Na zonnepanelen, nu ook thuisbatterijen

Sinds 2017 verkoopt Ikea België zonnepanelen aan hun klanten. Ikea biedt verschillende modellen thuisbatterijen aan in samenwerking met Huawei. Diezelfde Huawei werkt ook samen met SVEA Solar.

Dankzij een thuisbatterij kan je overdag opgewekte zonne-energie van je zonnepanelen opslaan. Die kan je dan ’s nachts of op bewolkte dagen gebruiken. Nuttig voor wie bijvoorbeeld een elektrische wagen heeft die veel energie vereist.

Op zoek naar iemand die een thuisbatterij installeert? Via onderstaande knop kom je makkelijk in contact met meerdere installateurs.

Hoeveel kost een goede Ikea thuisbatterij: prijzen

De prijs van een thuisbatterij van Ikea België ligt tussen 3.700 en 6.000 euro. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld het vermogen van de thuisbatterij.

Let op: om de prijs te drukken kan het zijn dat je recht hebt op enkele premies. In Brussel en Wallonië wordt er geen premie voor een thuisbatterij toegekend.

In Vlaanderen kan je nog t.e.m. 31 december 2023 een premie aanvragen, op voorwaarde dat de batterij ten laatste op 31 maart 2023 geïnstalleerd én gekeurd is.

Persoonlijk advies en offertes op maat?
Kom in contact met thuisbatterij installateurs
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Ikea batterij review: voor- en nadelen

Hieronder sommen we de verschillende voor- en nadelen van een Ikea thuisbatterij voor je op.

Pluspunten

 • 3 versies: 5, 10 en 15 kWh.
 • Thuisbatterijen zijn een flexibele investering. Met andere woorden: er kan achteraf altijd uitgebreid worden met een extra accu.
 • Goede nominale belasting.
 • 2 batterijen kunnen parallel gezet worden.
 • Perfecte comptabiliteit.
 • Erg veilig en betrouwbaar.
 • Thuisbatterijen werken met hernieuwbare energie wat erg duurzaam is.
 • Je bent onafhankelijk van het elektriciteitsnet. Je hebt er dus geen last van wanneer de stroom uitvalt en beschikt altijd over de nodige energie thuis.
 • Je bespaart geld op je energiefactuur. De hoeveelheid elektriciteit die je verbruikt is heel wat minder. Intelligent beheren van energie kan erg kostenbesparend zijn.

Minpunten

 • De thuisbatterijen worden niet tegelijk opgeladen: Huawei ontlaadt eerst de eerste batterij volledig, dan pas de eventuele tweede en derde thuisbatterij.
 • De kans dat de compacte batterij na 10 jaar nog 80 % capaciteit heeft wordt eerder klein geschat. Huawei berekent de slijtage van de batterij op een erg zuinig verbruik. De meeste mensen gebruiken de thuisbatterij intensiever.
 • Is enkel geschikt voor Huawei-omvormers.
 • Een thuisbatterij is vrij prijzig. Je moet tussen de 5.000 en 10.000 euro kunnen vrijmaken voor een thuisbatterij. Weet wel dat je zo bijdraagt aan een beter milieu. Daarnaast verdienen de thuisbatterijen zelf de investering terug. Investeren in thuisbatterijen is dus een rendabele investering.
Ikea thuisbatterij

3 modellen

Een tijd geleden kwam Ikea op de markt met een nieuwe reeks thuisbatterijen. Er zijn 3 verschillende modellen die IKEA België aanbiedt. Van 5 kWh, 10 kWh en van 15 kWh. Het is 5 kWh per module. De standaardprijs voor een Ikea thuisbatterij is zo’n 3.300 euro. De kostprijs is afhankelijk van het vermogen van de thuisbatterij.

Een overzicht van de prijzen:

 • Accu van 5 kWh: 3.758 euro (excl. btw)
 • Accu van 10 kWh: 5.946 euro (excl. btw)
 • Accu van 15 kWh: prijs niet algemeen bekend, vraag offerte aan.

De kans bestaat dat je een nieuwe omvormer nodig hebt. Hiervoor wordt 1.877 euro of 1.956 euro aangerekend, exclusief btw.

10 jaar garantie

Ikea België biedt 10 jaar garantie aan als je een thuisbatterij van hen aankoopt. Ze garanderen ook dat je batterij na 10 jaar nog 80 % rendement zal hebben.

Over Huawei

Huawei is toonaangevend in PV-oplossingen. Ze integreren Artificiële Intelligentie en Cloud in hun technologie. Hierdoor kunnen ze optimale energieopwekking, veiligheid en betrouwbaarheid garanderen. Zo heeft Huawei de LUNA2000 reeks. Die bestaat uit 3 modellen: van 5, 10 en 15 kWh.

Thuisbatterij

Over SVEA Solar  in België

SVEA Solar is een bedrijf gespecialiseerd in de installatie van zonnepanelen én batterijen. Ikea België werkt samen met SVEA Solar. SVEA Solar installeert zowel zonnepanelen als thuisbatterijen die je bij Ikea België bestelt.

SVEA Solar is het energiebedrijf van morgen, zo zijn ze opgericht in 2014 en nu al actief in vijf landen. Het is hun missie om voor iedereen van duurzame energie een makkelijke, rendabele optie te maken in de vorm van zonne-energie.

SVEA Solar wil voortrekker zijn in het overschakelen op zonne-energie, wat beter is voor de planeet. Al de klanten van SVEA Solar samen wisten hun CO2-uitstoot met meer dan 130.000 ton te verminderen. Gebruik maken van zonne-energie scheelt ook nog eens op de energiefactuur.

Ikea thuisbatterij kopen: offertes aanvragen en kostprijs vergelijken

Zonne-energie optimaal laten renderen met een thuisbatterij staat gelijk aan slim energiebeheer. Interesse in een Ikea thuisbatterij of wil je graag verschillende thuisbatterij merken vergelijken, zoals Tesla batterijen en LG thuisbatterijen?

Via onderstaand formulier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij thuisbatterij installateurs in je buurt. Zo kan je thuisbatterij prijzen makkelijk vergelijken en een thuisbatterij aan de beste prijs laten installeren.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wenst u de thuisbatterij aan zonnepanelen te koppelen?
2*. Is het gebouw aangesloten op het elektriciteitsnet?
3*. Hebt u een digitale meter?
4*. Wanneer wenst u de thuisbatterij te plaatsen?
5. Bijkomende informatie
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Ook interessant voor jou:

Hoe goed zijn de nieuwste zonnepanelen van Ikea en welke zijn de beste op de markt?  

+
Ikea verkoopt panelen tussen 5 kWh en 10 kWh, maar de capaciteit kan uitgebreid worden tot 30 kWh. De grote keuze in capaciteit is goed voor een groot deel van de gezinnen die een opslagcapaciteit nodig hebben. Het zijn veilige en kwalitatieve batterijen. 

Wat kost een batterij met zonnepanelen en is het plaatsen ervan interessant?  

+
De aanschaf van een thuisbatterij is een belangrijke stap richting zuinig verbruik van zonne-energie en het verminderen van fossiele brandstoffen. Plaats je zonnepanelen en een thuisbatterij dan heb je deze terugverdient binnen een termijn van gemiddeld 10 jaar. Afhankelijk van de kwaliteit, jouw energieverbruik, de energiekosten en het bedrag van de investering kan dit langer of korter uitvallen. Best laat je zonnepanelen en een batterij samen plaatsen. Bij het later plaatsen van een batterij moeten veel gebruikers een nieuwe omvormer kopen wat de investering duurder maakt. 
Thuisbatterij
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Thuisbatterij