Bepaal de basis van de inrichting van je veranda

Een eerste belangrijke stap in het proces, of het nu gaat om een grote of een kleine veranda, is de basis van de inrichting van je veranda bepalen. Waar zal je de veranda bouwen: aan het huis of los van de woning? Hoe groot zal hij zijn? Wat wil je erin doen: buiten koken, ontspannen of nog andere activiteiten?

De nodige inspiratie opdoen en je ideeën op papier zetten om het overzicht te bewaren zijn alvast een goede manier om uit de startblokken te schieten.

veranda inrichten

Wat zijn aandachtspunten voor het inrichten van je veranda?

1. Harmonie met de rest van je woning

Als je veranda een gedeelte van je woning is, doe je er goed aan om ervoor te zorgen dat de harmonie met de rest van de woning bewaard blijft. Dat weerspiegelt zich best ook in de stijl of de tinten van het interieur. Vraag de vakman waarop je een beroep zal doen hoe dan ook om rekening te houden met de stijl van je huis.

2. Vloer van je veranda

Voor de vloer van je veranda heb je de keuze uit tapijt, parket of vloertegels. Het is aangeraden om de vloer van je woning door te trekken om opnieuw de harmonie niet te doorbreken.

Tapijt kan je gebruiken voor de esthetische uitstraling, maar je mag het onderhoud ervan niet uit het oog verliezen.

Parket is dan weer gemakkelijk te onderhouden. Het grote nadeel is dat het niet bestand is tegen vocht.

Bijgevolg zijn vloertegels de beste optie door hun makkelijke onderhoud en het ruime assortiment aan kleuren en afmetingen.

3. Meubels en accessoires

Op het vlak van meubels en accessoires zijn er verschillende stijlen en mogelijkheden. Denk maar aan een schommel- of hangstoel voor comfortabele zitplek, of een vuurkorf die warmte uitstraalt en een erg relaxerend effect heeft. Voor een barbecue moet je ook de nodige stoelen en tafel(s) voorzien.

We raden je aan om zeker eens advies te vragen aan een interieurarchitect met het oog op de keuze voor de juiste tuinmeubelen.

veranda meubels

4. Verlichting

Het is essentieel om het zonlicht niet te laten belemmeren door meubels en voor de juiste verlichting te gaan. Je kan ervoor opteren om voor spots te gaan wat extra sfeer betreft, en de verlichting hoeft niet per se geel of wit te kleuren. Als je ten slotte een vals dak wil zetten, geniet je van extra natuurlijk licht door de creatie van meer lichtinval.

Vergelijk vrijblijvend prijsvoorstellen van veranda inrichten

Volgens welke stijl wil je je veranda inrichten?

Stijl 1: Landelijke stijl

Een eerste stijl waarop je je kan baseren voor de inrichting van je veranda is de landelijke stijl. Die wordt getypeerd door warme kleuren en natuurlijke materialen. Ook antieke decoratie en meubilair typeren de typisch landelijke stijl.

Stijl 2: Moderne stijl

Is een landelijke stijl niet meteen je ding? Dan heb je nog steeds met de moderne stijl een andere stijl die tot de mogelijkheden behoort. Die wordt gekenmerkt door zijn neutrale kleuren, strakke lijnen, design meubels en dergelijke meer.

veranda idee

Hulp nodig bij het inrichten van je veranda? Vraag gratis advies

Wil je graag een hulplijn inschakelen bij het inrichten van je veranda? In dat geval kan je op deze pagina gratis en vrijblijvend offertes aanvragen via het offerteformulier voor de inrichting van je veranda. Op die manier kan je prijzen vergelijken van installateurs bij jou in de buurt en op basis daarvan keuzes maken.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Veranda
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Veranda