Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wilt u laten plaatsen?
2*. Wanneer wenst u de installatie te starten?
3. Beschrijving van uw project
4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Wat kost het installeren van een dakvenster?

Een verouderd dakvenster vervangen door een standaard velux dakvenster van 1,14 meter kost gemiddeld € 400. De prijs van een dakvenster hangt af van de grootte en het type dakvenster. Daarnaast speelt het comfortniveau een belangrijke rol. 

De totaalprijs hangt ook af van de extra opties die je kiest. Kies bijvoorbeeld voor dubbele beglazing, een specifieke houtsoort, elektrische bediening of een zonwering. Dit zijn factoren die een invloed hebben op de prijs. Voor een standaard zonnewering betaal je ongeveer € 60. Als je jouw dakvenster op afstand wil bedienen. Dan kost een geautomatiseerd systeem gemiddeld € 250 extra.

Wil je een exacte prijsberekening van de nieuwste generatie dakvensters die je op het oog hebt? Vraag via het offerteformulier gratis en vrijblijvend meerdere offertes op. Ontvang prijzen van verschillende vakmannen uit jouw regio en kies de vakman die het beste aansluit bij jouw noden.

Dakvenster installateur

Welke dakvenster voor je dak kiezen?

Vooraleer je een keuze maakt moet je enkele aandachtspunten in acht nemen. Er gelden enkele regels omtrent de plaatsingshoogte van dakvensters. De hellingsgraad van het dak bepaalt waar het dakvenster geplaatst wordt. Tot slot is de lichtinval van groot belang. Waar wil je licht en hoeveel licht wil je?

Ontvang offertes van de nieuwste generatie dakvensters
Vind vakmannen in jouw regio

Wentelend dakvenster

Dit type dakvenster draait om een ​​centrale as, waardoor het raam 180° draait. Op daken met een helling tussen 15° en 90° wordt een wentelend dakvenster geplaatst. Meestal zijn wentelende dakvensters uitgerust met een ventilatieklep. De ventilatieklep zorgt ervoor dat frisse lucht naar binnen kan, zonder dat het raam wordt geopend.

Via een hendel aan de bovenzijde van het raam, open je het dakvenster. Doordat het dakvenster 180° draait, is het dakvenster eenvoudig en snel schoon te maken.

Uitzetbaar dakvenster

Dakvenster open

Een uitzetbaar dakvenster opent via scharnieren aan de bovenzijde tot 45°. Maak hiervoor gebruik van de handgreep onderaan. Ze zijn het best geschikt voor daken met een dakhelling van 15° tot 55°. 

Het voordeel van een uitzetbaar dakvenster is het panoramisch uitzicht, dat een groter ruimtegevoel geeft. Deze dakvensters hebben ook ventilatie als extra optie. Via het handvat onderaan kantelt het raam 180°. Hierdoor maak je het raam eenvoudig schoon. Maak hiervoor gebruik van de handgreep bovenaan het raam.

Dakvenster voor plat dak

Bij een dakvenster voor een plat dak zijn er andere manieren om licht naar binnen te krijgen. Het is niet makkelijk om deze ramen te openen. Daarom zijn ze meestal voorzien van een elektrische bediening, waarmee je het dakvenster op afstand opent. Daarnaast zijn platdakvensters steeds voorzien van een afdekschelp, die ervoor zorgt dat het contactgeluid met regen of hagel stiller is.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind vakmannen in jouw regio

Mogelijke uitvoeringen 

Je hebt de keuze uit verschillende opties voor jouw dakvenster. Er bestaan meerdere materialen waaruit je kan kiezen. Daarnaast kies je voor een specifiek type beglazing. Tot slot kan je kiezen voor ventilatie.

Dakvensters

Materiaal

Dakvensters zijn beschikbaar in hout of pvc. Beide materialen zorgen voor een lange levensduur, dankzij hun speciale behandelingen en opbouw. 

Pvc dakvensters zijn het best geschikt voor natte ruimtes. Houten dakvensters hebben eerst een afwerking nodig met witlak, die het hout beschermt tegen vocht.

Type beglazing

Een dakvenster is altijd voorzien van een standaard beglazing. Het verschil zit in het aantal lagen. Je hebt de keuze uit dubbel glas of driedubbel glas.

Hoe meer lagen, hoe lager de Ug-waarde. De Ug-waarde (vroeger K-waarde) geeft dus aan hoeveel warmte er per seconde door 1 m² isolerend glas gaat bij een constant verschil in temperatuur tussen de binnen- en buitenomgeving. Hoe lager de Ug-waarde, hoe beter de isolerende werking van het glas. 

Dakvensters plaatsen

Ventilatie

Dakvensters komen niet standaard met een ventilatiesysteem. Het is tegenwoordig wel eenvoudig om jouw dakvenster te voorzien van een ventilatiesysteem. 

Het systeem werkt met een ventilatieklep, die reageert op drukverschillen en de sterkte van de wind. Via het systeem wordt er automatisch bepaald hoeveel frisse lucht er naar binnen moet komen. Een goede ventilatie is zeer belangrijk voor een goed verluchte ruimte.

Bestaande dakvenster vervangen 

Je overweegt best om jouw dakvenster te vervangen als insecten binnenkomen langs openingen of als er vochtplekken ontstaan door condensatie op het raam. Daarnaast vervang je jouw dakvenster als er zich condensatie vormt tussen de glasschijven of er houtrot optreedt. Tot slot is jouw dakvenster aan vervanging toe eenmaal het raam niet goed opent of sluit.

dakvenster

Dakvenster installateur in jouw buurt vinden: vergelijk gratis meerdere offertes! 

Voor het plaatsen van een dakvenster kies je best voor een erkende vakman. Het is mogelijk om het dakvenster zelf te plaatsten, maar de schade die aan jouw dak optreedt is onherroepelijk. Daarnaast heeft een dakwerker de klus in enkele uren geklaard. De vakman garandeert jou dus een snelle installatie!

Ben je geïnteresseerd in de nieuwste generatie dakvensters? Schakel een professionele installateur in voor de plaatsing van jouw venster. De vakman staat garant voor een correcte uitvoering en een veilige plaatsing. Daarnaast staat hij jou bij met het nodige advies.

Via het offerteformulier ontvang je gratis en vrijblijvende meerdere offertes van professionals in jouw regio. Vergelijk eenvoudig en snel hun diensten en prijzen en vind de vakman die het beste past binnen jouw project.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind een vakman in jouw buurt
arrow Ontvang offertes
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Many of our specialists only work in certain regions. We therefore need your address to match you with the right specialists. In addition, the specialists often have to come on site to prepare a quote, so it is useful if they have your address immediately. We need your telephone number to be able to contact you quickly so that we can complete and forward your request. Your data will be treated confidentially and will only be visible to the specialists with whom you are matched.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker
Ontvang offertes