Dakkapel plaatsen? Voordelen op een rij

Een dakkapel plaatsen vergroot het ruimtelijk gevoel. Je wint behoorlijk wat extra ruimte. Hiermee kan je van jouw zolder een kamer maken. Daarnaast krijg je een zicht naar buiten vanuit je zolder. Daarmee komt er ook extra daglicht naar binnen. Dit geeft allemaal een meerwaarde aan jouw woning moest je ze ooit willen verkopen.

Een dakkapel plaatsen kan trouwens ook voor een extra vluchtweg zorgen bij eventuele noodgevallen zoals brand. Met de grote ramen van een nieuwe dakkapel geraak je makkelijk op het dak.

Op zoek naar een specialist?
Vergelijk gratis de beste dakkapel offertes

Voor welke soort dakkapel kiezen?

Je schakelt best een professional in. Hij of zij zal je de beste dakkapel aanbiedingen presenteren voor jouw situatie.

dakkapel plaatsen

Dakkapel op maat of kant-en-klare dakkapel

Kant-en-klare dakkapel

Dakkapellen op maat of prefab dakkapellen zijn heel populair. Prefab dakkapellen zijn meestal gemaakt uit hout of kunststof. Dat is voor elk merk en model verschillend.

Een prefab dakkapel wordt gemaakt volgens een aantal van jouw voorkeuren en wordt daarna binnen een dag geïnstalleerd. Een prefab dakkapel plaatsen gebeurt met behulp van een kraan.

Omdat prefab dakkapellen meestal uit kunststof worden gemaakt, zijn ze zeer licht. Hierdoor kunnen ze makkelijk op een schuin dak geplaatst worden. Een prefab dakkapel wordt voornamelijk in Nederland toegepast maar ook in België komt ze steeds terug.

De prijs voor een een kleine prefab dakkapel van 2 meter breed bedraagt 3.500 tot 4.000 euro.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind een ervaren dakwerker in jouw regio
arrow Ontvang offertes

Dakkapel op maat

Hier wordt alles op maat gemaakt met verschillende materialen in tegenstelling tot een prefab dakkapel. Je kiest best voor dit type dakkapel wanneer je specifieke voorkeuren hebt met betrekking tot het ontwerp, afmetingen en architectuur. 

Als je kiest voor een dakkapel op maat gemaakt, moet je weten dat deze duurder is dan een prefab dakkapel plaatsen. Prijzen beginnen vanaf ongeveer 3.000 euro, maar kunnen heel snel stijgen. Het model en de verschillende materialen zullen een grote invloed hebben op de prijs.

Dakkapel materiaal

Een dakkapel is meestal uit hout of kunststof gemaakt. Een groot voordeel van een kunststof dakkapel is dat het niet geschilderd moet worden. Het nadeel is dat je het wel moet onderhouden omdat het door weersomstandigheden dof kan worden.

Een houten dakkapel ziet er authentiek uit en kan goedkoper zijn dan die van kunststof. Hier moet je wel rekening houden met het schilderwerk.

Dakkapel stijl

Je kan een nieuwe dakkapel plaatsen volgens een bepaalde stijl. Zo kan je kiezen voor een moderne dakkapel, traditionele dakkapel of een landelijke stijl.

Moderne dakkapellen zijn in de regel eenvoudig te onderhouden en duurzaam. Deze dakkapellen hebben vaak een strakke, rustige uitstraling. 

Ze zijn veelzijdig en hebben een lange levensduur. Daarnaast hebben ze niet veel onderhoud nodig en isoleren ze goed. Moderne dakkapellen worden gemaakt van kunststof, polyester, zink en aluminium.

Een traditionele dakkapel is gemaakt uit hout of kunststof en beschikt over een tijdloze uitstraling. Deze komt in traditionele kleuren.

Een dakkapel afgewerkt in een meer landelijke stijl is een dakkapel die zich kenmerkt door een authentieke uitstraling. Deze straalt een oudere woning stijl uit. Landelijke dakkapellen worden gemaakt met een mix van natuurlijke materialen en authentieke details.

dakkapel zink

Wat kost een dakkapel plaatsen?

De prijs hangt vooral af aan de afmetingen en het gebruikte materiaal.

De prijs voor een kleine dakkapel ligt gemiddeld tussen de € 3000 en € 5000. Hout is het goedkoopst. Een kleine prefab dakkapel heeft kost gemiddeld rond de € 4000. Een dakkapel van polyester is het duurst. 

Per strekkende meter in de breedte moet je rekening houden met een prijstoename van € 750 per meter. Het is best om prijzen op maat aan te vragen bij verschillende bedrijven.

Nog geen dakkapel specialist gevonden?
Ontvang persoonlijk advies en offertes op maat
arrow Ontvang offertes

Wat kost de reparatie van een dakkapel?

Als de renovatie alleen het vervangen van boeiboorden betreft dan kunnen de kosten van € 500 tot € 1000 lopen. Dat is afhankelijk van het gebruikte materiaal. Als je de loodslabben moet vervangen, dan kan je een prijs van € 100 tot € 400 betalen. 

De dakbedekking renoveren kan tussen neer op bedrag tussen de € 300 en € 1.000 kosten en het vervangen van een kozijn kost tussen de € 300 en € 1.000. 

In bepaalde gevallen moet er ook nog geschilderd worden. Die kosten komen er dus ook nog bij en daar moet je op letten.

grote dakkapel

Zelf plaatsen of een dakwerker inschakelen! 

Het plaatsen van een dakkapel wordt best door een ervaren dakwerker gedaan. Het is vrij ingewikkeld werk, waarvoor je veel kennis en ervaring nodig hebt. Als je een dakkapel laat plaatsen dan weet je zeker dat er weinig of geen problemen gaan zijn.

Een dakkapel laten plaatsen door een professionele dakwerker. Hij of zij zal jou gepaste advies aanbieden. Bovendien staat een erkende vakman garant voor een correcte uitvoering en een veilige plaatsing.

Via onderstaand formulier ontvang je gratis vrijblijvende offertes van professionals in jouw buurt. Zo kan je vrijblijvend advies krijgen en meerdere prijzen vergelijken, zodat je de beste deal vindt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wilt u laten plaatsen?
2*. Wanneer wenst u de installatie te starten?
3. Beschrijving van uw project
4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Dakkapel, lichtkoepel & dakvenster
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Dakkapel, lichtkoepel & dakvenster