arrow
Beschrijf uw project
1*. Hoeveel schouwen (kanalen of pijpen) heeft u?
2*. Wat verbrandt u in de schouw(en)?
3. Wanneer wilt u de schoorsteen of schouw laten vegen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Wanneer je op zoek bent naar een professionele schoorsteenveger is offertes aanvragen voor schoorsteenvegen een interessant idee. Je bespaart er al snel enkele tientallen euro’s mee en je kan een schoorsteenveger vinden die echt bij jouw woning past. In dit artikel kom je te weten waarom het vergelijken van offertes in 2024 een slimme zet is en hoe dit je kan helpen kosten te besparen.

Waarom meerdere offertes voor schoorsteenvegen vergelijken?

Het vergelijken van offertes voor schoorsteenvegen is een belangrijke stap in het vinden van de juiste schoorsteenveger voor jouw woning. 

  • Als eerste belangrijke punt is het vergelijken van offertes kostenbesparend. Prijzen tussen schoorsteenvegers onderling kunnen enorm hard variëren. Door de offertes van de meerdere professionals te vergelijken, kan je een prijs vinden die past binnen jouw budget.
  • Offertes vergelijken zorgt ervoor dat je de aangeboden services van de schoorsteenvegers kan bekijken. Door hun aanbod met bijhorende tarieven te bekijken zie je of ze bijvoorbeeld camera inspecties of onderhoudscontracten aanbieden.  Het kan je helpen een bedachtzame beslissing te nemen.
  • Wanneer je in contact komt met meerdere professionals tegelijk kan je onder meer kiezen voor de schoorsteenveger die het kortst in jouw buurt woont. Op die manier betaal je heel wat minder vervoerkosten, wat een groot verschil kan maken. 
Schoorsteenveger op dak

Regelmatig je schoorsteen vegen of reinigen bespaart kosten

De schoorsteen regelmatig vegen is niet alleen een belangrijke taak om de schoorsteen veilig te houden. Het brengt ook een kostenbesparing met zich mee. Je spoort sneller mankementen op en je kan ingrijpen voor er een probleem optreedt dat dure reparatiekosten met zich meebrengt.

Wist je dat 1 op de 3 woningbranden in de schoorsteen begint? Een goed onderhouden schoorsteen heeft naast z’n kostenbesparende karakter veel minder kans op een schouwbrand of CO-vergiftiging.

1. Besparen op energiekosten

Een goed onderhouden schoorsteen zorgt voor een efficiënter verwarmingssysteem. Doordat het systeem beter werkt, heb je een lager energieverbruik en dus ook lagere energiekosten

Roet en andere afvalstoffen komen vrij bij de verbranding. Deze stoffen gaan zich in de rookkanalen ophopen en de luchtstroom belemmeren. Hierdoor moet de verwarming harder werken om dezelfde warmte te kunnen leveren.

Door regelmatig de schoorsteen te vegen blijft ze vrij van obstructies en zal de verwarming beter functioneren. Dit resulteert op zijn beurt in een lagere energierekening. 

2. Onderhoudscontract

Sommige schoorsteenvegers bieden onderhoudscontracten aan. De schoorsteenveger zal bij zo’n contract de zorg van jouw schoorsteen gedurende lange termijn verzorgen. Handig is dat je niet meer zelf in het oog moet houden wanneer het tijd is voor de volgende reiniging. De schoorsteenveger zal zelf contact met jou opnemen.

Een onderhoudscontract is daarnaast goedkoper dan elk jaar een nieuwe reiniging aanvragen. 

Vind schoorsteenvegers in jouw buurt: vergelijk gratis 1 of meerdere offertes

Offertes vergelijken is de beste manier om een schoorsteenveger te vinden in jouw buurt, die werkt op maat van jouw woning en financieel bij jou past. Contacteer volledig vrijblijvend 1 of meerdere schoorsteenvegers, vergelijk de prijzen en bespaar zo makkelijk kosten. 

Op zoek naar een specialist?
Vraag gratis naar vrijblijvende offertes

Ook interessant om te weten

Wat kost het om een schoorsteen te laten vegen?

+
Gemiddeld kost het poetsen van een goed onderhouden schouw tussen 60 en 100 euro. Is het vorige onderhoud lang geleden, gebruik je de schouw heel intensief of zijn er andere problemen? Dan kan het snel duurder worden. Wanneer je het onderhoud van de centrale verwarmingsketel en de schouw samenneemt betaal je gemiddeld tussen 100 en 175 euro

Hoe weet je of een schouwveger betrouwbaar is?

+
In België kan in principe iedereen het beroep van schoorsteenveger uitoefenen. Er zijn geen verplichte opleidingen en de meeste schoorsteenvegers leren het vak voornamelijk in de praktijk. 
Om een goede schoorsteenveger te vinden is het daarom slim te kijken naar ervaringen van andere mensen. Zo kom je er snel achter of de schoorsteenveger betrouwbaar is. 
Heb je een schoorsteenveger nodig die tegelijk de centrale verwarmingsketel mag nakijken? Dan heb je wel een professional met een specifieke opleiding nodig.

Wanneer is schoorsteenvegen verplicht in België?

+
De schoorsteen laten onderhouden is verplicht wanneer die aangesloten is op de centrale verwarming. Werkt ze op gas? Dan is een tweejaarlijks onderhoud voldoende. Een centrale verwarmingsketel op stookolie of vaste brandstof moet jaarlijks onderhouden worden. 
Wanneer de ketel op gas of stookolie een vermogen heeft van minder dan 20 kW, dan is onderhoud niet verplicht, maar wel aangeraden. Bij een vaste brandstof heeft het vermogen geen belang.

Wat is de prijs van een schoorsteenveegset?

+
Een schoorsteenveegset kan aangekocht worden om de schoorsteen tussentijds zelf te onderhouden. Sets kan je al vinden vanaf 30 euro, afhankelijk van wat je precies nodig hebt. Zelf de schoorsteen onderhouden kan je enkele tientallen euro’s besparen. De verplichte jaarlijkse reiniging zal vlotter verlopen en daardoor minder kosten. 
Schoorsteenvegen
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Schoorsteenvegen