Wat is CASIO?

CASIO is een Japanse producent van onder meer horloges, rekenmachines, muziekinstrumenten en projectors. Tot september 2021 produceerde en verkocht CASIO ook kassa’s

Hoewel de productie van nieuwe CASIO kassasystemen al enkele jaren geleden werd stopgezet, zijn CASIO kassa’s wel nog steeds verkrijgbaar. Een CASIO kassa kopen is dus nog steeds mogelijk.

Einde technische support en CASIO handleiding

Sinds 30 september 2023 kunt u niet langer bij de Europese tak van CASIO terecht voor ondersteuning bij technische problemen. Enkele aandachtspunten:

  • Online aanbieders van CASIO kassasystemen bieden vaak wel nog technische ondersteuning.
  • Wie het toestel bij een goede leverancier aankoopt, mag rekenen op garantie.
  • Voor de meeste CASIO toestellen kunt u een online handleiding raadplegen.
  • U kunt ook tweedehands CASIO kassa’s aanschaffen.
Een beige CASIO printing calculator met kleurrijke toetsen.

Waar een CASIO kassa kopen?

Er zijn verschillende online aanbieders van kassasystemen die nog enkele CASIO kassa’s in hun aanbod hebben. Via het formulier onderaan deze pagina kunt u offertes voor verschillende kassasystemen vergelijken.

Hoe duur is een CASIO kassa?

De prijzen voor CASIO kassasystemen liggen tussen de 90 en 1.000 euro. Hoe geavanceerder het toestel, hoe duurder. Een overzicht met enkele prijzen:

Type kassa Richtprijs
CASIO SE-G1-S-RD  € 85
CASIO SE-S100 S € 200
CASIO SE-S400 S € 450
CASIO SE-S400 M € 525
CASIO touchscreen kassa Vanaf € 900
De juiste kassa voor de juiste prijs?
Vergelijk gratis vrijblijvende offertes en vind de meest voordelige oplossing voor uw onderneming
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

CASIO kassa kenmerken en onderdelen

Hoe zit een CASIO kassa in elkaar?

Verschillende gebruikers

Afhankelijk van het exacte model dat u gebruikt, kunt u eenvoudig meerdere gebruikers toevoegen aan het CASIO kassasysteem. Elke gebruiker krijgt een eigen inlogcode, waardoor u het overzicht behoudt op wie welke transactie of handeling heeft uitgevoerd.

Producten invoeren

U kunt in uw CASIO kassa de artikelnummers van verschillende producten bewaren. 

Koppelen met externe toestellen: van extra lade tot valsgelddetector

CASIO kassasystemen kunnen aan verschillende externe toestellen gelinkt worden. Het ene model heeft daartoe al wat meer aansluitpunten dan het andere. Door uw kassa te koppelen met externe toestellen kunt u heel wat tijd en moeite besparen.

Denk maar aan een barcodescanner voor het inscannen van artikelen, een valsgelddetector of een geldtelmachine.

Een elektronische kassa met printer, zoals ook CASIO tot september 2021 produceerde en verkocht. Op de achtergrond een betaalterminal met een blauwe betaalkaart.

Thermische printer

De traditionele, elektronische CASIO kassa’s zijn steeds voorzien van een thermische printer. Daarmee bezorgt u uw klanten steeds een overzichtelijk betaalbewijs. Bij de meeste CASIO toestellen kiest u bovendien zelf welke tekst u weergeeft boven de bon.

Meer weten over kassasystemen?

Sleutels

De meeste elektronische CASIO kassa’s zijn voorzien van één of meerdere fysieke sloten. Doorgaans krijgt u bij uw toestel een eigenaars- en bediendesleutel. De geldlade wordt van een aparte sleutel voorzien.

Btw percentages instellen en programmeren

U stelt zelf in welke btw percentages het toestel gebruikt, en wisselt tijdens het gebruik van het toestel met een druk op de knop van het ene percentage naar het andere.

Administratie

Met uw elektronische CASIO kassa kunt u na sluitingstijd een dagoverzicht printen. Dat papieren overzicht kunt u vervolgens inscannen en digitaal bewaren. Zo maakt uw CASIO toestel het een stuk eenvoudiger om aan uw administratieve verplichtingen te voldoen.

Kleuren: van zwart tot roze

CASIO kassa’s zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. CASIO touchscreen kassa’s zijn nagenoeg altijd zwart, maar de klassieke kassasystemen zijn verkrijgbaar in zwart, rood, blauw, wit en zelfs roze.

Afmetingen

De precieze afmetingen verschillen per kassa. De traditionele, elektronische kassa’s zijn over het algemeen wat groter en zwaarder dan de touchscreen kassa’s.

Een dame gebruikt een elektronische CASIO kassa.

Soorten CASIO kassa’s

CASIO bracht verschillende kassasystemen op de markt. Hieronder vind je een overzicht met enkele kassa’s die op moment van schrijven nog verkocht worden.

1. CASIO SE-G1-S-RD

De CASIO SE-G1-S-RD is een compact, eenvoudig toestel. De kassa wordt voornamelijk ingezet in retailzaken. Het toestel beschikt over een thermische printer met drop-in papierladesysteem, een helder klantendisplay en een handelaarsdisplay.

De geldlade van deze CASIO kassa is eerder klein en beschikt over 3 briefgeldvakken en 5 muntgeldvakken

Een kassa op maat van uw onderneming?Krijg advies van specialisten en vergelijk offertes

2. CASIO SE-S100 S

De CASIO SE-S100 S beschikt eveneens over zowel een klantendisplay als een handelaarsdisplay. Die lcd-schermen zijn voorzien van achtergrondverlichting, wat ideaal is voor eerder donkere interieurs.

De SE-S100 S is voorzien van een SD-kaartlezer. U kunt daarmee verkoopgegevens opslaan en overdragen naar een extern apparaat (zoals uw laptop). Zo voorkomt u het verlies van belangrijke gegevens.

Ook de instellingen van uw kassasysteem kunt u op de SD-kaart bewaren. U kunt eveneens instellingen downloaden en naar het kassasysteem overzetten dankzij de SD-kaart.

Voorts beschikt de SE-S100 S over een thermische printer met een hoge resolutie (384 pixels per regel), een drop-in papierladesysteem en een ergonomisch toetsenbord. Functies die u regelmatig gebruikt wijst u toe aan sneltoetsen.

De SE-S100 S is, tot slot, voorzien van dezelfde kleine lade als de CASIO SE-G1-S-RD.

Een zwarte elektronische CASIO kassa met easy-drop papierlade en 3 papierrollen.

3. CASIO SE-S400 S en M

De CASIO SE-400 S en de CASIO SE-S400 M zijn opnieuw vooral geschikt voor retailzaken. Ze beschikken over een groot bediendendisplay, een kleiner klantendisplay en een thermische printer

Het verschil tussen S en M zit in de geldlade. De SE-S400 S heeft een kleine geldlade met 5 muntgeldvakken en 3 briefgeldvakken. De SE-S400 M heeft een grotere geldlade met 8 muntgeldvakken en 4 briefgeldvakken.

Beide toestellen geven ondernemers de optie om een Z-rapport voor 3 verschillende periodes af te drukken, bijvoorbeeld een dag-, maand- en jaarrapport.

4. CASIO Touchscreen kassasystemen

CASIO bracht tot slot enkele touchscreen kassasystemen op de markt. De kassa’s werken op het Android platform en worden voornamelijk ingezet in de horeca

Een CASIO touchscreen kassasysteem maakt het mogelijk om de tafels in uw horecazaak te beheren, rekeningen te splitsen en take-away en bestellingen te organiseren.

Een kassasysteem voor uw zaak? Krijg advies en vergelijk offertes

Met het juiste kassasysteem kunt u heel wat tijd (en bijgevolg ook geld) besparen. Een goede kassa verwerkt transacties en vereenvoudigt uw administratie, maar de juiste kassa sluit perfect aan bij de unieke noden en wensen van uw onderneming.

Zeker zijn dat u het juiste kassasysteem in gebruik neemt? Gebruik dan onderstaand formulier. U ontvangt gratis en volledig vrijblijvend advies en offertes op maat. Zo kunt u verschillende toestellen en prijzen vergelijken, cruciale informatie inwinnen en het juiste kassasysteem vinden voor uw zaak.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type kassasysteem wenst u?
2*. Detailhandel / winkel
3. Zo snel mogelijk, binnen de maand?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Kassasysteem
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Kassasysteem