Voordelen mobiel betalen

De bankkaart heeft al enkele decennia geleden de wereld veroverd. We kennen allemaal de vaste, traditionele betaalterminal. Dit type apparaat staat op een vaste plek aan de kassa en is aangesloten met een internetkabel.

Een mobiele betaalterminal is aangesloten op het wifi- of telefoonnetwerk. U kan een mobiele betaalterminal overal mee naartoe nemen, mits het nodige netwerk aanwezig is. Hieronder geven we u enkele voorbeelden van mobiel betalen.

Voordeel 1: Betalen of afrekenen waar u wil

Het voordeel aan een mobiele betaalterminal is dat u het toestel overal mee naartoe kan nemen. Zo kan u bij een klant in de horeca eenvoudig aan de tafel zelf afrekenen en hoeft de klant zich niet naar de kassa aan de toog te begeven.

Staat u op de markt? Bent u actief in de horeca? Of bezoekt u uw klanten aan huis? Dan is dit ideaal om vlot transacties te regelen.

Voordeel 2: Flexibele connectie

Een mobiele betaalterminal heeft een uiterst flexibele draadloze verbinding. De betaalterminal kan verbinden met WiFi, 4G en Bluetooth.

Voordeel 3: Veilig en grote klantentevredenheid

Aangezien klanten zelf de verplaatsing niet moeten maken om te betalen, beschouwen zij een mobiele betaalterminal als een groot comfort.

mobiel betalen

Mobiel betalen: in welke situatie een goede oplossing?

Een mobiele betaalterminal kan een verrijking zijn in verschillende sectoren.

Verkoop op locatie

Tegenwoordig lopen nog weinig mensen met cash geld rond. Als marktkramer is het daarom handig om te investeren in een mobiele betaalterminal.

Aangezien u uw kraam van dag tot dag op een andere locatie zet, is een vast toestel niet aangeraden. Daarnaast is een mobiele betaalterminal ook interessant op braderieën en koopavonden aan huis.

Medische beroepen

Bent u ziek en niet in staat u naar de praktijk van de huisarts te begeven, dan is het handig als de huisarts aan huis komt. Indien u in dat geval ook geen cash hebt liggen, is het eenvoudig om via een mobiele terminal de transactie te regelen.

Bouwsector en transportsector

Denk aan beroepen zoals loodgieters, elektriciens en monteurs. Deze vakmannen dienen zich voortdurend te verplaatsen van de ene naar de andere klant. Dan is het zowel voor vakman als voor klant een gemak om mobiel te kunnen betalen.

Horeca

Een mobiele betaalterminal in de horeca is zowel voor klant als de eigenaar van de zaak een meerwaarde. Voor de klanten is het zeer comfortabel om zich niet naar een vaste terminal aan de kassa te moeten verplaatsen.

Ze kunnen samen met hun gezelschap aan hun tafel blijven zitten, zonder het gesprek te onderbreken. Voor de eigenaar van de zaak kan een draagbare betaalterminal een meerwaarde zijn, aangezien hij een drukte aan de kassa vermijdt.

mobiel betalen horeca

Hoe werkt een mobiele betaalterminal?

De mobiele betaalterminals hebben veel te danken aan de gpsr-verbinding. Die technologie maakt een draadloze kaarttransactie mogelijk, waardoor het mogelijk is hem de verplaatsen. Bovendien gaat het om een eenvoudige installatie, die niet lang duurt.

Daarnaast hoeft u geen bankkaart meer op zak te hebben om een transactie te verrichten. Vandaag is het zelfs mogelijk om te betalen met uw smartphone. Uw toestel dient een connectie te maken met de terminal door gebruik te maken van Bluetooth, 3G/4G of WiFi.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Mogelijke extra opties

Naast de optie om ook met de smartphone te betalen, zijn er nog tal van andere mogelijkheden:

 • Contactloos betalen
 • Betalen met elektronische maaltijdcheque of eco-cheque
 • Betalen met VISA of Mastercard
 • Ticketprinter inbegrepen
 • Herlaadbare batterijen
 • Dagelijkse beschikbare helpdesk indien er problemen optreden met de mobiele betaalterminal

Wat kost een mobiele betaalterminal?

De prijs van een mobiele betaalterminal schommelt tussen € 900 en € 1.000. In vergelijking met een vaste betaalterminal – tussen € 500 en € 700 – is dit een grote investering. Weeg dus zeker af of de voordelen van een mobiele terminal deze meerprijs rechtvaardigen en vergelijk verschillende betaalterminals.

Momenteel zijn er ook veel goedkopere mobiele betaalterminals op de markt. Deze modellen zijn vaak van mindere kwaliteit en hebben nooit een onderhoudsabonnement inbegrepen.

mobiele betaalterminal

Kopen of huren?

In plaats van een mobiele betaalterminal te kopen, kan u er ook eentje huren. Dit kan u doen op het ogenblik dat u maar voor korte tijd een betaalterminal nodig hebt. U bepaalt zelf de termijn. De mogelijkheid bestaat bijvoorbeeld om een mobiele betaalterminal maar voor één dag te huren.

De voordelen aan het huren van mobiele betaalterminals zijn dat u steeds beschikt over de nieuwste modellen. Daarnaast hoeft u geen grote investering te doen. De enige kosten waar u rekening mee dient te houden zijn het maandelijkse huurbedrag, de omnium garantie en het servicecontract.

Het voordeel aan het kopen van een mobiele betaalterminal is dat u beschikt over een eigen toestel. Dit toestel is doorgaans duurder, aangezien ze draadloos zijn. De laatste jaren zijn de prijzen van dit type terminal wel gedaald.

Extra troef: geniet van een fiscaal voordeel

Als zelfstandige of KMO kan u genieten van een aantrekkelijk belastingvoordeel. Het percentage van het bedrag dat u hebt geïnvesteerd wordt afgetrokken van de belastbare winst. Dit kan tot 13,5 % gaan.

sumup betaalterminal

Bekende mobiele betaalterminals

Er zijn verschillende modellen van mobiele betaalterminals op de markt. De meest voorkomende modellen zijn SumUp en Yoximo. Deze modellen zijn beschikbaar bij de meeste Belgische grootbanken. Naast de gewone bankkaart aanvaardt dit toestel ook VISA en Mastercard.

Vraag gratis advies over betaalterminals

1. SumUP

Deze mobiele pinautomaat heeft tal van voordelen. Hij beschikt over een ingebouwde printer, is compatibel met verschillende kaarten, contactloos betalen en kan nog zoveel meer. Hieronder vindt u u een opsomming van de kwaliteiten van deze mobiele terminal.

SumUp gegevens
KenmerkenMobiel & draadloos
Verbinding
 • Bluetooth
 • Mobiel internet (3G of 4G)
 • Draadloos internet (WiFi)
PrintenOK
Digitaal afschrift via SMS of email naar klant versturenOK
Online dashboardGedetailleerde analyse van uw transacties
Aanvaarde kaarten
 • Bancontact 
 • American Express 
 • Mastercard 
 • Maestro 
 • VISA 
 • VPAY 
 • Express logo
Betalen met mobiele smarttelefooniOS of Android besturingssysteem is noodzakelijk
Gebruik van de app op smartphoneVoldoet aan strengste veiligheidseisen. Snel & gratis downloaden
Tarief per transactieLaag
Aankoop€ 99

2. Yoximo

Ook deze mobiele betaalterminal is zeer populair. Met dit apparaat zijn contactloze betalingen eveneens mogelijk. Dit model beschikt ook over een ingebouwde printer. Indien u hulp nodig heeft, kan u ook steeds rekenen op technische bijstand op ieder moment dat u dit wenst. Hieronder vindt u de andere eigenschappen van de Yoximo terug.

Yoximo gegevens
KenmerkenMobiel & draadloos
Verbinding
 • Mobiel internet (4G)
 • Draadloos internet (WiFi)
PrintenOK
Aanvaarde kaarten
 • Bancontact
 • American Express
 • Mastercard
 • Maestro
 • VISA
 • VPAY
Contactloos betalen met de kaartOK
Maaltijdcheques of ecochequesOK
Mobiel betalen via smartphone of smartwatchOK
Opties:Handelaarsmodus of Pinpad.
Uw klanten gebruiken een ander klavier.
Technische bijstand24 / 7
Aanbod van BelfiusAankoop of huur

Interesse in een betaalterminal? Vraag gratis advies en offertes

Wilt u graag een mobiele betaalterminal aanschaffen, maar bent u nog niet zeker of u er eentje wil kopen of huren? Vraag gerust professioneel en persoonlijk advies op maat door onderstaand offerteformulier in te vullen.

Zo kan u gratis en vrijblijvend de prijzen en diensten naast elkaar leggen en de meeste voordelige optie kiezen.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type betaalterminal zoekt u?
2*. Wenst u de betaalterminal te kopen of te huren?
3*. Wat wenst u?
4. Voor welke activiteit of sector wenst u een betaalterminal?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Betaalterminal
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.