Wat zijn tuimelramen?

Een draairaam of tuimelraam is een raamconstructie waarbij het venster op de helft van zijn totale hoogte (ook wel de helft van het raam) langs zijn horizontale as kan draaien via een metalen draaipunt. De scharnieren worden in beide stijlen aangebracht.

Het bovenste gedeelte van het venster draait naar binnen en het onderste gedeelte naar buiten, of omgekeerd. In dit geval draait het onderste gedeelte van het tuimelraam naar binnen en het bovenste gedeelte naar buiten. Deze laatste toepassing wordt echter maar zelden gebruikt.

Ontvangt u graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Laat je adviseren door een expert
arrow Ontvang offertes

Waarom voor tuimelramen kiezen?

Het installeren van draairamen is ideaal om van jouw bovenverdieping of zolder een (extra) woonruimte te maken. Ze worden in de meest uiteenlopende stijlen aangebracht. Aarzel alvast niet om een tuimelraam installateur naar inspiratie en voorbeelden te vragen.

Dakramen, zoals spiraalramen, zorgen voor meer ventilatie en lichtinval, en verhogen zo jouw wooncomfort. Bovendien zal de ruimte groter aanvoelen.

Ook zien tuimelramen er stijlvol uit en geven ze je woning een luxueuze uitstraling. Daarnaast zal het toevoegen van een spiraalvormig raam de waarde van je huis verhogen.

tuimelraam plaatsen

Mogelijke uitvoeringen

1. Bediening

Er zijn twee manieren voor de bediening van een dakvenster, handmatig of elektrisch. Wil je een handmatig bedienbaar draairaam, dan krijg je een schuifdak met brede handgreep. Hierdoor kan je het zonnedak eenvoudig via het bovenste gedeelte of het onderste gedeelte openen en vastzetten.

Draairamen zijn met elektrische bediening overal in huis te bedienen. Je kan ook een timer instellen zodat jouw dakvenster op het gewenste tijdstip opent en sluit.

Een andere technisch gadget dat je aan een draairaam kunt toevoegen, is een regensensor. Van zodra er een paar druppels regen op het dakraam vallen, gaat je taatsraam automatisch dicht.

2. Beveiliging

Hoewel tuimelramen in diverse stijlen aangebracht worden. Je kan vrijwel elk tuimelraam beveiligen tegen diefstal door een ringslot te installeren, zoals AXA. Wat zeker een goede optie is voor bijvoorbeeld Velux dakkapellen.

In de meeste gevallen neem je best eerst contact op met de fabrikant van het tuimelraam. Ook heb je het modelnummer, afmetingen en bouwjaar bij de hand, die je vaak ergens op het raamkozijn kan vinden.

uitzettuimelvenster

3. Soort beglazing

Het is belangrijk om voor isolatieglas te kiezen. Meestal wordt dubbel glas gebruikt als het type beglazing voor tuimelramen.

Kies bijvoorbeeld een glas dat de warmte grotendeels tegenhoudt, zoals isolatieglas. Dit zorgt ervoor dat jouw ruimte niet verandert in een sauna.

Daarnaast kan je een glas kiezen dat jouw dakramen luchtdicht maakt. Je kunt ook kiezen voor een glas dat licht of helder is.

Tuimelramen plaatsen? Vind dakwerkers in jouw regio en vergelijk gratis offertes!

Vraag via onderstaand formulier gratis naar 1 of meerdere vrijblijvende offertes voor het plaatsen van tuimelramen. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en vind je de beste oplossing voor jouw situatie.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wilt u laten plaatsen?
2*. Wanneer wenst u de installatie te starten?
3. Beschrijving van uw project
4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Dakkapel, lichtkoepel & dakvenster
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Dakkapel, lichtkoepel & dakvenster