Wat is de prijs van een goede, betrouwbare vloeder? Het is een vraag die heel wat mensen zich stellen bij de keuze van hun vloer. Een ervaren vloerder heeft namelijk een grote invloed op het eindresultaat. Bovendien hanteren vloerders hun eigen tarieven die erg uiteen kunnen lopen. Vraag sowieso een prijsofferte bij verschillende vloerders!

Net als bijna alle vakmannen werken vloerders met een vaste prijs per uur. Om een uw budget in te schatten is het eenvoudiger om richtprijzen per m² te hanteren. De gangbare prijzen schommelen tussen € 20 en € 50 per uur. Afhankelijk van de gekozen vloerbekleding en de oppervlakte van de vloer kan de prijs voor een vloerder wel verschillen:

Soort vloer Prijs vloerder per m²
Tegels: standaard tegels € 30 – € 40
Tegels: hogere moeilijkheidsgraad (zoals mozaïek) € 45 – € 50
Parket € 20 – € 50
Laminaat € 15 – € 30

Prijs vloerder drukken: tips

Verbouwen is nooit goedkoop. Bij het vloeren wegen vooral de kosten van het materiaal en de werkuren van de vloerder door op de prijs. Om de kosten te drukken kunt u:

  • Lokale vloerder kiezen: ga bij voorkeur voor een vloerder uit de buurt. Zo moet u geen hoge verplaatsingskosten betalen en kunt u snel zijn reputatie checken.
  • Voorbereidende werken uitvoeren: zorg ervoor dat de vloerder zich enkel en alleen moet bezig houden met vloeren. Verwijder bijvoorbeeld de oude tegels zelf. Bespreek dit zeker met uw vloeder!
  • Prijzen vergelijken: de ene vloerder is de andere niet. Vraag offertes bij verschillende vloerders en vergelijk hun voorstellen!
Vloerwerken
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Prijs vloerder