Wat zijn de troeven van een tankkaart als zelfstandige in bijberoep?

Een tankkaart voor een zelfstandige in bijberoep is een zeer interessante keuze. Zonder tankkaart moet u al uw bonnetjes bewaren en aangeven. Deze administratieve rompslomp wordt nu een heel stuk prettiger met de meestal meegeleverde software. U tankt en de software maakt de berekeningen en kan zelfs automatisch BTW verrekenen. Op die manier kan u meer tijd steken in wat echt belangrijk is voor uw onderneming en moet u zich al geen zorgen meer maken om die rechtsgeldige facturen.

Bijkomende voordelen bij sommige tankkaarten zijn het beheer van uw cashflow, betalingen van tol.

Uitgestelde betaling

Nog een voordeel van de tankkaart voor zelfstandigen in bijberoep is dat u recht hebt op een regeling met uitgestelde betalingen. Dit zal in veel gevallen betekenen dat u zelf zal kunnen kiezen wanneer u uw facturen betaald. Zo kan u betalen wanneer dit het beste in uw cashflow past. U kan kiezen voor wekelijkse betalingen om de druk te verdelen naar meer handelbare bedragen. Let wel op. Hier kan een domiciliëring of een bankgarantie aan vast hangen.

Profiteer van speciale kortingen

Sommige tankkaarten voorzien kortingen bovenop de officiële brandstofprijs. Dit kan soms betekenen dat de prijs voor u zakt tot onder de contractuele prijs. Op die manier kan u als zelfstandige een flinke som geld besparen. Dit is vaak het geval wanneer u voor een tankkaart kiest met een beperkt aantal stations. Voor die loyauteit krijgt u dan voordelige extraatjes aangeboden.

Tankaart zelfstandige in bijberoep

Soorten tankkaarten voor zelfstandigen in bijberoep

Er zijn verschillende soorten tankkaarten. Hieronder kan u meer informatie vinden over de multimerken tankkaarten, prepaid tankkaarten, hybride tankkaarten, Europese tankkaarten en tenslotte de merkgebonden tankkaarten.

Multimerken tankkaart

De multimerken tankkaarten bieden een breed gamma aan stations van verschillende netwerken. Met dit soort kaart ontvang u voordelen bij zowat elk tankstation en bent u niet langer “verplicht” te zoeken naar dat ene station waar u aangesloten bent. U kan dus beschikken over een netwerk van tot wel 2.600 stations in België.

Het nadeel is dan wel dat de kortingen die aan dit soort tankkaart hangen niet zo uitgesproken zijn in vergelijking met andere tankkaarten.

Merkgebonden tankkaarten

Merkgebonden tankkaarten behoren waarschijnlijk tot de beste optie voor u als zelfstandige in bijberoep. Deze tankkaarten winnen steeds meer en meer aan populariteit omwille de grote kortingen die er mee gepaard gaan. Oké, u moet er voor omrijden maar als u het juiste station bij u in de buurt kiest kan u er heel wat geld mee besparen. U geniet bij een tankkaart van één bepaalde brandstofleverancier vaak een extra korting op de prijs aan de pomp. Aangezien de brandstofprijzen in lokale, vaak onbemande stations nog een stuk lager liggen dan de officiële prijs, doet u met een tankkaart van één merk dus heel wat voordeel.

Prepaid tankkaarten

Wilt u nooit voor een prijzige verrassing staan wanneer u de factuur van uw tankkaart doorgestuurd krijgt? Kies dan voor een prepaid tankkaart. Deze tankkaart dient opgeladen te worden met een bepaald bedrag alvorens men deze kan gebruiken. Vaak zijn deze ook maar voor een beperkte tijd geldig. Dit soort kaart is ideaal om de verbruikskosten van uw werknemers wat onder controle te houden. Let bij een prepaid tankkaart wel op voor eventuele transactiekosten.

Hybride tankkaart

Bestaat uw wagenpark voor een deel of volledig uit elektrische of herlaadbare hybride wagens? Dan is de hybride tankkaart een uitstekende oplossing voor u. U kan met deze kaart terecht bij zowel laadpalen als tankstations.

Europese tankkaart

Brengt uw zaak u regelmatig naar het buitenland? Dan is het verstandig eens te kijken naar Europese tankkaarten. Deze optie is bruikbaar in de meeste Europese landen en u kan er ook tolwegen en tunnels mee betalen.

voordelig tanken

Als zelfstandige in bijberoep tankkaart aanvragen

Wanneer u een tankkaart gaat aanvragen moet u nog met enkele zaken rekening houden. Uw tankkaart is afhankelijk van welk gebruik u ermee plant. Dit is van belang voor uw sociale bijdrage en de fiscale regelgeving.

Hoe aanvragen?

Het aanvragen van tankkaarten is vrij eenvoudig. Heeft u eenmaal besloten een tankkaart aan te schaffen, dan kan u dit heel eenvoudig doen via het aanvraagformulier op de website van één van de aanbieders. Vervolgens zullen ze contact met u opnemen voor het in orde brengen van uw domiciliëringsnummer. Van zodra dit in orde is zal de leverancier u voorzien van de kaart en bijbehorende pincode.

U dient wel rekening te houden met enkele voorwaarden omtrent sociale bijdrage en de fiscale regels.

Offertes gratis en vrijblijvend aanvragen: vergelijken loont

U heeft besloten welke tankkaart voor u het meest geschikt is? Informeer dan hier verder en vraag gratis offertes aan. Deze prijsoffertes zijn volledig vrijblijvend en op die manier krijgt u een beter beeld van wat de markt te bieden heeft.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Hoeveel voertuigen heeft u in uw bedrijf (alle voertuigen samen)?
2*. Wat is uw totaal maandelijks verbruik (alle voertuigen)?
3*. Bent u ook geïnteresseerd in volgende oplossing voor elektrische wagens?
4. Gebruikt u reeds tankkaarten? (vink enkel deze die u in de toekomst zult blijven gebruiken aan)
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Tankkaart
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Tankkaart zelfstandige in bijberoep: soorten en voordelen