Lijst van de beste verandabouwers actief in Meerhout

Veranda's van Gogh
100%
Pannenhuisstraat 115
B-2500 Lier

Veranda’s van Gogh is een bedrijf afkomstig uit Lier. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Terrasoverkapping, Pergola, Carport, Veranda.

AluTim
Kievit 26
B-2980 Zoersel

AluTim is een bedrijf afkomstig uit Zoersel. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Terrasoverkapping, Pergola, Carport, Veranda.

Superveranda
100%
Mijnwerkerslaan 19
B-3550 Heusden-Zolder

Bent u op zoek naar een degelijk bedrijf om een veranda of pergola te plaatsen? Zijn uw ramen en deuren aan vervanging toe of verlangt u naar een poolhouse of carport? Voor al deze zaken bent u bij Superveranda aan het goede adres!Superveranda ontwerpt, vervaardigt en l … (Lees meer)

Mondial Châssis
100%
Rue du Serpolet 18
7522 Tournai

Mondial Châssis is een bedrijf afkomstig uit Tournai. Partner van Bobex sinds 2018, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Terrasoverkapping, Pergola, Veranda.

Aluminiumwerken Nivelle
100%
Tismansweg 39
B-3680 Neeroeteren

Aluminiumwerken Nivelle uit Neeroeteren is een expert in de bouw van veranda’s, pergola’s, terrasoverkappingen en andere woonuitbreidingen. We zijn hoofdzakelijk actief in Limburg. Op basis van onze ervaring en vakmanschap is Aluminiumwerken Nivelle uitgegroeid tot een … (Lees meer)

ISOVERA
97%
Diestersteenweg 4
3510 Hasselt

Wil u in alle omstandigheden en alle comfort van uw prachtige woonomgeving genieten met een nieuwe veranda? Of wil u uw oude veranda renoveren? Met Isovera haalt u ongeëvenaarde kwaliteit in huis, zowel op vlak van materiaal als service. Wij werken met hoogwaardig en d … (Lees meer)

Mobelec
81%
Steenweg Scherpenheuvel 81
3271 Scherpenheuvel-Zichem

Bent u op zoek naar een degelijke en betrouwbare firma voor uw ramen en deuren? Wilt u een veranda of afdak laten plaatsen? Dan is Mobelec een goede keuze! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het plaatsen en installeren van ramen, deuren, veranda’s.Mobelec heeft maar lief … (Lees meer)

Erkermann
81%
Omer De Vidtslaan 68
B-1760 Roosdaal

Bij Erkermann hebben wij al ruim 40 jaar ervaring in het plaatsen van ramen, deuren, veranda’s, terrasoverdekking en andere aanbouw. Daarnaast kan u ook bij ons terecht voor zonnewering, zoals bijvoorbeeld rolluiken, screens en zonnetenten.
Wij bieden volwaardige … (Lees meer)

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.

Veranda laten plaatsen: ontdek de voordelen

Door het plaatsen van een veranda aan jouw woning, vergroot je de woonoppervlakte aanzienlijk. De uitbreiding van de woonruimte verhoogt de waarde van jouw huis. Daarnaast zorgt een veranda voor meer natuurlijke lichtinval via de grote raampartijen. 

Het is mogelijk om volledige leefruimtes in de veranda te integreren. Plaats de woonkamer of de eetkamer in jouw veranda. Je krijgt het gevoel alsof je alle dagen in jouw tuin leeft. Dit zorgt ervoor dat een veranda rust met zich meedraagt. 

Welke keuzes maken? + veranda prijzen in Meerhout

De keuze die je maakt hangt af van jouw persoonlijke smaak en het budget dat je voor ogen hebt. Hieronder vind je enkele richtprijzen terug voor drie soorten veranda’s. De prijs is berekend zonder de plaatsingskosten. Indien je een exacte berekening wenst van de veranda die je op het oog hebt, is het aangeraden om enkele offertes van vakmannen uit jouw regio op te vragen en te vergelijken.

Ook de keuze van het materiaal heeft invloed op de totale kostprijs van jouw veranda. Hieronder vind je de richtprijzen van ieder materiaal per m² terug:

Soort veranda 

Zoals eerder vermeld zijn er drie soorten veranda’s. Maar wat zijn de verschillen tussen de veranda’s?

1. Open veranda

Je betaalt voor een open veranda gemiddeld tussen € 1.000 en € 1.500 per m². De prijs is afhankelijk van de materialen die je kiest voor jouw veranda. Daarnaast speelt de afwerking van de veranda ook een belangrijke rol in de kostenraming. Kies je voor de afwerking glas als materiaal, dan betaal je al snel meer dan wanneer je een ander materiaal kiest.

Met een open veranda kan je het hele jaar door genieten van jouw tuin. Een open veranda heeft tal van voordelen. De veranda kan tegen ieder weertype. Je bent zowel tegen de zon als de regen beschermt. Je staat in rechtstreeks contact met jouw tuin en je geniet van natuurlijk licht. De veranda geeft jouw woning een eigen stijl en een extra meerwaarde.

De open veranda pas je aan naar jouw eigen persoonlijke voorkeuren. Daarnaast is de veranda snel geplaatst. Het is eveneens mogelijk om zonnepanelen op de bovenkant van de veranda te plaatsen. Tot slot is deze veranda veel goedkoper vergeleken met een klassieke woonveranda.

2. Standaard veranda

Gemiddeld betaal je voor een standaard veranda € 7.500 per m². Ook bij deze veranda is de prijs afhankelijk van de materialen die je kiest. Kunststof is altijd de goedkoopste oplossing. Smeedijzeren veranda’s zijn de duurste. Een tussen oplossing is een veranda is hout of aluminium. 

Een standaard veranda wordt aan de woning geplaatst. Doorgaans verbindt een deur de veranda met de woning. Je kan er ook voor kiezen om een muur uit te breken. Op deze manier valt het natuurlijke licht in grote hoeveelheid de woning binnen.

3. Veranda op maat

De derde optie is om jouw veranda op maat te laten maken. Je krijgt niet het gevoel dat je de woning uitgaat als je de veranda binnengaat. De vloer en het plafond worden doorgetrokken. Plaats de woonkamer of de eetkamer in je veranda. De veranda maakt op deze manier onderdeel uit van de woon- en leefruimte van je huis. 

De prijs van een veranda op maat start bij € 20.000. De prijs is afhankelijk van de grote van jouw veranda en de materialen die je gebruikt. Doorgaans wordt er gekozen voor aluminium. De prijs van een aluminium veranda op maat ligt gemiddeld op € 1.500/m². 

Mogelijke materialen

Er zijn verschillende materialen waarvoor je kan kiezen. Elk materiaal heeft zijn voordeel en prijskaartje. 

1. Houten veranda

Een houten veranda heeft een warme en natuurlijke uitstraling. Het hout past zowel bij een landelijk, klassieke als een moderne woonstijl. Daarnaast is hout een zeer stevig materiaal en zijn grote overspanningen mogelijk. Op deze manier kunnen grote glasramen in de houten profielen geplaatst worden. Tot slot is hout een product dat eenvoudig te bewerken is.

De prijs hangt af van verschillende factoren:

Reken op een bedrag van ongeveer € 1.500 per m². De btw zit niet mee in deze berekening.

2. Aluminium veranda

Ook bij een aluminium veranda zijn grote overspanningen mogelijk. De veranda is onderhoudsvriendelijk en heeft een lange levensduur. Daarnaast is aluminium 100 % recycleerbaar. Er is een groot gamma aan kleuren en profiel afwerkingen beschikbaar. Dit maakt het mogelijk om de veranda met verschillende stijlen te combineren. Tot slot is de isolatie van aluminium top!

Voor een aluminium veranda op maat betaal je tussen de € 18.000 en € 50.000. 

3. Kunststof veranda

Een pvc veranda is de goedkoopste optie. Ook kunststof heeft een brede waaier aan RAL-kleuren en afwerkingen. De veranda is goed geïsoleerd, heeft een lange levensduur en is recycleerbaar. Je hoeft kunststof nauwelijks te onderhouden.

Voor een veranda in kunststof reken je best op een budget tussen € 10.000 en € 25.000.

Afmetingen

De oppervlakte van jouw veranda speelt een rol in de prijsbepaling. Hoe groter, hoe duurder. 

Aangezien de prijs van verschillende factoren afhangt, is het aangeraden om enkele offertes op te vragen?

Eventuele extra afwerking

Je kan ook kiezen om jouw veranda af te werken met zonwering, ventilatie of verlichting.

Zonwering veranda

Zonwering beschermt je in de zomer tegen de zon en de hitte. Je kan de zonwering zowel binnen als buiten plaatsen. Voor zonwering betaal je tussen € 100 en € 200 per m².

Ventilatie en verlichting

Voorkom vochtproblemen door een goed ventilatiesysteem te voorzien. Je kan kiezen voor natuurlijke of mechanische verluchting. 

LED-verlichting is alom tegenwoordig. De verlichting heeft een lange levensduur en is energiezuinig. Daarnaast heb je ook de optie om het ligt te dimmen. 

Veelgestelde vragen over veranda’s

Hieronder vind je een antwoord op de meest gestelde vragen in verband met veranda’s.

Is een vergunning bij verandabouw in Meerhout verplicht?

Voor een veranda bestaande uit 40m² waarvan 75% uit glas bestaat, heb je geen vergunning meer nodig.

Aanbouw versus veranda: wat is het verschil.

Kies je voor een aanbouw, dan breid je de leefruimte uit. De aanbouw bestaat uit muren en ramen. Hier heb je in de meeste gevallen een stedenbouwkundige vergunning voor nodig.

Een veranda bestaat voornamelijk uit glas. 

H3: Wat zijn de opties voor het verwarmen van je veranda?

Je kan je veranda verwarmen met:

Hoe vind ik verandabouwers in Meerhout?

Volg de onderstaande stappen om enkele verandabouwers in Meerhout te vinden.

Stap 1: Vertel ons over jouw project

Het is belangrijk dat wij een duidelijk beeld krijgen van de veranda die jij voor ogen hebt. Vertel ons daarom over jouw project.

Stap 2: Wij zoeken de beste verandabouwers in jouw buurt

Vervolgens gaan wij op zoek naar de beste verandabouwers in Antwerpen.

Stap 3: Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Vraag via het offerteformulier gratis en vrijblijvend enkele offertes op. De ideale manier op prijzen te vergelijken en de vakman te vinden die jou helpt met je project.

Veranda: vind de juiste specialist in Meerhout

Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in Veranda die actief zijn in uw regio.
Bedrijven voor Veranda
Bekijk de specialisten in de omliggende gemeenten