Wat kost het plaatsen van een houten dakkapel?

Het plaatsen van houten dakkapellen kost tussen de 2.500 en 2.800 euro. Voor deze prijs heb je een goedkope prefab dakkapel van 1,5 bij 2,5 meter. Voor het maken van een dakkapel kunnen verschillende materialen worden gebruikt, waarvan duurzaam hardhout de meest gekozen variant is. Gemiddeld kost een traditionele prefab dakkapel van hout van deze grootte 3.200 tot 3.600 euro. Het is in beide gevallen een eenvoudig model waarvan de afwerking grotendeels onder jouw verantwoordelijkheid valt.

Ben je op zoek naar een groter model? De dakkapellen prijzen voor een constructie van 3 meter breed begint rond de 4.800 euro. Hiervoor krijg je een model met 1 draaikiepraam en 1 vast raam. Bij een bredere dakkapel van 6 meter zijn de kosten vanaf ongeveer 6.600 euro. Hiermee krijg je 3 draaikiepramen en 2 vaste ramen.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind snel en eenvoudig de juiste dakwerker in jouw regio
arrow Vergelijk gratis offertes

Voordelen van houten dakkapellen

Met een dakkapel van hout heb je verschillende voordelen. Een dakkapel van hout geeft een karakteristieke uitstraling, maar ook op het gebied van onderhoud zijn houten dakkapellen een goede keuze.

houten dakkapel plaatsen

1. Uitstraling

Een houten dakkapel creëert een natuurlijke uitstraling die niet exact kan worden nagemaakt met bijvoorbeeld kunststof. Het is mogelijk om met kunststof de structuur van hout na te bootsen. Toch is in het algemeen goed te zien wanneer kunststof of hout is gebruikt voor dakkapellen. Daarom hebben houten dakkapellen een authentieke uitstraling, die vooral geschikt is voor de wat oudere huizen, maar ook heel mooi past in moderne huizen. 

2. Maatwerk mogelijk

Met een houten dakkapel kun je veel kanten op; hout is namelijk een eenvoudig materiaal om mee te werken. Dat maakt het ideaal indien je speciale wensen hebt. Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen van de dakconstructie of de afwerking met bijvoorbeeld schroten of sierlijsten. Een dakkapel van hout kan volledig aan je wensen worden aangepast.

Houten dakkapellen zijn zowel in traditionele als in prefab model te verkrijgen. Indien je voor de traditionele methode kiest, worden alle materialen ter plaatse in elkaar gezet en geïnstalleerd.

3. Duurzaam

Aan een dakkapel van hout is gemakkelijk te sleutelen. Veel specialisten op het gebied van dakramen werken met hardhout, dat sterk en duurzaam is. Bij beschadiging kan hout veel gemakkelijker worden gerepareerd dan bijvoorbeeld kunststof.

Meer weten?
Vraag info en advies + Vergelijk gratis offertes

Mogelijke afwerkingen

1. Isolatie mogelijkheden

Het is belangrijk dat een dakkapel goed geïsoleerd is, indien je er een laat plaatsen. Zonder goede isolatie van de nieuwe dakkapel zal de warmte uit je huis blijven ontsnappen en verkleint de kans op een langere levensduur van je dakkapel. Dit kan de energierekening doen stijgen. Een dakkapel van hout moet onder ideale omstandigheden worden geïsoleerd door een specialist, die dit kan doen zodra de dakkapel geplaatst is.

2. Houten dakkapel met kunststof afwerking

Indien je wenst dat je dakkapel weinig onderhoud nodig heeft, kan je kiezen voor houten kozijnen met een kunststof beplating aan de buitenzijde. Er kan ook gekozen worden voor kunststof kozijnen. Een kunststof dakkapel ziet er minder natuurlijk uit dan houten kozijnen, maar het materiaal vergt minder onderhoud. Een kunststof kozijn is in de meeste gevallen goedkoper dan een houten kozijn.

houten dakkapel

Houten dakkapel laten plaatsen? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes! 

Wil je een houten dakkapel plaatsen? Aarzel niet en ga aan de slag. Via onderstaand formulier ontvang je gratis en vrijblijvend enkele offertes van meerdere professionele dakwerkers in jouw regio. Vergelijk eenvoudig verschillende prijzen en kom tot de meest geschikte houten dakkapel voor jouw project.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wilt u laten plaatsen?
2*. Wanneer wenst u de installatie te starten?
3. Beschrijving van uw project
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Dakkapel, lichtkoepel & dakvenster
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Dakkapel, lichtkoepel & dakvenster