Wat zijn glazen dakkapellen?

Bij een glazen dakkapel zijn de zijwangen van glas. Soms kan ook het dak van glas zijn. Andere dakkapellen zijn opgebouwd uit andere materialen en zijn vaak niet transparant. 

Dankzij het glazen dak en de glazen zijwangen verkrijg je een maximale lichtinval. Tegelijkertijd geniet je van een heel mooi uitzicht. Een glazen dakkapel geeft een unieke touch aan jouw woning.

Op zoek naar een specialist?
Vraag info, advies en offertes aan vakmannen

Wat kost het plaatsen van een glazen dakkapel?

Dankzij een efficiëntere productie van dakkapellen zijn de prijzen afgelopen jaren wel wat gedaald.

Toch bestaan er nog steeds vrij grote prijsverschillen. De prijs van een glazen dakkapel varieert door verschillende factoren. Afmetingen spelen een grote rol, maar ook de soort beglazing waaruit je kan kiezen: HR, HR+, HR++ of HR+++. 

Daarnaast hangt de prijs ook af van het soort glazen dakkapel. Kies je voor een traditionele bouw of voor een prefab dakkapel? Je kan een dakkapel met een glazen behuizing kopen vanaf 2.500 euro. Ga je voor iets meer luxueus met een hoogwaardige afwerking en 3 draai-kiepramen. Dan kan je tot wel 10.000 euro betalen.

glazen dakkapel

Waarom voor dakkapel in glas kiezen?

Wat is de meerwaarde? We zetten de troeven en minpunten voor je op een rij.

Voordelen

1. Uniek uitzicht

Met een glazen dakkapel heb je de mogelijkheid om niet enkel rechtdoor naar buiten te kijken. Maar ook naar boven, links en rechts. Dit geeft jou een prachtig uitzicht en in de avond kan je zelfs door het dak naar de hemel kijken.

2. Een meerwaarde voor jouw woning

Jouw woningwaarde zal stijgen omdat een glazen dakkapel uniek is in vergelijking met een traditionele dakkapel uit hout of kunststof.

3. Goede isolatie

Om een glazen dakkapel te isoleren wordt glas gebruikt met een hoge U-waarde. Je kan trouwens ook kiezen voor zonwerend glas, waardoor warmte van buitenaf wordt tegengehouden.

4. Meer lichtinval

Wanneer je een traditionele dakkapel thuis plaatst dan komt er meer licht naar binnen. Als het om een glazen dakkapel gaat dan zal de lichtinval nog meer toenemen dan bij een traditionele dankzij het glazen dak en de glazen zijkanten. 

5. Onderhoudsarm

Een glazen dakkapel heeft weinig onderhoud nodig in tegenstelling tot een traditionele dakkapel. Het glas en de tussendelen kunnen niet rotten. Je hoeft ze enkel schoon te maken.

6. Altijd maatwerk

Een glazen dakkapel wordt altijd op maat gemaakt. Je hebt dus telkens de kans om de glazen dakkapel op jouw woning af te stemmen en volgens jouw voorkeuren te laten bouwen.

Ontvang vrijblijvend advies en offertes op maat?
Vind vakmannen in jouw regio
arrow Ontvang offertes

Nadelen

1. Hogere prijs

Een glazen dakkapel kost ongeveer 20 tot 30 % meer dan dakkapellen van aluminium of polyester.

2. Vuil

Vuil is onmiddellijk zichtbaar op glazen dakkapellen. Je moet ze daarom regelmatig schoonmaken.

3. Kleurvast

Eens het glas geplaatst is, kan je de kleur niet meer veranderen. Dat geldt ook voor de tussendelen die de ramen met elkaar verbinden. Je kan ze enkel wijzigen wanneer je alles van de glazen dakkapel vervangt.

dakkapel glas

Welke soorten glas voor glazen dakkapellen kiezen? 

Type 1: Zonwerend glas

Op warme dagen wanneer de zon goed schijnt. Een glazen dakkapel zorgt dan snel voor een warme ruimte. Als je kiest voor zonwerend glas kan je de warmte van buitenaf tegenhouden. 

Bij zonwerend glas is er een laagje metaaloxide op het glas aangebracht. Daardoor is dit type beglazing minder doorzichtig. Het laagje metaaloxide zorgt ervoor dat een deel van de zonnestralen niet binnen geraken. Zonwerend glas kan je verkrijgen in HR++ glas en in HR+++ glas.

Type 2: Hoogrendementsglas

Hoogrendementsglas of HR glas bestaat in verschillende klassen die met plusjes worden aangeduid. Zo heb je HR++ glas. Dat is het meest gekozen type hoogrendementsglas. Ze heeft een hoge isolatiewaarde.

Daarnaast bestaat er HR+++ glas. Die staat ook bekend als driedubbel of triple glas. Dit type biedt de hoogste isolatiewaarde en is bijgevolg ook iets duurder.

Type 3: Mat glas

Mat glas biedt veel privacy. Tegelijk geniet je nog van veel lichtinval. Mat glas is gewoon glas met een bewerking van zuur of slijpmiddel, waardoor het mat wordt. De hoeveelheid licht die bij matglas wordt doorgelaten blijft gewoon gelijk.

Plan je een glazen dakkapel te plaatsen? Vind dakwerkers in jouw regio 

Een glazen dakkapel laten plaatsen wordt best door dakkapel specialisten gedaan. Het is vrij ingewikkeld werk, waarvoor je veel kennis en ervaring nodig hebt.

Dakkapel specialisten zullen jou gepaste advies geven. Bovendien staat een erkende vakman garant voor een correcte uitvoering en een veilige plaatsing.

Via onderstaand formulier ontvang je gratis 1 of meerdere vrijblijvende offertes van professionals in jouw buurt. Zo kan je rekenen op info en advies op maat, en vergelijk dakkapel specialisten. Zodat je de beste deal bekomt voor jouw project.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wilt u laten plaatsen?
2*. Wanneer wenst u de installatie te starten?
3. Beschrijving van uw project
4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Dakkapel, lichtkoepel & dakvenster
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Dakkapel, lichtkoepel & dakvenster