Wat kost een Velux dakraam?

Het merk Velux beschikt over veel verschillende types en vormen. De prijzen van Velux dakvensters worden grotendeels bepaald door de afmetingen en het materiaal.

Kunststof of PVC is gemiddeld 50 tot 70 euro duurder dan een houten dakraam. Kunststof verzekert wel een langere optimale staat, waar hout om de vijf jaar opnieuw gelakt moet worden. Qua uitzicht zijn de twee opties aan elkaar gewaagd, want het verschil is namelijk amper te zien.

Ook de afmetingen van het dakraam dragen bij aan het prijskaartje. Hoe groter, hoe duurder uiteraard. Hier is een overzicht van de Velux dakraam prijzen voor hout en pvc ramen.

Afmetingen Velux dakraam Hout Pvc
Klein (55 x 78 cm) € 800 – 1.050 € 850 – 1.100
Medium (94 x 98cm) € 950 – 1.200 € 1.050 – 1.250
Groot (134 x 140cm) € 1.100 – 1.450 € 1.300 – 1.550

cta url=#ppp layout=”banner” title=”Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?” text=”Vind installateurs en ontvang Velux dakraam prijzen”]

Voordelen van Velux dakramen

Velen kiezen voor een Velux dakraam in de woning om de volgende praktische redenen. Ten eerste biedt een dakraam je een mooi uitzicht naar buiten. Een dakraam heeft ook een voordeel wat de temperatuur betreft.

Als het warm is kan je door de ventilatiestand het venster wat open zetten, waardoor er wat verluchting in huis is. Wanneer het kouder is, kan de kamer daarentegen sneller worden opgewarmd door de inval van zonlicht. Op die manier bespaar je ook energie omdat er meer daglicht binnenvalt en de verlichting natuurlijker is.

Laat je dakraam op correcte en veilige wijze plaatsen en raadpleeg een vakman.

Mogelijke afwerkingen

Velux heeft naast dakramen ook een groot aanbod aan Velux rolgordijnen. Je hebt er in alle kleuren, maten, printen en met verschillende functies.

Op zoek naar een specialist?
Ontvang advies en prijzen voor Velux dakramen

1. Zonwering

In de zomer kan het redelijk opwarmen in huis. Zeker met een dakraam valt er wat extra zonlicht binnen. Een MHL buitenzonwering rolgordijn is daarom een zeer goede oplossing om de hitte buiten te houden en de koelte binnenshuis te bewaren.

Velux dakraam prijs

2. Verduisterende rolgordijnen

Je kan ook kiezen voor het verduisterend rolgordijn. Dat is vooral handig in een slaapkamer om het zonlicht ’s ochtends te weren en de slaapkamer donker te houden. Er is keuze tussen een rolgordijn op zonne-energie en een elektrisch rolgordijn. Beide verzekeren een goede verduistering.

3. Rolgordijnen tegen insecten

Indien je last hebt van insecten kan je eventueel een vliegenraam laten plaatsen. Zo vermijd je dat ze via het dakraam kunnen binnensluipen.  

rolgordijn Velux dakraam

Verschillende soorten Velux ramen

Velux heeft een groot aanbod aan dakramen. Hier is een overzicht van de verschillende soorten Velux ramen waarover ze beschikken. De drie populairste zijn uitzetvensters, tuimelvensters en Integra dakramen.

Tuimelvensters

De meest opvallende eigenschap van een tuimelvenster is dat je die 180 graden kan doordraaien omdat de scharnieren aan de buitenkant van het raam bevestigd zijn. Op die manier is er veel ruimte voor ventilatie en kan je het dakraam ook gemakkelijker kuisen.

Een tuimelvenster met installatie kost gemiddeld 530 euro.

tuimelraam plaatsen

Uitzetvensters 

Bij uitzetvensters daarentegen kan je het dakraam niet alleen 180 graden doen doordraaien, maar is het ook mogelijk het venster op 45 graden vast te zetten.

Omdat het scharnierpunt bovenaan dit type dakraam bevestigd is, wordt het uitzicht niet verhinderd door de houten zijde van de bovenkant, wat bij een tuimelvenster wel het geval is.

De gemiddelde prijs voor het uitzetvenster inclusief installatie is 750 euro, wat dus een beetje hoger ligt door dat extra voordeel.

Integra dakramen

Indien je voor de meest luxueuze optie wil gaan is het handig om het Integra dakraam eens te bekijken. Aan dit soort dakraam zijn namelijk wat extra voordelen verbonden.

Ten eerste is het mogelijk om deze vanop afstand te bedienen vanuit eender welke plaats in huis. Na de installatie krijg je een bedieningstablet, wat zorgt voor meer comfort.

Ten tweede is er ook een functie die regen kan detecteren en automatisch het dakraam sluit zodat het niet kan binnen regenen. Bij een Velux dakraam zonder deze functie is er dus wel een risico op regen in de woning als je deze vergeet te sluiten.

Waarom best een vakman raadplegen? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Een dakraam plaatsen is niet eenvoudig. Het is altijd beter om te vertrouwen in de ervaring en expertise van een vakkundige. Kies voor een betrouwbare en zorgvuldige aanpak en vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan voor Velux dakvensters. Met ons assortiment aan offertes kan je prijzen vergelijken en krijg je een duidelijk overzicht van het aanbod.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wilt u laten plaatsen?
2*. Wanneer wenst u de installatie te starten?
3. Beschrijving van uw project
4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Dakkapel, lichtkoepel & dakvenster
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Dakkapel, lichtkoepel & dakvenster