Geef je badkamer interieur een originele twist met metrotegels

Metrotegels kom je vooral tegen in badkamers. Ze hebben een vrij tijdloze uitstraling en zijn met momenten super hip. De tegels zijn rechthoekig en hebben een afmeting van 10 cm bij 20 cm. Door deze specifieke afmeting en vorm brengen reliëf omdat ze aan de hoeken schuin aflopen.

De metrotegels badkamer zijn echte klassiekers, ze hebben een heel retro uitstraling, mede door de afmeting die ze hebben. De afhellende boordjes van de tegels hebben te maken met hun oorsprong en is één van de belangrijkste kenmerken, samen met de afmetingen. Ze werden oorspronkelijk gebruikt in de franse metro om het licht goed te verspreiden over de donkere tunnels. Maar ook in de goed verlichte gangen van de metrostations kan je deze metrotegels terugvinden.

Nog een ander herkenbaar punt aan de tegels is de kleur, wit. Als witte tegels niet je ding zijn, kan je altijd voor een andere kleur kiezen natuurlijk. Daarbovenop. heb je ook de optie om voor een matte metrotegel te kiezen, een matte variant van de kleur die voor jou het beste past. Maar de typische metrotegel is wit.

Wil je de beste metrotegels en afmeting voor jouw woning of ruimte kiezen? Vraag hier gratis offertes aan bij vakmannen in jouw buurt!

Voordelen van metrotegels

Zo’n metrotegels hebben vele voordelen. Het is één van de makkelijkste tegels om mee te werken. We zetten hier alle voordelen nog eens op een rijtje:

 • Geschikt voor elke ruimte in je woning.
 • Slijtvast.
 • In verschillende kleuren te krijgen.
 • Vlekbestendig.
 • Geen onderhoud nodig.
 • Hittebestendig en waterbestendig.

Je kan ze dus perfect gebruiken in de keuken, badkamer, aan het toilet,… Natte ruimtes zijn geen probleem voor deze tegels. Daarbovenop komt dat het schoonmaken van de tegels in één wip gebeurd is. Met een vochtige doek erover gaan kan al genoeg zijn om de tegels proper te krijgen en te houden. Door daarbovenop goede producten te gebruiken voor de reiniging van de tegels, blijven ze helemaal spik en span. Deze producten kunnen gaan van azijn tot allesreiniger.

Shutterstock_1455082490.png

Moeten metrotegels gevoegd worden? Hoe voeg je metrotegels?

Metrotegels moeten gevoegd worden, zoals alle tegels. Als je tegels niet voegt, kan er vuil tussen de tegels kruipen dat je er niet meer uit krijgt. Daarbovenop heb je geen waterdichte muur als je de tegels niet voegt.

De voegen moeten niet in dezelfde kleuren zijn als de tegels. Door een andere kleur voegen te kiezen creëer je een hele andere uitstraling. Je brengt met een andere kleur voegen te kiezen meer diepte aan in je muur.  

Voor het voegen van metrotegels contacteer je best een specialist in jouw buurt. Deze vakman weet namelijk goed waar hij mee bezig is en welke producten hij het best gebruikt, waardoor de kans op vocht in jouw voegen of lekkages kleiner is. De kwaliteit wordt hiermee verzekerd.

Wat kosten metrotegels?

Zo’n metrotegels kunnen dan wel de handigste tegels zijn om te zetten, maar hoeveel kosten ze? We geven je in de tabel hieronder een overzicht van een aantal richtprijzen.

Gemiddelde prijs per m²Voorbeeld: keukenwand met 4 m² aan metrotegels Voorbeeld: badkamer met 20 m² aan metrotegels
€ 17 – € 35 € 70 – € 140 € 350 – € 700

Welke factoren spelen nu een rol in de prijs van je metrotegels? We bespreken 6 factoren hieronder:

 • Het materiaal van je tegels: natuursteen is bijvoorbeeld duurder om te laten leggen dan keramische tegels. Ook de kosten voor het aanschaffen van de tegels spelen een rol. Je hebt daarbovenop ook nog lijm of cement, voegmateriaal, tegelprofielen en kit nodig.
 • Het legverband: hoe lastiger het legverband, hoe meer werk om het aan te leggen en dus hoe duurder. De ondergrond van waar je de tegels wil plaatsen is ook belangrijk, een effen ondergrond werkt makkelijker en sneller dan een oneffen ondergrond.
 • De tegelzetter: de prijs van zo’n tegelzetter is afhankelijk van enkele zaken. Zijn ervaring, de moeilijkheid van tegelwerken,… spelen allemaal een rol in de prijs. Hoe groter de tegels, hoe duurder de tegelzetter is. Je kan natuurlijk heel veel kosten besparen door zelf de tegels aan te leggen.

Wil je de exacte prijs weten voor metrotegels volgens jouw wensen? Vraag dan offertes aan via ons offerteformulier.

Metrotegels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten

Er zijn veel verschillende soorten metrotegels verkrijgbaar. Je hebt oneindig veel keuze in kleuren en patronen. Waardoor je dus altijd kan kiezen voor de nieuwste trends qua kleur, afmeting of vorm.

De typische metro wandtegels zijn rechthoekig, maar je kan ook kiezen voor vierkante metrotegels. Je kan de wandtegels volledig vormen zoals jij ze zelf wilt.

De wandtegels kunnen ook gelegd worden in diverse legpatronen. Hierdoor kan je ze aanpassen aan elk interieur. Een visgraatpatroon of halfsteens, je kan kiezen welk patroon het beste past in jouw woning.

Shutterstock_1033041859.png

Hoe plaats je metrotegels?

Zelf metrotegels plaatsen bespaart je natuurlijk heel veel kosten. We geven je hieronder een overzicht van wat je allemaal nodig hebt:

 • Schuurpapier
 • Allesreiniger
 • Schroevendraaier
 • Schilders tape
 • Voorgemixte thinset-mortel
 • V-vormige troffel
 • Metrotegels
 • Natte tegelzaag
 • Tegelafstandhouders
 • Microvezeldoek
 • Grout
 • Rubber drijvend
 • Grote sponzen
 • Grote emmer
 • Helder witte tegelkit
 • Kitpistool

We voorzien je hier ook nog van een stappenplan om de wandtegels goed te plaatsen:

 • Stap 1: Bereid de muren voor. De muren moeten glad en vlak zijn. Indien er gaten in je muur zitten moet je deze patchen en gladstrijken met schuurpapier. Nadat je ze glad hebt gestreken, reinig je de wanden met allesreiniger. Markeer de grenzen van het gebied met schildersband.
 • Stap 2: Bevestig de wandtegels. Je brengt mortel aan tegen de muur met behulp van een V-inktrolplak. Je plakt de wandtegels vervolgens tegen het mortelbed. Het is belangrijk dat je de mortel aanbrengt in kleine delen en gelijkmatig. De natte tegelzaag gebruikt je nadien om de wandtegels te zagen indien nodig. Je moet hierbij rekening houden met de afstandhouders
 • Stap 3: Spacers invoegen. Je zorgt er best voor dat alles parallel is door twee afstandhouders te plaatsen per tegelzijde. De spacers moeten goed passen, dit doet je door de tegel wat te bewegen.
 • Stap 4: Laten drogen. Laat je tegel één nacht drogen en ruim daarna de ongewenste mortel op.
 • Stap 5: Verwijder afstandhouders. Je haalt in deze stap de afstandsstukken eruit en veegt de wandtegels schoon. Hierdoor ben je zeker dat er geen stof op het oppervlak is. Je kan hiervoor een microvezeldoek en allesreiniger gebruiken.
 • Stap 6: Voeg pleister toe. In deze stap voeg je de tegel. Je brengt de witte voeg aan op de rubberen vlotter en veegt het grout over de tegel in een hoek van 45 graden. Het grout zal in de ruimtes kruipen. Je moet over hetzelfde gebied enkele keren gaan, in verschillende richtingen. Hierdoor is de specie gelijkmatig verdeelt.
 • Stap 7: Reinig tegels. Een uur na het aanbrengen van de voeg kan je ze reinigen met een spons. Vul een emmer met warm water en wissel af tussen reinigen van voegen en spoelen van de spons.
 • Stap 8: Breng Caluk aan. Tape al het gebied af rond de tegels en breng de kit aan. Je gaat er nadien overheen met je vingers of een applicator. Als de kit volledig gedroogd is kan je de tape eraf halen.
Shutterstock_2105700122.png

Kan elke vloertegel in de badkamer? Welke tegels zijn geschikt voor de badkamer? Ontvang hier gratis en vrijblijvend offertes!

Ontvang gratis vrijblijvende offertes over het plaatsen van metrotegels in jouw badkamer aan specialisten in jouw buurt om meer informatie te vergaren en inspiratie op te doen. Vind zo de beste optie voor jouw situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw badkamer project?
2*. Welke badkamer werken wilt u laten uitvoeren?
3*. Wanneer wilt u het badkamer project opstarten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Badkamerrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Metrotegels in de badkamer: soorten, prijzen en advies