Dak ontmossen: prijs en aandachtspunten

Er zijn verschillende factoren die de prijs van het ontmossen van een dak bepalen. De prijs zal dus van dak tot dak verschillen. Het is van belang om u hierover te informeren, vooraleer u aan het ontmossen begint.

Dak ontmossen: prijs per m²

Dak ontmossen: prijs per m²

Elk dak is uniek en er kan dus niet exact bepaald worden wat de specifieke prijs van het ontmossen van een dak zal zijn. Er kan er wel een richtprijs gegeven worden. De richtprijzen voor dakontmossing zonder coaten, voor het ontmossen van uw dak met coaten en voor het impregneren van uw dak staan hieronder vermeldt in de tabel per vierkante meter.

Werkzaamheden Richtprijs dakontmossing per m²
Dak ontmossen €5 à €16
Dak ontmossen en coaten €30 à €50
Dak impregneren €5

Het is ten slotte nog belangrijk om weten dat, als uw woning ouder dan 10 jaar is, een verminderd BTW-tarief van 6% i.p.v. 21% geldt. Laat de werken dan wel uitvoeren door een erkende firma, waarbij u verzekerd bent van kwaliteit en een geslaagd eindresultaat.

Welke factoren bepalen de prijs voor dakontmossing?

1. Daktype

De prijs voor dakontmossing kan verschillen naargelang het daktype. Als u bijvoorbeeld een rieten dak heeft dat gereinigd dient te worden, dan is er meer vakkennis nodig dan wanneer u een leien dak heeft dat plat is.

2. Bereikbaarheid van het dak

Ook de bereikbaarheid van het dak is een bepalende factor voor de kosten. Voor een dak dat moeilijk bereikbaar is, zal gezocht moeten worden naar een veilige toegang tot het dak.

3. De ligging van de woning

Hoe verder uw woning zich bevindt ten opzichte van het bedrijf dat de werken komt uitvoeren, hoe meer u zal betalen.

4. De grootte van het dak

Uiteraard bepaalt ook de grootte de richtprijs die u voor dakontmossing zal betalen. Hoe groter het oppervlak is dat gereinigd dient te worden, hoe hoger de kosten zullen zijn.

VRAAG GRATIS OFFERTES AAN

Ontmossen van daken: Vraag vrijblijvend en gratis offertes aan

Wilt u het mos snel en efficiënt laten verwijderen van uw dak? Wij brengen u in contact met de beste dakontmossers uit de buurt.

Vergelijk gratis en vrijblijvend hun offertes en bespaar tot 30%

Vergelijk gratis en vrijbljivend

5. De staat van uw dakbedekking

De kosten die u zal betalen zijn ook afhankelijk van de staat van uw dakbedekking. Indien uw dakbedekking in een zeer slechte staat is, zal het bedrijf langer bezig zijn met het reinigen van het dak. Er dienen dan ook meer reinigingsproducten gebruikt te worden dan bij een dak met minder mos, algen en vuil.

6. Producten voor dakontmossing

Om het mos of hardnekkig vuil te kunnen verwijderen van uw dak, zijn kwaliteitsvolle producten zeer belangrijk. Afhankelijk van de producten en hoeveel die producten kosten die men gebruikt, kan uw kost hoger of lager uitvallenWilt u de prijs kennen voor het ontmossen van uw dak?

Vergelijk gratis offertes

 


Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 22 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Prijs dak ontmossen