Wat is een touchscreen kassa?

Klassieke kassaregisters, met knoppen en ingebouwde kassalades, verliezen steeds meer aan populariteit. Ze maken steeds sneller plaats voor de touchscreen kassa. Dat is een kassasysteem met een beeldscherm dat reageert op aanraking, ook wel een aanraakscherm of touchscreen genoemd.

Uitermate geschikt voor Horeca en detailhandel

Er zijn verschillende redenen waarom touchscreen kassa’s bezig zijn aan een flinke opmars. De belangrijkste reden? De hoge mate van gebruiksvriendelijkheid.

Personeel dat weinig tot geen kassa-ervaring heeft, kan snel en probleemloos leren werken met het intuïtieve touchscreen kassasysteem.

Dat is bijzonder handig in zaken waar regelmatig nieuwe werknemers aan de slag gaan (en dus met een nieuwe kassa moeten leren werken), zoals bijvoorbeeld wel eens het geval is in de horeca en in detailhandelszaken.

Een dame in een wit t-shirt en een blauwe jeansschort gebruikt een touchscreen kassa om de voorraad van haar horecazaak te beheren.

Prijs: Touchscreen kassa kopen 

Wie een touchscreen kassa huurt, betaalt een maandelijkse vaste kost. De huurprijs bedraagt gemiddeld 40 tot 100 euro per maand. De prijzen kunnen enkele tientallen euro’s tot enkele honderden euro’s per maand bedragen. Er zijn grote prijsverschillen tussen de verschillende kassasystemen, maar ook tussen leveranciers onderling.

Een nieuwe touchscreen kassa kopen kan al voor een paar honderd euro. Meer geavanceerde kassasystemen kosten vaak enkele duizenden euro’s. Reken op een gemiddelde prijs van 700 tot 2.000 euro.

Een volledig uitgerust kassasysteem voor uw onderneming?
Vergelijk kassasystemen, leveranciers en prijzen op maat.
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Extra kost 1: Systeem en software

Natuurlijk heeft u ook software nodig om het kassasysteem te bedienen. Meer moderne POS-systemen (Point of Sale) kunnen heel wat interessante functies ondersteunen. Afhankelijk van de gekozen software, betaalt u maandelijks enkele tientallen tot enkele honderden euro’s.

Werkt een touchscreen kassa met een enkel scherm?

Nee! Om uw touchscreen kassa naar behoren te gebruiken, heeft u software nodig. Denk aan uw touchscreen kassa als aan een tablet: met enkel een scherm zonder applicaties kunt u weinig doen

Tip: Veel leveranciers bieden touchscreen kassa’s aan inclusief softwarepakketten.

Extra kost 2: Betaalsysteem (vaste of mobiele betaalterminal)

Ook voor uw mobiele of vaste betaalterminal betaalt u bepaalde kosten. Enerzijds gaat het om de aanschaf- of huurprijs voor het toestel zelf, anderzijds om de kosten voor het gebruik van uw betaaloplossing. Denk daarbij aan servicekosten en transactiekosten. Lees meer over betaalterminals en de bijhorende kosten.

Tip: Zelfbedieningskassa’s in uw onderneming? Contacteer een leverancier voor offertes op maat.

Een rij zwarte touchscreen kassa's met betaalterminals, bonprinters en barcodescanners op lichtgrijze toonbanken.

Extra kost 3: Hardware en kassa-uitrusting

Tot slot kunt u uw touchscreen kassa naar behoefte uitrusten met allerlei extra’s. Denk aan een barcodescanner, een kassabonprinter of een weegschaal. 

De juiste kassa voor uw zaak?Krijg advies van experts en vind een oplossing op maat.

Voordelen en nadelen touchscreen versus eenvoudige kassa

Waarom wel of niet kiezen voor een touchscreen kassa?

Voordeel 1: Eenvoudige en intuïtieve bediening

Een touchscreen kassa gebruiken, is eenvoudig. Nieuwe werknemers krijgen het systeem snel onder de knie. Uitgebreide (en vaak dure) trainingen zijn daarom niet nodig.

Voordeel 2: Snel en efficiënt

Doordat een touchscreen kassa zo eenvoudig te gebruiken is, gaat het afrekenen in uw onderneming erg vlot. Zo vermijdt u dat klanten lang op hun bediening moeten wachten en beperkt u menselijke fouten tot een minimum.

Veel touchscreen kassa’s zijn bovendien draagbaar, waardoor u klanten overal in en rond uw onderneming van dienst kunt zijn.

Voordeel 3: Extra functies

Omdat een touchscreen kassa voorzien kan worden van heel wat verschillende softwarepakketten en applicaties, zijn de opties voor uw onderneming enorm gevarieerd.

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen uw voorraad te beheren in uw kassasysteem, de boekhouding bij te houden, verkoopcijfers bij te analyseren en zelfs prestaties van individuele werknemers te monitoren. Met een touchscreen horeca kassa stroomlijnt u de communicatie tussen het keuken- en zaalpersoneel, en met een retail kassa houdt u belangrijke klantengegevens overzichtelijk bij.

Voordeel 4: Professionele uitstraling

Een touchscreen kassa kan bijdragen aan de professionele uitstraling van uw onderneming.

Een jonge man in een wit hemd met een rood strikje gebruikt de kaart van een klant in een horecazaak om af te rekenen via het kassasysteem met touchscreen.

Nadeel 1: Nadeel 1: 24/7 Afhankelijk van kassasoftware en internetverbinding

Zonder de juiste kassasoftware is een touchscreen kassa hulpeloos. Bij systeemstoringen krijgt u bijgevolge te maken met vertragingen, frustraties (bij zowel uzelf en uw personeel als bij uw klanten) en loopt u mogelijks aankopen mis. 

Nadeel 2: Verschillende kosten 

Afhankelijk van de gebruikte software, draagt u niet enkel de kosten voor de touchscreen kassa zelf, maar ook die voor het gebruik van de software. De lijst met maandelijkse vaste kosten wordt al snel vrij lang.

Tip: Het is aan te raden om op zoek te gaan naar een goede aanbieder. Veel leveranciers voorzien bijvoorbeeld zowel touchscreen kassa’s als (betaalterminals en) softwarepakketten. Op zoek naar de juiste aanbieder? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in.

Het beste kassasysteem voor uw winkel of zaak? Vergelijk apparaten en offertes op maat

Met het juiste kassasysteem kunt u heel wat tijd besparen. Een vlot functionerende zaak trekt bovendien meer klanten aan en boekt meer winst. Op zoek naar de juiste horeca kassa? Vragen over POS-kassasystemen? Of benieuwd naar de prijzen voor een touchscreen kassa?

Vul dan onderstaand formulier in. U ontvangt gratis vrijblijvende offertes op maat en advies van specialisten. Zo vindt u gegarandeerd de juiste oplossing voor uw onderneming.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type kassasysteem wenst u?
2*. Detailhandel / winkel
3. Zo snel mogelijk, binnen de maand?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Kassasysteem
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Kassasysteem