Voor uw vloeren heeft u tal van mogelijkheden. Tegels in de badkamer, natuursteen in de gang, parket in de huiskamer, graniet in de keuken, laminaat in de kamers, blauwe hardsteen op het terras, … Vind hier de juiste vloerspecialist in uw buurt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Waar wenst u vloerwerken te laten uitvoeren?
2*. Welk type vloer wenst u?
3*. Hoe groot zullen de vloerwerken ongeveer zijn?
4*. Heeft u ook interesse in volgende werken?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Hoe vergelijk je de beste offertes voor vloerwerken?

Waarom is het zo belangrijk om verschillende offertes voor vloerwerken te vergelijken? Buiten het feit dat elk type vloerwerk eigen kenmerken heeft waar u rekening mee moet houden, moet het ook nog eens passen bij uw kamer. Geen zorgen, want hier kan u verschillende offertes vergelijken en uiteindelijk de juiste keuze maken.

Waar moet u zoal naar kijken? Uiteraard naar de esthetiek, maar u zal ook rekening moeten houden met uw budget en de isolatie van het materiaal.

In welke ruimte ga je vloerwerken uitvoeren? 

De prijs die u betaalt voor uw vloerwerken is afhankelijk van de locatie of de ruimte die u kiest. Buitenshuis zal u waarschijnlijk ander materiaal kiezen dan binnenshuis.

 • Binnenshuis maakt u best gebruik van de materialen Vinyl, marmer, natuursteen, gereconstrueerde steen, tegels, tapijt, parket, beton, hars, laminaat, epoxy, ... Daarnaast kan u nog een onderscheid maken tussen verschillende ruimtes.
  • Onderhoudsvriendelijke materialen, zoals pvc-vloeren, zijn het best geschikt voor drukke kamers, zoals de keuken, woonkamer en eetplaats.
  • In de keuken en de badkamer kan u kiezen voor verschillende soorten materiaal, zoals laminaat, vinyl of zelfs hout. In deze kamers is de vochtbestendigheid wel belangrijk!
  • Voor de slaapkamer is een aangename vloerbekleding van uiterst belang, koude grond of krakend geluid is dus uit den boze. Kies hier eventueel voor tapijt of vinyl.
 • Voor buitenshuis moet u dan weer denken aan platen, klinkers, beton, bankirai, composiet of epoxy. Deze ruimtes kunnen bestaan uit de garage, de oprit, ...

Oppervlakte van de ruimte

Een andere factor die een grote impact heeft op de uiteindelijke prijsofferte is de oppervlakte van de ruimte. Hoe groter de oppervlakte is, hoe meer u uiteraard zal betalen. Meestal wordt, naast de totaalprijs, de prijs per vierkante meter ook berekend, zodat u een duidelijker beeld krijgt van de kostprijs en op die manier ook makkelijker kan vergelijken.

Soorten tegels

Parket

Parket is de klassieker onder de vloeren: het geeft uw vloer warmte, klasse en karakter. Het is eigenlijk een verzamelnaam voor types parket, zoals:

 • Massief parket: dit parket is 100% massief hout. Het is duurzaam en slijtvast, maar kan wel zwellen of krimpen.
 • Meerlagig parket: ook wel gelamelleerd parket genoemd. Het bestaat uit 3 lagen: een onderlaag (meestal uit MDF), een tussenlaag (uit MDF of HDF) en een toplaag (massief hout).
 • Fineerparket: een zeer dunne laag hout (minder dan 2,5 mm) is aangebracht op een zeer harde, waterwerende HDF-plaat, die uit droge houtvezels bestaat. De vernislagen zorgen ervoor dat de vloer krasbestendig is.

Voor deze types parket gebruikt men verschillende houtsoorten: notelaar, beuk, merbau, afzelia en – de klassieker der klassiekers – eik. Die planken legt de vloerder dan in een storken- of vissengraatpatroon, afhankelijk van uw voorkeur.

Parket leggen is specialistenwerk. Ten eerste moet de ondergrond volledig uitgedroogd zijn, anders kan het hout kromtrekken. Een goede vloerder legt het parket eerst in een verwarmde ruimte en laat het ter plaatse ademen. Ondertussen plaatst hij een onderlaag (MDF, OSB of multiplex). Bij kleine oppervlaktes kan men het parket rechtstreeks op de chape verlijmen.

De prijs van parket hangt van verschillende zaken af, zoals het type parket (massief parket is het duurst), de dikte van het parket en de houtsoort.

Laminaat

Heel wat gezinnen kiezen vandaag voor laminaat en daar hebben ze goede redenen voor. Het heeft een uitstekende prijs-kwaliteit, is makkelijk te onderhouden en goed bestand tegen krassen. Laminaat lijkt erg goed op parket. Het bestaat net zoals meerlagig en fineerparket uit meerdere lagen, maar het grote verschil is de toplaag: die bestaat niet uit hout maar uit kunststof.

Laminaat is dus in de eerste plaats een imitatie en goedkoper alternatief van parket. Ze worden steeds beter in het imiteren van parket, maar het authentieke gevoel van parket zal het nooit bereiken. Op laminaat lopen produceert vaak ook meer geluid dan bij een parketvloer.

In principe kunt u laminaat zelf plaatsen om de kosten te drukken, maar voor een optimaal resultaat schakelt u beter een vakman in.

Tegels

Tegels is niet altijd gemakkelijk, maar het is wel altijd een goede keuze. Ze zijn makkelijk te onderhouden, hygiënisch en perfect bestand tegen krassen of vlekken. Welk interieur of welk budget u ook heeft, er bestaat altijd een tegel die bij uw huis past. U kunt kiezen voor:

 • Keramische tegels: bestaan in verschillende kleuren, ontwerpen, materialen en prijsklassen. Ze hebben een goede prijs-kwaliteit, maar kunnen zonder vloerverwarming koud aanvoelen.
 • Cementtegels: maken een echte blikvanger van uw vloer. U creëert het retro-effect dat u wilt. Nadelen zijn de kostprijs en het onderhoud.
 • Natuursteen: de crème de la crème van de vloertegels. Ze tillen uw interieur onmiddellijk naar een hoger niveau, maar daar hangt uiteraard een prijskaartje aan vast.
 • Imitatietegels: vormen een goedkoper alternatief voor de gewenste, duurdere vloerbedekking. Denk maar aan keramisch parket of tegels die natuursteen vloeren nabootsen.

Dé ideale tegel voor uw interieur hangt dus af van verschillende factoren: de stijl van het huis, het budget, de functie van de ruimte, … Informeer u dus goed voor u een vloertegel kiest. Vergelijk ook de prijzen, want daar kunnen grote verschillen in zitten.

Gietvloeren

Gietvloeren komen oorspronkelijk uit de industrie en worden nog steeds gebruikt in grote magazijnen of werkplaatsen, maar ook in privéwoningen. Op de dekvloer giet men een kunststof die als afwerking dient. Afhankelijk van de kunststof heeft u 2 grote soorten gietenvloeren:

 • Epoxy gietvloeren: de vloer bestaat uit harde kunststof. Ze zijn zeer duurzaam en beschikbaar in elke kleur, maar minder comfortabel en niet combineerbaar met vloerverwarming.
 • Polyurethaan gietvloeren: worden het meest gebruikt in privéwoningen. Ze zijn iets zachter dan epoxy vloeren en voelen dus iets aangenamer aan. Vloerverwarming is hier geen probleem.

Linoleum

Linoleum is een slijtvaste, natuurlijke vloerbedekking die uit lijnzaadolie met kurk of houtmeel bestaat. Bij veel mensen is het beter bekend als marmoleum, een merknaam voor linoleum met een marmertextuur.

Linoleum heeft de naam oubollig te zijn, maar kent heel wat voordelen. Het is ideaal voor astmapatiënten of mensen met allergieën, milieuvriendelijk, brandveilig en geluiddempend. Ook is de vloer eenvoudig schoon te maken en erg duurzaam. Enkel in de badkamer of de keuken is linoleum niet aangewezen door de hoge vochtigheid.

Tapijt

Bent u op zoek naar warmte en geborgenheid? Dan bent u bij tapijt aan het juiste adres. U vindt het in allerlei kleuren, materialen en vormen. Zo hangt de textuur van het tapijt af van het materiaal: wol, nylon, polyester, jute, …

Een term die vaak als synoniem van tapijt gebruikt wordt, is karpet. Het grote verschil is echter dat karpet losligt, terwijl (vast)tapijt aan de dekvloer is vastgemaakt.

Is tapijt duur? Dat hangt ervan af. De prijzen voor tapijten variëren sterk: vergelijken is dus de boodschap!

Vinyl

Vinyl – in de volksmond Novilon – is dé oplossing voor wie een mooie, onderhoudsvriendelijke vloer wil aan de scherpste prijs. Deze vloer is olie- en vetafstotend, kan overal geplaatst worden en bestaat in bijna elke kleur en motief. Prijs-kwaliteit is vinyl gewoon onklopbaar.

Waarom heeft niet iedereen dan vinyl op de vloer liggen? Eerst en vooral is vinyl minder duurzaam dan tegels of linoleum. Slijtage zal sneller voorkomen en opgemerkt worden. Verder is vinyl een kunststof. Dat betekent dat het moeilijk te recycleren valt en er bij verbranding giftige stoffen vrijkomen.

Dienen er andere werken voorzien te worden?

Er komt meer bij vloerwerken kijken dan u waarschijnlijk oorspronkelijk in gedachten had. Om er zeker van te zijn dat u van alles op de hoogte bent, staan de belangrijkste werken hieronder even opgesomd:

 • Isolatie
 • Scheuren opvullen met mortel
 • De vloer egaliseren met egaliseermiddel
 • De tegels behandelen met primer

Kostprijs vloerwerker

Wat is de prijs van een goede, betrouwbare vloerder? Het is een vraag die heel wat mensen zich stellen bij de keuze van hun vloer. Een ervaren vloerder heeft namelijk een grote invloed op het eindresultaat. Bovendien hanteren vloerders hun eigen tarieven die erg uiteen kunnen lopen. Vraag sowieso een prijsofferte bij verschillende vloerders.  

Net als bijna alle vakmannen werken vloerders met een vaste prijs per uur. Om een uw budget in te schatten is het eenvoudiger om richtprijzen per m² te hanteren. De gangbare prijzen schommelen tussen € 20 en € 50 per uur. Afhankelijk van de gekozen vloerbekleding en de oppervlakte van de vloer kan de prijs voor een vloerder wel verschillen:

Soort vloer Prijs vloerder per m²
Tegels: standaard tegels€ 30 – € 40
Tegels: hogere moeilijkheidsgraad (zoals mozaïek)€ 45 – € 50
Parket€ 20 – € 50
Laminaat€ 15 – € 30 

Richtprijzen voor vloerwerken

Op voorhand bepalen hoeveel een vloer zal kosten, is bijna onbegonnen werk. Alles hangt af van het soort vloerbekleding en het uurtarief van de vloerder. De onderstaande prijzen dienen vooral als richtlijn. Ze zijn steeds inclusief levering en plaatsing, maar exclusief btw.

Soort vloer Gemiddelde prijs per m² (incl. levering en plaatsing)
Parket€ 120 – € 200
Laminaat€ 40 – € 60
Tegels€ 60 – € 180
Gietvloeren€ 55 – € 110
Linoleum€ 50
Tapijt€ 20 – € 70
Vinyl€ 40
Kurk€ 75 

Bespaar door offertes voor vloerwerken te vergelijken.

Zoek niet verder en vraag meteen gratis offertes aan. Kom op deze manier in contact met de beste vakman voor uw werken!

Vloerwerken
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Vloerwerken – Offerte