Hoeveel kost het isoleren van je dak langs binnen?

De prijzen voor een hellend dak isoleren via de binnenkant starten ongeveer vanaf € 20 per m2. Voor de isolatie van platte daken langs binnen beginnen de prijzen vanaf € 25 per m2.

De prijs om een hellend dak isoleren langs de binnenkant hangt af van diverse factoren. Ten eerste is het afhankelijk van de te isoleren oppervlakte. Daarna van de complexiteit van de werken. Ten slotte van het gebruikte isolatiemateriaal.

Elke situatie is verschillend en een professional zal jou gepaste advies aanbieden.

Op zoek naar een specialist?
Vraag advies en vergelijk gratis offertes

Hoe kan je vochtproblemen vermijden?

Bij het isoleren van jouw dak langs binnen moet je zeer goed letten op vochtig isolatiemateriaal. Vocht heeft een zeer slechte invloed op de isolatiewaarde van het materiaal.

Met volgende opties kan je je beschermen tegen vochtproblemen.

Met onderdak

Het onderdak is een laag onder de dakbedekking die beschermend en vochtbestendig is. Het zorgt ervoor dat regen niet in het isolatiemateriaal terechtkomt. Als er toch vocht in de dakisolatie komt dan gaat deze naar buiten omdat een onderdak dampopen is.

Meestal zijn woningen voorzien van een onderdak maar het onderdak kan bij oudere huizen ontbreken.

Met dampscherm

De bedoeling van een dampscherm is om de dakisolatie te beschermen tegen interne condensatie. Het wordt dus aan de warme zijde van de isolatie geplaatst.

Sommige isolatiematerialen zijn voorzien van een dampscherm. Bij andere zal je het zelf moeten plaatsen.

dak isoleren langs binnen

Dakisolatie langs binnen: welke materialen?

1. Isolatieplaten

Isolatieplaten kunnen uit verschillende materialen bestaan. Zoals PIR, PUR en EPS. In vergelijking met minerale wol zal een minder dikke laag nodig zijn om eenzelfde isolatiewaarde te verkrijgen. Sommige isolatieplaten zijn al voorzien van een dampscherm.

2. Minerale wol

Minerale wol is de algemene naam voor twee soorten isolatiemateriaal namelijk glaswol en steenwol. Deze zijn gesponnen uit glas of steen.

Minerale wollen zoals rotswol en glaswol worden vaak in een vrij dikke laag aangebracht om een goed isolerende laag te krijgen. De voordelen van minerale wol is dat het naast een goede thermische isolatie vaak ook een goede akoestische isolatie aanbiedt.

3. Gespoten isolatie

Onder gespoten isolatie bedoelen we gespoten PUR dakisolatie. Dit is een materiaal dat je vloeibare vorm op het te isoleren oppervlak spuit.

Eens het in contact komt met zuurstof zal het groeien en alle gaten en kieren opvullen (naadloze isolerende laag). PUR laat weinig warmte door en isoleert dus heel goed.

dak isolatie binnenuit

4. Isolatievlokken

Het isoleren van het dak langs binnen met papiervlokken is vrij goedkoop. Het is trouwens ook een ecologische manier van isoleren omdat materiaal is gemaakt van gerecycleerde kranten.

Daarnaast is het brandvertragend en geluidsisolerend. Het is tot slot ook zeer efficiënt tegen vocht.

zolder isoleren

Hellende daken versus plat daken langs binnen isoleren

Op zoek naar een specialist?
Vraag advies en vergelijk gratis offertes

Hellend dak van binnenuit isoleren

Bij een hellend dak heb je meestal houten balken die het dak ondersteund. Dit staat bekend als een keper of spantenstructuur.

Het isolatiemateriaal plaats je tussen deze houten balken. Meestal gebeurt dat met glaswol omdat het eenvoudig is om op maat te snijden.

Je zal misschien wat extra houten raamwerk nodig hebben om de isolatie op zijn plaats te houden.

Plat dak dak van binnenuit isoleren

Een plat dak isoleren betekent dat je de isolatie tussen de balken onder het dakbeschot plaatst. Hier kan je een houten kader aanbrengen om de isolatie in positie te houden en voor de afwerking.

Deze methode staat trouwens ook bekend als “koud dak”. Het isolatiemateriaal ligt onder de dakbedekking.

Deze methode wordt meestal afgeraden omdat het dak is blootgesteld aan temperatuurschommelingen.

koud isoleren

Dakisolatie langs binnen: vraag advies en offertes op maat!

Om het beste uit jouw investering te halen, maak je best gebruik van een professional. Hij of zij zal jou gepaste advies aanbieden. Zo heb je de garantie dat jouw dak correct wordt geïsoleerd. Een professional garandeert een correct en veilig verloop van de isolatie.

Via onderstaand formulier ontvang je gratis vrijblijvende offertes van erkende professionals in jouw buurt. Zo kan je vrijblijvend advies krijgen en meerdere prijzen vergelijken om jouw dak voor de beste prijs te laten isoleren.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type dakisolatie wenst u?
2*. Welke dakoppervlakte dient geïsoleerd te worden (schatting)?
3*. Wanneer wenst u de isolatiewerken te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Dakisolatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Dakisolatie