Prijs dakkapel: modern versus klassiek

De kosten van een dakkapel plaatsen variëren naargelang je kiest voor een prefab dakkapel of een op maat gemaakte dakkapel. Er zijn natuurlijk nog vele andere zaken die de dakkapel prijs kunnen doen stijgen of dalen. Hieronder zetten een aantal prijsbepalende factoren voor je op een rij: 

  • Het soort dakkapel 
  • Het afwerkingsniveau 
  • De keuze voor een plat of een schuin dak
  • Type bouw: prefab dakkapel of traditionele dakkapel
  • Extra opties die je eraan toevoegt

Wil je een dakkapel plaatsen? Om je toch al een idee te geven vind je hier een aantal richtprijzen:

  • Houten dakkapel: vanaf 3.300 euro voor een prefab dakkapel en 4.200 euro voor een dakkapel op maat gemaakt
  • Kunststof dakkapel: vanaf 3.800 euro voor een prefab dakkapel en 4.900 euro voor een dakkapel op maat gemaakt

Je hebt vaak keuze tussen landelijke of klassieke dakkapellen, en meer moderne dakkapellen. De prijzen van beide kunnen enorm verschillen.

Een landelijke dakkapel is vaak van hout of in houtlook. De houtlook is bijzonder interessant als je op de prijs wilt besparen. Een rustieke dakkapel van hout kost gemiddeld 3.350 euro. Terwijl een rustieke dakkapel in houtlook gemiddeld 2.975 euro kost, wat een aanzienlijk verschil maakt. Deze prijzen gelden voor prefab dakkapellen met standaardafmetingen. Je kan altijd kiezen voor maatwerk, waardoor de prijs met 1.200 tot 1.500 euro zal stijgen. 

Indien je de voorkeur geeft aan de look van een moderne dakkapel van kunststof of multiplex, geven we daarvoor ook enkele richtprijzen:

  • Kunststof uitvoering: 2.500 euro 
  • Multiplex uitvoering: 3.000 euro 
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind dakkapel specialisten in jouw regio
arrow Ontvang offertes

Verschil in uitvoeringen tussen moderne en landelijke dakkapellen

Bij het plaatsen van een dakkapel kan je kiezen tussen een modern design of een landelijke dakkapel. Het spreekt vanzelf dat er een aantal verschillen zijn tussen deze twee opties. 

Materiaal

Dakkapellen voor een moderne woning vind je in hout en kunststof. Om een duurzame keuze te maken, kan je combineren met materialen zoals koper en zink.

Zink geeft een strakke, rechte afwerking, waardoor je een zeer eigentijdse look krijgt. Het voordeel van zink is dat het goede isolatie en een lange levensduur heeft. Bovendien is zink vrij van onderhoud. In een moderne dakkapel wordt vaak kunststof aan de zijkanten geplaatst. 

Een traditioneel gebouwde dakkapel is momenteel heel populair. Dankzij een mix van natuurlijke materialen, zoals hout en houtlook, krijgt een landelijke dakkapel meteen een authentieke uitstraling.

Vorm 

Een dakkapel met een landelijke uitstraling heeft vaak een specifieke vorm en een aantal unieke kenmerken. Ten eerste heeft een landelijke dakkapel vaak een recht dak, hoewel je ook kunt kiezen voor een puntdak, een schuin dak of een rond dak. Gebogen en ovale vormen zijn ook kenmerkend voor de landelijke stijl.

Een moderne dakkapel wordt gekenmerkt door zijn strakke lijnen en uitstraling. Het heeft een elegante en robuuste vormgeving.

Kleur

De kleuren van een landelijke dakkapel zijn vaak streekkleuren. Indien je kiest voor een moderne dakkapel, zijn alle RAL-kleuren mogelijk. Vaak wordt gekozen voor sobere kleuren zoals grijs, wit of zwart. Als je deze kleuren goed combineert, kun je een mooi contrast creëren.

Ramen

De ramen in een moderne dakkapel liggen dieper in de dakkapel dan die in een landelijke dakkapel. 

Laat je inspireren …

grote dakkapel
Hierboven zie je een moderne grote dakkapel met een strakke uitstraling.

Houten dakkapel
Deze houten dakkapel is een landelijke dakkapel met een authentieke afwerking.  
Dakkapel
Hierboven vind je nog een ander voorbeeld van een moderne dakkapel met een strakke uitstraling in een zachtere kleur.

Nog twijfels? Vraag advies aan dakwerkers in jouw buurt!

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van professionele dakkapelbouwers. Zo kan je makkelijk met onderstaand formulier vrijblijvend prijsvoorstellen vergelijken en zo de dakkapel plaatsen van jouw dromen.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wilt u laten plaatsen?
2*. Wanneer wenst u de installatie te starten?
3. Beschrijving van uw project
4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Dakkapel, lichtkoepel & dakvenster
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Dakkapel, lichtkoepel & dakvenster