Wat kost een kassasysteem voor een winkel?

Hoeveel kost een kassasysteem voor een detailhandelzaak? Hieronder vindt u een aantal richtprijzen voor verschillende systemen.

Praat erover met een specialistOntvang advies en vergelijk gratis offertes

Prijs eenvoudig systeem

Een traditionele, klassieke kassa kost gemiddeld 300 à 500 euro. Er zijn uiteraard ook goedkopere en duurdere uitvoeringen op de markt. Bijkomende hulpstukken en extensies zoals weegschalen, tablets, barcodescanners en betaalterminals vormen uiteraard een extra kost.

Een klant geeft haar kaart aan een winkelbediende die een mobiele betaalterminal vasthoudt.

Prijs geavanceerd systeem

Voor een volwaardig POS-systeem betaalt u al snel een stuk meer. Reken op 1.500 tot 3.000 euro voor de hardware. Daarnaast betaalt u een maandelijks bedrag voor de nodige software.

POS-systemen worden vaak op maat van uw onderneming samengesteld. De prijs varieert bijgevolg sterk naargelang de softwareopties en hardware toebehoren die u wenst te gebruiken.

Tip: Snel de prijzen voor een kassasysteem op maat vergelijken? Vul het formulier onderaan deze pagina in.

Prijs online kassasysteem

Online is er natuurlijk geen sprake van een fysieke kassa. Toch bestaan er heel wat opties wat het regelen van online betalingen betreft. Lees meer over online betaalsystemen.

Op zoek naar het ideale kassasysteem voor uw winkel?
Vergelijk opties, prijzen en voorwaarden bij verschillende leveranciers
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Detailhandel versus retail

Onder detailhandel (ook wel kleinhandel) vallen alle winkels die fysieke goederen rechtstreeks aan de consument verkopen. Denk maar aan een kledingwinkel, supermarkt, apotheek of dagbladhandel.

Onder retail vallen alle zaken die diensten of producten leveren aan consumenten. Detailhandel valt dus onder retail. Tot retail behoren, naast detailhandelzaken, ook bijvoorbeeld kappers en reisbureaus.

Een retail- of detailhandelzaak kan een fysieke vestiging hebben, maar evengoed deels of zelfs volledig online georganiseerd worden.

Hoe werkt een kassa systeem voor retail?

Er zijn verschillende soorten kassasystemen met elk hun eigen functies en toebehoren. Hoe een retail kassasysteem werkt, hangt dan ook af van het soort set-up waarover de winkel beschikt.

De aard van de onderneming zal daarnaast dicteren over wat voor set-up de winkel beschikt. De kassa van bijvoorbeeld een kapsalon zal andere functies ondersteunen dan die van een dagbladhandel.

Twee handen en een touchscreen kassa in een detailhandel winkel.

Onderdelen kassasysteem

Waaruit bestaat een kassasysteem?

1. De kassa: Welke soorten kassa’s zijn er?

Centraal in uw kassasysteem staat de kassa zelf. Zie de kassa als het hart van uw systeem. Waartoe uw kassa in staat is en hoe u de kassa gebruikt, is afhankelijk van het type kassa waarover u beschikt.

Elektronische of klassieke kassa

Een klassieke kassa bestaat uit een kassa- of geldlade, een display en een toetsenbord. Sommige klassieke kassa’s zijn ook voorzien van een thermische printer.

U kunt verschillende extensies aansluiten op de kassa, bijvoorbeeld een betaalterminal, weegschaal of barcodescanner. Die aansluiting gebeurt via kabels. Hoeveel extensies u kunt aansluiten, is afhankelijk van het aantal aansluitingspunten waarover de kassa beschikt.

Nood aan advies op maat?Stel uw vragen over kassasystemen aan specialisten.

Digitale kassa systemen of POS-systemen (met touchscreen)

Meer modern is de digitale kassa. Zo’n kassa beschikt doorgaans over een aanraakscherm. De kassa kan heel wat verschillende functies ondersteunen. U kunt er verschillende softwareprogramma’s op installeren waarmee u het reilen en zeilen in uw onderneming kunt beheren.

Een volwaardig POS-systeem gaat nog een stapje verder. Zo’n systeem is vaak cloudgebaseerd. U linkt het draadloos aan verschillende externe apparaten, zoals (mobiele) betaalterminals en weegschalen, maar ook aan bijvoorbeeld uw smartphone of tablet. Gegevens die het POS-systeem verzamelt, kunt u daarom steeds in real-time raadplegen.

iPad kassa

Een iPad kassa is een kleine, digitale kassa die u bestuurt vanop een iPad. Lees meer over iPad kassa’s.

2. Betaalterminal

De betaalterminal is een onmisbaar onderdeel van uw kassasysteem. Met uw betaaloplossing aanvaardt en verwerkt u transacties. Een betaalterminal kan vast of mobiel zijn, en beschikt in bepaalde gevallen over een geïntegreerde thermische printer.

3. Klantendisplay

Op het klantendisplay krijgt de klant het te betalen bedrag te zien. Op een ruim klantendisplay krijgt de klant ook een overzicht van diens aankopen te zien.

4. Weegschaal

In bijvoorbeeld supermarkten en bulkwinkels komt een weegschaal handig van pas. 

Een jong koppel gebruikt een self-checkout kassa in een detailhandel winkel.

5. Self-service: Onbemande of geautomatiseerde kassa

Klanten zelf laten afrekenen, kan een geweldige manier zijn om tijd en geld te besparen. Met een self-checkoutsysteem scannen klanten hun artikelen in én ronden ze zelf de transactie af.

6. Tablet

Klanten nog beter en persoonlijker bedienen? Met een tablet bedient u klanten hoe en waar ze dat willen.

Op zoek naar een specialist?Vergelijk prijsvoorstellen op maat

Software voor kassa systeem

Een digitaal kassasysteem of POS-systeem werkt niet zonder de nodige software. Er zijn heel wat programma’s op de markt waarmee u verschillende processen in uw onderneming kunt vereenvoudigen. Enkele voorbeelden.

  • Artikelen opslaan. Houd de verschillende producten die u verkoopt bij in uw kassasysteem.
  • Voorraadbeheer. Behoud altijd en overal het zicht op de voorraad van uw winkel.
  • Rapporteren. Laat uw retail kassasysteem bijhouden wie wanneer werkt, welke omzet u draaide de afgelopen week, en welke producten goed en minder goed verkopen.
  • Bestellingen en pick-up. Bestellen klanten iets in uw webshop? Hou steeds in de gaten hoe het met verzendingen staat, boek ophaalmomenten in en beheer retourzendingen vanuit uw POS-systeem.
  • Personeelsplanning. Beheer de planning van uw team.
  • Winkelbeheer. Baat u meerdere winkels uit? Dan kunt u met de juiste software het overzicht over elke vestiging behouden vanop uw laptop, smartphone of tablet.
  • Klantenbinding. Van het weergeven en beheren van kortingsacties tot het opslaan van klantengegevens: een volwaardig POS-systeem helpt u de relatie met uw klanten te verbeteren en te onderhouden.
Een man en een vrouw gebruiken een tablet om de voorraad van een detailhandelzaak te controleren. De tablet maakt deel uit van het cloud-based kassasysteem van de winkel.

Wat is het beste kassasysteem voor detailhandel? Vergelijk kassasystemen en prijzen

Wat is nu het beste retail kassasysteem? Dat is volledig afhankelijk van wat u van het kassasysteem verwacht. Bent u op zoek naar een kassasysteem op maat van uw onderneming? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in.

Ontvang gratis volledig vrijblijvende offertes op maat en advies van specialisten. Zo vindt u in een handomdraai een geschikte oplossing voor uw detailhandelzaak.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type kassasysteem wenst u?
2*. Detailhandel / winkel
3. Zo snel mogelijk, binnen de maand?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Kassasysteem
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Kassasysteem