Waarom investeren in een tankkaart voor mijn eenmanszaak?

Waarom zou u investeren in een tankkaart? Welke voordelen biedt het? Het investeren in een tankkaart zorgt voor een fiscaal voordeel voor zowel de werknemers als de werkgevers. Dankzij zo’n tankkaart worden alle tankbeurten elektronisch geregistreerd. Dat zorgt voor minder administratieve rompslomp en dat het in kaart brengen van het gebruik van de brandstofkaart makkelijker wordt op het einde van elke maand.

Met een tankkaart heeft u het voordeel dat u pas alle tankbeurten hoeft te betalen op het einde van de maand. Ook krijgt u extra korting op de officiële prijs.

Kortom, de tankkaart voor uw eenmanszaak biedt veel voordelen.

Hoe de beste tankkaart voor mijn eenmanszaak kiezen?

beste tankkaart eenmanszaak

Vooraleer u gaat een tankkaart aanvragen, moet u eerst de verschillende soorten tankkaarten kennen. Zo kan u op een efficiënte manier kiezen wat de beste tankkaart is voor uw eenmanszaak.

Wat kost een tankkaart?

Het gebruik van een professionele tankkaart verloopt meestal via een abonnementformule. De kostprijs zelf van zo’n tankkaart is afhankelijk van twee factoren. De aanbieder en de klant.

Bepaalde aanbieders van tankkaarten rekenen geen kosten aan. In andere gevallen betaalt u gewoon jaarlijks een abonnementkost. Gemiddeld schommelt dit rond de 15 euro.

Daarnaast worden de kosten van een tankkaart afgestemd op de behoeftes van elk afzonderlijk bedrijf. Wat betekent dat de kost van de tankkaart voor uw eenmanszaak ook maatwerk is.

Soorten tankkaarten

Er bestaan verschillende soorten tankkaarten. We geven je hieronder een overzicht.

Tankkaart zelfstandige

Bent u een zelfstandige, dan kan u kiezen voor de tankkaart zelfstandige. Het biedt u meerdere voordelen op voor u en uw medewerkers. U ontvangt korting op brandstoffen en alle tankbeurten staan op één duidelijke factuur. Het bijhouden van bonnetjes is dus verleden tijd. Als zelfstandige heeft u de keuze uit verschillende tankkaarten. Zo kan u kiezen voor diesel, benzine, LPG …

Merkgebonden tankkaart

Deze tankkaart is de beste tankkaart voor een zelfstandige. De betaling gebeurt net zoals bij een kredietkaart. Eenmaal per maand dus. Elke maand zal u een factuur ontvangen van de brandstofleverancier met een uitgebreid overzicht op van al uw verschillende tankbeurten. Bij de merkgebonden tankkaart krijgt u de meeste korting. U geniet vaak van een extra korting op de prijs aan de pomp.

Multimerken tankkaart

De multimerken tankkaart maakt het mogelijk om in elk tankstation te gaan tanken. Hierdoor moet u dus niet op zoek gaan naar het tankstation die gebonden is aan uw tankkaart. Het principe is simpel. U en uw medewerkers kunnen eenvoudig uw voertuig tanken en genieten van een aantal voordelen.

Het verschil tussen de multimerken tankkaart en de bovenstaande tankkaarten is dat u bij deze tankkaart dus bij elk tankstation terecht kan voor uw tankbeurt.

Hybride kaart

Beschikt u over een elektrische of herlaadbare hybride wagen? Dan is de hybride tankkaart het ideale alternatief. De kaart zorgt er voor dat u met deze wagens ook terecht kan bij verschillende oplaadpunten en tankstations.

Prepaid kaart

In tegenstelling tot de bovenstaande tankkaarten werkt de prepaid kaart niet met achterstallige betalingen. Dient u deze prepaid kaart te gebruiken? Dan moet u de kaart eerst voorzien van krediet. Deze kaart beschikt meestal over een beperkte geldigheidsdatum. In sommige gevallen zijn er ook extra transactiekosten aan verbonden.

Europese tankkaart

Werkt u en/of uw medewerkers regelmatig in het buitenland? Dan is de Europese tankkaart het voordeligste. Deze tankkaart is bruikbaar in de meeste Europese landen. Een voordeel aan deze tankkaart is dat u meestal ook simpel tolwegen en tunnels kunt betalen met de kaart.

Beste tankkaart eenmanszaak: vergelijk gratis offertes

Welke tankkaart past nu het best bij uw eenmanszaak? Vergelijk gemakkelijk verschillende offertes voor de verschillende tankkaarten.

Waarop moet u letten wanneer u voor een tankkaart wil gaan? Hieronder vindt u belangrijke zaken waarop je zal moeten letten.

Reden aanschaf

De tankkaart is bruikbaar in verschillende tankstations. In België, Benelux, Frankrijk enzovoort. Ook is ze bruikbaar voor alle type voertuigen zoals een personenwagen, een bestelwagen en meer. Wat nog een groot voordeel is voor eenmanszaken is dat het fiscaal aftrekbaar is.

Geografische dekking

Vooraleer u een specifieke tankkaart kiest, is het belangrijk dat u de geografische dekking kent om de juiste tankkaart aan te vragen. Wil u hem enkel in België gebruiken of ook in het buitenland? Dan zijn er verschillende tankkaarten beschikbaar naargelang uw noden en behoeften.

tankkaart merken België

Bekende tankkaart merken in België

Er zijn verschillende bekende tankkaart merken in België. We lijsten ze hieronder voor u op.

Leveranciers professionele tankkaarten Aanbod
Texaco
 • Meer dan 1.500 stations
 • Geldigheidsduur van vijf jaar
 • Diesel, benzine en LPG
 • België, Benelux en Europa
Shell
 • Meer dan 450 stations
 • Geldigheidsduur van vijf jaar
 • Diesel, benzine en LPG
 • België, Benelux en Europa
Esso
 • Meer dan 6000 stations
 • Geldigheidsduur van vijf jaar
 • Diesel, benzine en LPG
 • België, Benelux en Europa
Q8
 • Meer dan 690 stations
 • Geldigheidsduur van vijf jaar
 • Diesel, benzine en LPG
 • België en Benelux
Avia
 • Meer dan 400 stations
 • Geldigheidsduur van vijf jaar
 • Diesel, benzine en LPG
 • Enkel in België
Lukoil
 • Meer dan 690 stations
 • Geldigheidsduur van vijf jaar
 • Diesel, benzine en LPG
 • Enkel in België
Total
 • Meer dan 14.000 stations
 • Geldigheidsduur van vijf jaar
 • Diesel, benzine en LPG
 • België, Benelux en Europa

Offertes vergelijken loont

Wanneer u meerdere offertes vergelijkt, kan u de meest geschikte soort tankkaart aanvragen voor uw eenmanszaak. Doe het vandaag en ontvang al binnen enkele dagen de eerste prijsvoorstellen. Gratis en vrijblijvend!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Hoeveel voertuigen heeft u in uw bedrijf (alle voertuigen samen)?
2*. Wat is uw totaal maandelijks verbruik (alle voertuigen)?
3*. Bent u ook geïnteresseerd in volgende oplossing voor elektrische wagens?
4. Gebruikt u reeds tankkaarten? (vink enkel deze die u in de toekomst zult blijven gebruiken aan)
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Tankkaart
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Beste tankkaart eenmanszaak: soorten en merken