Wat is Lightspeed?

Lightspeed is een aanbieder van volledige kassa- of POS-systemen. Het Lightspeed gamma bestaat uit zowel hardware (denk aan een monitor, betaalterminal, kassalade en printer) als software (de programma’s die u nodig heeft om uw kassasysteem te besturen).

Bij Lightspeed vindt u ook al het nodige om uw producten en diensten online aan te bieden.

Hoe werkt het?

Lightspeed verdeelt zijn aanbod op in 3 branches: horeca, retail en e-commerce. 

1. Lightspeed restaurant: kassasystemen voor horeca 

In het horecapakket vindt u de nodige hardware. Het systeem bestaat uit één of meerdere monitors en betaalterminals en kan uitgebreid worden met bijvoorbeeld extra kassapunten en een Customer Facing Display. Er zijn ook tal van software-opties, waaronder:

  • Met het Kitchen Display System stroomlijnt u de communicatie tussen het zaal- en keukenpersoneel.
  • Met Payments zorgt u voor een correcte verwerking van betalingen – aan de toonbank, of bij de klant aan tafel.
  • Met Inventory houdt u altijd en overal de voorraad van uw zaak in de gaten.

Met Lightspeed restaurant kunt u voorts take-away, maaltijdbezorging, reservaties en self-ordering regelen. En uiteraard kunt u uw Lightspeed horeca kassasysteem eenvoudig registreren zodat u aan de GKS-wetgeving voldoet.

Twee dames gebruiken het felrode self-ordering scherm van een Lightspeed kassa POS-systeem om een maaltijd te bestellen in een restaurant.

2. Lightspeed retail

Het retailpakket faciliteert (de combinatie van) online en offline verkoop. U houdt uw voorraad moeiteloos in het oog en beheert met hetzelfde systeem uw klantendata, verkoopgegevens en retours.

Het POS-systeem maakt het ontzettend eenvoudig om meerdere verkooplocaties (on- en offline) te beheren. Zo organiseert u bijvoorbeeld eenvoudig de ophaling van online bestellingen in uw fysieke verkooppunten.

Op zoek naar een kassasysteem op maat van uw onderneming?
Vergelijk gratis en vrijblijvend kassasystemen, voorwaarden en tarieven.
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

3. Lightspeed e-commerce

Lightspeed e-commerce biedt tot slot een totaaloplossing voor online verkopers. U beheert uw website, verkopen, voorraden en marketing vanuit een enkel platform. Hoe uw webshop er uit komt te zien, bepaalt u zelf aan de hand van de vele templates en designopties.

Het systeem ondersteunt de verkoop en verzending van producten, het aanbieden van abonnementen en het verkopen van digitale producten zoals e-boeken. Lightspeed maakt het mogelijk om uw producten en diensten te verkopen via sociale media en online marktplaatsen zoals eBay en Amazon. 

Tip: Heeft u al een webshop? Dan kunt u die eenvoudig integreren met de Lightspeed e-commerce software.

Een man met een blauw hemd gebruikt zijn smartphone om een klant te laten bevestigen dat hij een pakketje heeft ontvangen. De smartphone is gelinkt aan het uitgebreide POS-systeem van een Lightspeed kassa.

Prijs: Hoe duur is een Lightspeed POS-systeem?

Lightspeed biedt verschillende all-in pakketten voor horeca-, retail- en e-commerce-uitbaters. Een overzicht met prijzen:

Pakket Prijs per maand
Lightspeed horeca € 69 – 349
Lightspeed retail € 89 – 189
Lightspeed e-commerce € 14,08 – 82,50 (ook gratis optie)
Een prijs op maat?Vergelijk offertes en vind de meest voordelige oplossing.

Wat kost een Lightspeed kassa op maat?

Nood aan een allround oplossing op maat? Dan kunt u bij Lightspeed terecht voor een volledig gepersonaliseerd pakket met hardware en software. Vul het formulier onderaan deze pagina in en ontvang offertes op maat.

Waarom wel of geen Lightspeed kassasysteem voor uw zaak?

Wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen van een Lightspeed POS-systeem?

Voordeel 1: Cloud-based POS-systeem

Lightspeed is een volledig cloud-gebaseerd POS-systeem. U beheert eenzelfde POS-systeem voor meerdere locaties vanop uw laptop, tablet of smartphone. Zo heeft u altijd en overal toegang tot up-to-date gegevens over uw onderneming: van personeelsplanning en voorraadbeheer tot verkoopcijfers en bestellingen.

Voordeel 2: Robuuste maar elegante hardware: van betaalterminal tot thermische printer

In het Lightspeed gamma vindt u niet enkel touchscreen kassaschermen, maar ook tablets, betaalterminals, kassalades en printers. De hardware kan, zo zegt Lightspeed, tegen een stootje. Ook het ontwerp mag er zijn.

Een dame rekent af in een retail zaak met een betaalterminal van Lightspeed, gekoppeld aan een Lightspeed kassa.

Voordeel 3: Personaliseerbaar en Open API

Zowel uw hardware set-up als de softwarepakketten kunt u naar wens samenstellen. U kiest zelf welke hardware u in gebruik neemt en kiest welk softwarepakket het best aansluit bij de noden en wensen van uw onderneming en cliënteel.

Met de Open API kiest u zelf hoe u uw workflows vormgeeft en welke integraties u toevoegt.

Voordeel 4: Steeds inzicht in uw prestaties

Het POS-systeem maakt het mogelijk om de prestaties van uw onderneming en personeel te monitoren. De gepersonaliseerde rapportages maken het nog eenvoudiger om het reilen en zeilen van uw organisatie te optimaliseren.

Een kassa die u assisteert bij het beheren van uw zaak?
Verken de opties, vergelijk modellen en vind de meest voordelige oplossing!
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Voordeel 5: On- en offline marketing

Met Lightspeed houdt u op een overzichtelijke manier klantengegevens bij, krijgt u updates over plaatselijke trends en automatiseert u de marketing van uw onderneming. 

Nadeel 1: Afhankelijk van internetverbinding

Het nadeel van elk cloud-based POS-systeem: zonder internetverbinding werkt het systeem niet

Nadeel 2: Eindeloos veel mogelijkheden

Lightspeed heeft een enorm aanbod. Daardoor kan het moeilijk zijn om als ondernemer de juiste opties te vinden en te combineren. Een teveel aan functies kan dan weer zorgen voor een minder gebruiksvriendelijke ervaring.

Tip: Gebruik het formulier onderaan deze pagina om verschillende kassasystemen die voldoen aan uw noden en wensen gratis en vrijblijvend te vergelijken.

Een jonge dame analyseert de gegevens die ze verzamelde met haar Lightspeed POS-systeem.

Kassasysteem op maat? Neem snel en eenvoudig contact op met experts en krijg advies

Elke onderneming heeft haar eigen, unieke noden en wensen. Met de juiste kassa wordt het een stuk eenvoudiger om uw klanten zo goed mogelijk te bedienen.

Bent u op zoek naar een nieuwe kassa voor uw zaak? Vul onderstaand formulier in. U ontvangt gratis volledig vrijblijvende offertes op maat en begeleiding van specialisten. Zo vindt u in een handomdraai een totaaloplossing voor uw grote of kleine onderneming!

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type kassasysteem wenst u?
2*. Detailhandel / winkel
3. Zo snel mogelijk, binnen de maand?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Kassasysteem
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Kassasysteem