Wat zijn aluminium binnendeuren?

Aluminium is een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal dat lang meegaat en makkelijk te recycleren is. Omdat aluminium bijvoorbeeld lichter is dan staal, zijn aluminium binnendeuren eenvoudig te installeren en kunnen ze ook deuren in bestaande kozijnen vervangen. Dit is een relatief goedkope oplossing, omdat er geen renovatie nodig is.

Aluminium binnendeuren bestaan niet enkel uit aluminium, maar ook uit grote glaspartijen. Dit voegt een moderne en elegante ‘toets’ aan je interieur.

aluminium binnendeur

Voordelen van aluminium binnendeuren

1. Hoge akoestische & thermische isolatie

  • Aluminium deuren zijn thermisch isolerend omdat ze thermische ontkoppelingen hebben die warmtegeleiding of condensatie voorkomen.
  • Een aluminium deur heeft ook een goede akoestische isolatie. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld op kantoor het geluid wil isoleren.

2. Groter ruimtegevoel

  • Door de glaspartijen krijg je ook zicht naar buiten en omgekeerd. Dit zorgt ook voor een ruimtelijk gevoel.
  • Wil je het uitzicht naar buiten behouden, maar niet omgekeerd? Dan kan je kiezen voor mat glas: ideaal voor badkamerdeuren.
Op zoek naar een specialist?
Laat je adviseren door een expert!

3. Lange levensduur

  • Zeer duurzaam: de deuren hebben een lange levensduur.
  • Onderhoudsvriendelijk: heeft weinig tot geen onderhoud nodig.

4. Stijlvol en in uiteenlopende kleuren mogelijk

  • Moderne en elegante uitstraling.
  • Je kan de kleur die het meest bij je interieur past kiezen: alles is mogelijk.

Aluminium binnendeuren in steel look

Er bestaan ook aluminium deuren in steel look. Dit zijn binnendeuren in aluminium die de uitstraling van staal hebben. De binnendeuren bestaan uit dunne profielen en grote glaspartijen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor minimalistische binnendeuren met een luxueuze uitstraling.

aluminium deuren met glas

Wat voor soort aluminium binnendeur kiezen?

Afhankelijk van de ruimte dat je hebt, kan je kiezen tussen verschillende soorten aluminium deuren. Je hebt de keuze uit scharnierdeuren, schuifdeuren en pivoterende deuren. Hieronder vind je een overzicht van de soorten aluminium binnendeuren:

1. Pivotdeuren

Pivotdeuren hebben geen scharnieren, maar een scharnierpunt op de vloer en het plafond. Hierdoor kunnen ze om hun eigen verticale as draaien. Ze laten je interieur er stijlvol uitzien. Bij de modernste systemen zijn de scharnieren nagenoeg onzichtbaar en volledig geïntegreerd in de deur. Een pivotdeur kan je openen in alle richtingen.

2. Scharnierdeuren

Scharnierdeuren zijn deuren met een opening langs een enkele richting. Het zijn de meest bekende type deuren die naar één kant opengaan. Dankzij het strakke stalen frame en de onbeperkte mogelijkheden qua glasindelingen past deze deur in vrijwel elk type interieur.

3. Schuifdeuren

Indien je weinig ruimte hebt zijn schuifdeuren ideaal. Het is een deur die bestaat uit één of meer bewegende delen die op elkaar schuiven door een railsysteem. Hierdoor worden ze geopend en gesloten. Ideaal als de ruimte de installatie van een draaideur niet toelaat.

aluminium binnendeuren

Mogelijke afwerkingen van aluminium binnendeuren

Kleuren

De kleur van de aluminium deur kun je zelf bepalen. Alle kleuren van de aluminium profielen zijn mogelijk. Je hoeft je nooit zorgen te maken of jouw aluminium schrijnwerk er niet goed uitziet. Jouw gevel en interieur zijn perfect in balans met elkaar.

Mocht je toch geen kleur kunnen kiezen, dan kun je je laten adviseren bij experts om de juiste beslissing te maken.

Qua beglazing

Je bepaalt zelf welke soort beglazing je wilt. Heb je gekozen voor glazen deuren om een ​​ruimtelijk effect te creëren, maar wil je toch wat privacy in de badkamer? Dan kun je mat glas of gezandstraald glas gebruiken.

Met gezandstraald glas kan je kiezen voor bepaalde motieven en patronen. Hou je van kleuren in je leven? Dan kun je nog een stapje verder gaan en kiezen voor getint glas.

Vind plaatsers van aluminium binnendeuren: ontvang en vergelijk gratis offertes

Via ons offerteformulier kan je gratis vrijblijvende offertes aanvragen voor aluminium en andere binnendeuren. Zo kan je prijzen vergelijken en de beste oplossing voor jouw situatie vinden. Laat je adviseren door een expert en ontvang gratis 1 of meerdere offertes via onderstaand offerteformulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Binnendeuren
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Binnendeuren