de overlijdensverzekering met vast kapitaal afsluiten. De verzekering in kwestie is ontwikkeld door NN Insurance Belgium nv. Aan de hand van deze verzekering bescherm je je gezin tegen inkomensverlies. Meer informatie vind je terug op de website van ING. 

Uitvaartverzekering afsluiten

9. KBC

KBC is in 1998 als fusie van Kredietbank, CERA bank (twee Belgische banken) en ABB verzekeringen (een Belgische verzekeringsmaatschappij) ontstaan. Ze richten zich voornamelijk op het geïntegreerd bankverzekeren: ze halen spaargeld op en zijn actief in leningen en verzekeringen. 

Ook de KBC heeft de uitvaartverzekering in haar assortiment verzekeringen zitten. Voor verdere informatie kan je gemakkelijk de website van de KBC raadplegen. 

Waarop letten bij keuze uitvaartverzekering? 

Wanneer je beslist om bij een bepaald bedrijf een uitvaartverzekering af te sluiten, is het van belang om met enkele factoren rekening te houden.

Zo moet je bijvoorbeeld kiezen welk bedrag je wil verzekeren, zoek je per uitvaartverzekeraar best de premie en de looptijd op en kijk je na welke voorwaarden en/of extra’s bepaalde uitvaartverzekeraars aanbieden. Niet alle uitvaartverzekeraars hebben namelijk hetzelfde aanbod! 

1. Het bedrag 

Voordat je een uitvaartverzekering afsluit, kies je best voor jezelf een vast verzekerd bedrag waarvoor je gaat sparen. Om dat te kunnen doen, moet je op voorhand al een idee hebben hoe je jouw uitvaart eruit wil laten zien: wil je een crematie of een begrafenis? Waar zal de uitvaart plaatsvinden? Vind je een koffietafel, bloemen, een doodskaartje of nog andere zaken noodzakelijk? 

Producten en diensten komen altijd met een prijskaartje. Kijk goed na of die zaken in je uitvaartverzekering verzekerd zijn. 

Krijg advies van specialisten
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

2. De premie en de looptijd 

De looptijd is de periode waarin je premies betaalt aan je verzekeraar. Hoe ouder je bent wanneer je een uitvaartverzekering afsluit, hoe hoger de premies liggen. De premies lopen met de jaren steeds hoger op. 

Gemiddeld gezien ligt de globale maandelijkse premie rond de 11 à 12 euro per maand voor een 40-jarige. Je betaalt dan voor een dekking van 8.000 euro. Je looptijd is tot aan je overlijden. 

3. Voorwaarden 

Kijk ook na of de uitkering van je uitvaartverzekering waardevast is. Dit is zo wanneer de uitkering voor je nabestaanden stijgt. Dit geeft de garantie dat ze nooit onderverzekerd zullen zijn. De prijs voor een uitvaart kan in de toekomst namelijk aanzienlijk veranderen. 

Vergelijk meerdere uitvaartverzekeraars met elkaar en bekijk hun aanbod van (algemene) voorwaarden en extra’s. Deze kunnen per uitvaartverzekeraar verschillen en kunnen voor jouw individuele omstandigheden erg belangrijk zijn. 

Denk bijvoorbeeld aan het feit of je kinderen gratis meeverzekerd zijn, of je in het buitenland een uitvaart kunt houden,wat de regels zijn rond het afsluiten van een uitvaartverzekering wanneer je ziek bent en of het invullen van een medische vragenlijst verplicht is. 

Gelukkige familie zonsondergang

Uitvaartverzekeraar kiezen? Vraag advies op maat aan verzekeringsspecialisten en vergelijk prijzen 

Heb je nog moeite met het kiezen van een specifieke uitvaartverzekeraar? Of wil je nog extra informatie of advies op maat van verzekeringsspecialisten? Vul dan onderstaand offerteformulier in en krijg gratis en vrijblijvend meerdere offertes. Zo kan je gemakkelijk het aanbod en de tarieven van verschillende uitvaartverzekeraars vergelijken en uiteindelijk de keuze maken die voor jouw situatie het best past. 

arrow
Beschrijf uw project
1*. Voor wie wenst u een uitvaartverzekering?
2*. Welk bedrag wilt u laten uitkeren na het overlijden?
3*. Wat is uw geboortedatum? (dd/mm/jjjj)
4*. Wanneer wilt u een uitvaartverzekering afsluiten?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Veelgestelde vragen

Wat is de beste en goedkoopste uitvaartverzekering?

+
DELA is de goedkoopste uitvaartverzekering met een kleine maandelijkse premie van 19,66 euro voor een 55-jarige. Hiervoor dek je een verzekerd bedrag van 9.000 euro. De beste uitvaartverzekering hangt af van welke voorwaarden jij in een uitvaartverzekering belangrijk vindt. Het is daarom van belang om uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken. 

Wat kost een gemiddelde uitvaartverzekering per maand?

+
Een uitvaartverzekering kost gemiddeld tussen de 5 en 60 euro per maand. Hoe hoog dit bedrag ligt, is afhankelijk van verschillende factoren zoals de leeftijd en bij welke uitvaartverzekering je zit. 

Welke uitvaartverzekering is de beste?

+
In Nederland vindt er elk jaar een onafhankelijk onderzoek plaats van de WUA. Zij onderzoeken hoe goed een uitvaartverzekering het doet op basis van verschillende aspecten. In 2022 kwam Monuta als de beste uitvaartverzekering uit de bus. In 2021 was DELA volgens WUA de beste. 

Wat zijn de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland? 

+
De vier grootste uitvaartverzekeraars in Nederland zijn Ardanta, DELA, Monuta en Lifetri. 

Bobex is louter een platform en verkoopt zelf geen producten. Onze rol beperkt zich tot het bij elkaar brengen van de partijen. Wij zijn geen distributeur in verzekeringen. Wij verstrekken louter informatie over verzekeringsproducten, verzekeringstussenpersonen of verzekeringsondernemingen aan potentiële verzekeringnemers, en ondernemen geen verdere stappen om te assisteren bij de sluiting van een verzekeringsovereenkomst. (Wet van 4 april 2014 betreffende de verzekeringen en de herverzekeringen).
Uitvaartverzekering
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.