Vergelijking tussen twee marktleiders in maaltijdcheques 

De 2 marktleiders in België als het aankomt op elektronische maaltijdcheques zijn Edenred en Sodexo. Hieronder nemen we ze beide onder de loep.

Op zoek naar een specialist?
Vind de juiste vakman in jouw regio!

Maaltijdcheques Edenred 

Maaltijdcheques Edenred is een Franse Firma, die vroeger door het leven ging onder de naam Accor Services. Ze zijn reeds actief in meer dan 45 landen en claimen de marktleider te zijn. Ook in België zijn hun elektronische maaltijdcheques in omloop, beter bekend als Ticket Restaurant.

Edenred Ticket Restaurant

 

Sodexo maaltijdcheques 

Sodexo maaltijdcheques zijn wortels liggen eveneens in Frankrijk en is een van de grootste leveranciers wereldwijd op het vlak van cateringdiensten voor professionals. De onderneming heeft vestigingen in alle uithoeken van de wereld en biedt bovendien elektronische maaltijdcheques aan op de Sodexo Card.

Sodexo Card

 

Vergelijking aanbod Edenred en Sodexo

Wanneer we Edenred en Sodexo naast elkaar leggen, komen we tot de volgende vaststellingen:

  • Maaltijdcheques Edenred worden in meer dan 10.000 etablissementen aanvaard, Sodexo maaltijdcheques in meer dan 20.000.
  • Beide bedrijven beschikken over een mobiele app met mobiele betalingsmogelijkheden: die van Edenred noemt Ticketfinder, die van Sodexo is Sodexo4you.
  • Via de online tool beheert u moeiteloos uw account en kan u ook uw transacties opvolgen
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel het offerteformulier in!
arrow Ontvang offertes

Maaltijdcheques in België

Edenred of Sodexo?

 

Maaltijdcheques zijn extralegale voordelen die een werkgever kan aanbieden aan zijn werknemers, bijvoorbeeld ter compensatie van een ontbrekende kantine. Hieronder verneemt u de werking van elektronische maaltijdcheque in België.

Hoe werken maaltijdcheques in België?

Het principe van maaltijdcheques in België is best makkelijk: elke cheque heeft een bedrag ter waarde van ten hoogste 8 euro. Ze kunnen gebruikt worden voor drank- en voedingswaren. Een cheque staat gelijk aan een gepresteerde werkdag. De werkgever betaalt het grootste deel van de cheques (6,91 euro), de werknemer betaalt maar een kleine bijdrage zelf (1,09 euro). Tot 2016 kon u papieren maaltijdcheques verkrijgen, maar die moesten plaats ruimen voor de maaltijdchequekaart, die u toestaat elektronisch te betalen.

Voordelen van maaltijdcheques gebruiken 

Sodexo

 

Aan elektronische maaltijdcheques, die papieren maaltijdcheques als voorloper kenden, zijn verschillende voordelen verbonden, zowel voor werkgevers als voor werknemers. Lees verder om ze te vernemen.

Troeven voor werkgevers

De belangrijkste troef voor werkgevers is dat maaltijdcheques een vorm van verloning zijn die niet onderworpen worden aan sociale zekerheidsbijdragen. Bovendien kunnen ze een hulpmiddel zijn tegen werknemers die regelmatig zonder gegronde reden en opzettelijk afwezig blijven op het werk.

Troeven voor werknemers

Ook brengen maaltijdcheques troeven voor werknemers met zich mee. Zo verhogen ze de koopkracht van werknemers. U koopt er niet alleen uw eigen lunch mee, maar kan er eveneens de boodschappen voor uw hele gezin mee financieren.

Op zoek naar een specialist?
Vind de juiste vakman in jouw regio!

Waar zijn maaltijdcheques bruikbaar?

De elektronische maaltijdcheques zijn enkel bruikbaar binnen de Belgische landsgrenzen. U kan er ook alleen maar voedingsmiddelen mee aanschaffen. De afgelopen jaren is het aantal handelszaken en bedrijven die de opvolger van papieren maaltijdcheques accepteren fors toegenomen.

Vandaag de dag zijn er zo’n 20.000 handelszaken waar u er mee terecht kan, voornamelijk dan in supermarkten, maar evenzeer in fastfoodketens als McDonalds en Quick. Met andere woorden heeft u een ruim aanbod ter beschikking om ze op een plaats naar keuze te spenderen.

Als u niet zeker bent of een zekere handelszaak maaltijdcheques aanvaardt, kan u steeds een kijkje nemen op hun website of simpelweg aan het raam van de zaak in kwestie. U zal steeds een sticker van een maaltijdcheque aanbieder aantreffen als het mogelijk is om er ter plekke gebruik van te maken.

Eden of Sodexo in uw portefeuille?
 

Edenred of Sodexo: wie kiezen? Vergelijk gratis offertes

Twijfelt u nog of u nu voor Edenred dan wel voor Sodexo moet kiezen? De diensten van beide leveranciers zijn relatief gelijkwaardig. Het belangrijkste verschil zal vooral in de prijs van de maaltijdcheques zitten.

Wil u meer weten over de kostprijs van hun maaltijdcheques. Vraag gratis en geheel vrijblijvend naar een offertevoorstel van Edenred en Sodexo. Op die manier kan u het aanbod van beide snel en eenvoudig vergelijken. En dus, uw keuze maken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Hoeveel medewerkers (inclusief uzelf) telt uw bedrijf?
2*. Maakt u al gebruik van maaltijdcheques?
3. Beschrijving van uw project
4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Veelgestelde vragen: 

Wat is een edenred kaart?

+
Met een edenred kaart bent u deel van de Belgische uitgever van maaltijdcheques Edenred. Aan de hand van deze kaart kunt u verschillende varianten maaltijdcheques gebruiken zoals Ticket Restaurant (voedingssector), Ticket EcoCheque (ecologische producten en diensten), Ticket Compliments (boeken, reizen, kledingsstukken etc.) en Ticket Sport & Culture (sportabonnement, festival, theatervoorstelling etc.). 

Hoe saldo bekijken edenred?

+
U kunt op verschillende manieren uw saldo van edenred bekijken. U kunt het op uw persoonlijke webruimte van MyEdenred.be zien, op de gratis mobiele app MyEdenred, per sms (stuur SALDO + kaartnummer naar 3621), per telefoon op 02/702.20.02 (nationaal tarief), op de meeste kastickets en wanneer uw saldo ontoereikend is ook op de betaalterminal. 

Hoe saldo checken sodexo?

+
U kunt op verschillende manieren uw saldo van Odexo bekijken. U kunt het makkelijk via de mobiele app of website Sodexo4you zien, onderaan op uw kasticket en per telefoon op het nummer 02/547.55.02. 

Waar kan ik met edenred ecocheques betalen?

+
Waar u kunt betalen met edenred ecocheques is op te delen in drie grote categorieën. De eerste categorie bestaat uit verschillende ecologische producten en diensten, de tweede uit duurzame mobiliteit en vrije tijd en de derde uit hergebruik, recyclatie en afvalpreventie. Per categorie zijn verschillende bedrijven en diensten aangesloten.

Wanneer moeten maaltijdcheques worden uitbetaald?

+
Maaltijdcheques moeten maandelijks op de elektronische kaart uitbetaald worden. 
Maaltijdcheques
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Edenred of Sodexo?