arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type dakisolatie wenst u?
2*. Welke dakoppervlakte dient geïsoleerd te worden (schatting)?
3*. Wanneer wenst u de isolatiewerken te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Waarom een dakwerker inschakelen? 

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom het aannemen van een dakwerker om jouw dak te laten isoleren een beter idee is :

  • Je verzekerd jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Zo ben je zeker dat je een goede dakisolatie hebt.
  • Dakwerkers hebben ervaring in dit soort klus. Zij hebben dus de nodige kennissen, technieken en materialen. Door je dak professioneel te laten isoleren spaar je heel wat geld uit op je energiefactuur. Door eenmalig te investeren in een goede isolatie en door de werkzaamheden te laten uitvoeren door een professioneel bedrijf, kun je voor de lange termijn flink besparen.
  • Je voorkomt dat je jezelf pijn doet door het werk zelf te doen. Isolatie plaatsen kan werkintensief zijn, zeker op een hellend dak.

Vul onderstaand formulier in en kom in contact met de beste dakwerkers in jouw buurt. Ontvang en vergelijk zo meerdere gratis offertes van betrouwbare specialisten.

Dakgebinte

Welke kostprijs voor dakisolatie kan je verwachten?

Wat bepaalt de prijs?

Er zijn verschillende factoren die de prijs van een goede dakisolatie bepalen zoals de vorm van het dak, de grootte van het dak, het soort dak en welk materiaal je gaat gebruiken.

Enkele prijzen van dakisolatie

Prijzen op basis van isolatiemateriaal

Type isolatiemateriaal Prijs per m2
Rots – en glaswol € 25 – 30
PIR € 45 – 55
PUR € 45 – 50
EPS € 30 – 40
XPS € 40 – 50
PF – isolatie € 50 – 60
Ecologische isolatie € 45 – 60

Vraag nu meerdere dakisolatie offertes aan verschillende erkende dakwerkers in jouw buurt.

Op zoek naar een specialist?
Vergelijk gratis 1 of meerdere offertes op maat

Prijzen per type isolatie

De prijs om jouw dak te laten isoleren varieert naargelang het type isolatiemethode. Zo kan je jouw dak isoleren langs buiten of binnen.

Type isolatie Prijs per m2
Zoldervloer ca. € 25
Hellend dak (langs binnen) ca. € 25
Hellend dak (langs buiten) ca. € 40
Plat dak (langs binnen) ca. € 30
Plat dak (langs buiten) ca. € 70
Isolatierol

Recht op premies?

Je recht op een aantal premies van de vlaamse regering, als je jouw huis gaat laten isoleren door professionele dakwerkers.

Dankzij de dakisolatiepremie van de netbeheerder Fluvius kan je 4 euro per vierkante meter krijgen als je een beroep doet op een erkende aannemer om jouw hellend dak of plat dak te isoleren. Doe-het-zelvers kunnen ook rekenen op een premie van 2 euro per vierkante meter. 

Naast de premie voor dakisolatie, kan je ook twee andere premies verkrijgen:

  • Totaalrenovatiebonus : Wil je meer dan enkel jouw dak isoleren? Wanneer je minstens 3 energiebesparende maatregelen uitvoert, kan je via Fluvius de totaalrenovatiebonus bovenop de premiebedragen verkrijgen. Daarvoor moet je aan de voorwaarden voldoen van drie van de volgende zeven premies: premie voor dakisolatie, buitenmuurisolatie, vloerisolatie, nieuwe beglazing, zonneboiler, warmtepomp en ventilatiesysteem.
  • Burenpremie : Neem je deel aan een project waarbij 10 bestaande woningen of meer energiezuiniger worden en voldoe je aan de voorwaarden van minstens één van de hierboven genoemde premies? Dan heb je recht op de burenpremie door je in te schrijven als BENOvatiecoach bij Fluvius. Daarnaast bestaat ook nog de Huur-en-isolatiepremie, bedoelt om woningen die gehuurd worden door iemand uit een prioritaire groep te helpen bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen.

In onderstaand tabel geven we je enkele richtprijzen mee per premie. In de meeste gevallen wordt de totaalprijs inclusief btw op de offerte weergegeven. :

Premie Prijs
Premie voor dakisolatie Met aannemer: € 4 per m²

 

Als doe-het-zelver: € 2 per m²

Totaalrenovatiebonus Éénsgezinswoningen : tussen € 1.250 en € 4.750

 

Appartementen: tussen € 1.250 en € 4.750

Burenpremie Woningen : € 4.000 voor 10 woningen, € 400 extra per bijkomende woning  

 

Appartementen: € 2.500 voor 10 appartementen, € 100 extra per bijkomend appartement

Wens je advies op maat en een precieze prijs voor het laten isoleren van platte daken of hellende daken? Vul het formulier bovenaan de pagina in en kom in contact met professionele dakwerkers in jouw buurt. Ontvang en vergelijk offertes.

Op zoek naar een specialist?
Vraag advies en vergelijk gratis offertes

Welk isolatiemateriaal is het meest geschikt voor je dak?

Er zijn meerdere materialen waarmee je jouw dak kan laten isoleren. Zo heb je minerale wol, isolatieplaten en losse isolatie. We bespreken ze hier even voor je.

Losse isolatie

Naast isoleren met isolatieplaten is het ook mogelijk het dak te laten isoleren met losse isolatiematerialen die in het dak worden geblazen of gespoten.

Het voordeel van deze methode is dat de dakconstructie goed gevuld is en koudebruggen worden vermeden. Veel gebruikte soorten dakisolatie die op deze manier worden aangebracht zijn: gespoten PUR, cellulose-isolatie en ingeblazen glaswol.

Gespoten isolatie (glaswol of PUR schuim)

PUR-schuim zorgt voor een goede isolatie en heeft het grote voordeel dat alle voegen en kieren in het dak volledig worden afgedicht. Daarom is het onwaarschijnlijk dat er koudebruggen ontstaan bij pur dakisolatieplaten.

Een nadeel is de tijdelijke stankoverlast die na de installatie optreedt, maar na een tijdje verdwijnt dit. Een ander nadeel is dat PUR zich aan alle bouwmaterialen hecht, waardoor deze niet geschikt zijn voor hergebruik.

Gespoten glaswol wordt vaak gebruikt voor het isoleren van spouwmuren vooral bij platte daken gebruikt. Het is ook geschikt voor het isoleren van een hellend dak langs binnen. Vooral bij renovatie van een dak kan het interessant zijn het dak te isoleren met gespoten glaswol.

Deze witte isolatiewol wordt droog in het hellend dak of plat dak geblazen en vult alle naden en kieren. Glaswol is recycleerbaar en hecht zich niet aan bouwmaterialen.

Hellend dak isoleren

Papiervlokken

Dakisolatie met cellulose, ook wel papiervlokken genoemd, is een veel gebruikte ecologische isolatiemethode. De gebruikte papiervlokken zijn gemaakt van gerecycleerde kranten. De vlokken worden in het dak geblazen.

Om het aanbrengen van de cellulose te vergemakkelijken, worden de vlokken soms bevochtigd met een natuurlijke lijm. In het geval van een hellend dak zorgt het dampscherm ervoor dat de dakvlokken op hun plaats blijven.

Isolatieplaten

Dit zijn meestal harde schuimplastic panelen. Ze zijn zeer licht, gemakkelijk op maat te snijden en hebben een hoge isolatiewaarde. Zelfs bij een dunne laagdikte zorgt dit type isolatie ervoor dat er weinig warmte verloren gaat. Omdat ze vochtbestendig zijn, kunnen ze zowel binnen als buiten worden gebruikt voor het isoleren van platte en hellende daken. De drie meest voorkomende soorten isolatieplaten zijn PUR, PIR en XPS. Meestal worden isolatieplaten gebruikt wanneer de isolatie langs buiten wordt aangelegd.

De meeste isolatieplaten hebben ook een aluminiumfolie dat dient als dampscherm. Wanneer de warmte stijgt, zal het dampscherm de warmte weerkaatsen maar ook zorgen dat er geen condens in jouw dakisolatie komt. 

Isolatie

PIR isolatieplaten

PIR (polyisocyanuraat) isolatieplaten zijn qua uiterlijk en verwerking vergelijkbaar met PUR. PIR-platen worden echter beschouwd als brandbestendiger dan PUR en zijn over het algemeen iets steviger en beter bestand tegen druk dan PUR.

De isolatiewaarde van PIR is iets hoger dan die van PUR bij gelijke dikte. Dit materiaal kan voor vele isolatietoepassingen worden gebruikt, omdat het geen vocht absorbeert, presteert PIR-dakisolatie ook goed in natte omstandigheden.

PUR isolatieplaten

PUR (polyurethaan) isolatieplaten zijn zeer gemakkelijk te verwerken. Ze kunnen gemakkelijk tussen de daksparren of bovenop de daksparren worden geïnstalleerd. PUR is dus een zeer geschikte isolatiemateriaal om jouw dak te laten isoleren.

Deze isolatieplaten zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en sommige types zijn reeds afgewerkt (zoals gipsplaat), waardoor het mogelijk is een dak snel te isoleren. PUR heeft zeer goede isolerende eigenschappen, zelfs in kleine diktes. Voor een optimale isolatie kunnen de kieren worden opgevuld met PUR-schuim.

XPS isolatieplaten

Dit type isolatieplaat is zeer goed bestand tegen druk en vocht. Het wordt daarom vaak gebruikt bij de isolatie van platte daken (sarking dak of omgekeerd dak). Bij omgekeerde daken worden vaak XPS-platen (geëxtrudeerd polystyreen) gebruikt als isolatie waarop een ballast van grind of tegels wordt gelegd.

XPS-dakisolatieplaten zijn ook zeer gemakkelijk te verwerken. Dit betekent dat de isolatiewerkzaamheden snel kunnen worden uitgevoerd, wat een gunstige invloed zal hebben op de kosten van de installatie.

Erkende-isolatieplaatser.jpg

Zolder isoleren: goedkoop alternatief

Wil je jouw huis op een andere wijze laten isoleren? In plaats van jouw dak te isoleren, kan je er ook voor kiezen jouw zoldervloer te isoleren. Dit is een eenvoudige en goedkope oplossing. Kies deze oplossing alleen als jouw zolder niet als woonruimte wordt gebruikt, want je verliest veel ruimte door de isolatie. Als je ervoor kiest de zoldervloer te laten isoleren, hebt je ook recht op enkele premies.

Vergelijk nu meerdere gratis offertes voor dakisolatie en maak de juiste keuze voor jouw woning.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind erkende dakwerkers in jouw regio
arrow Ontvang offertes
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. We hebben uw adres dus nodig om u te kunnen matchen met de juiste specialisten. Bovendien moeten de specialisten vaak ter plaatse komen om een offerte te kunnen opmaken, dus is het handig als ze meteen over uw adres beschikken. Uw telefoonnummer hebben we nodig om u snel te kunnen contacteren zodat we uw aanvraag kunnen vervolledigen en doorsturen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de specialisten met wie u gematcht wordt.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker
Ontvang offertes