Wat is een multimerken tankkaart?

Een multimerken tankkaart is een concept dat steeds meer aan populariteit begint te winnen. Het is een elektronische betaalkaart waarmee het mogelijk is om te tanken bij stations van meerdere merken, denk maar aan Esso, Texaco, Octa+ en Maes. Met andere woorden hoef je je dus niet langer te beperken tot een specifiek merk van tankstations en kan je met die ene kaart terecht bij 1700 tankstations in België, Nederland en Luxemburg.

Wat zijn de voordelen van een multimerken kaart?

Het is zeker en vast een interessante optie om de multimerken kaart in overweging te nemen omdat er tal van voordelen aan verbonden zijn:

  • Korting op al je tankbeurten in België (autostrades uitgezonderd): je tankt te allen tijde aan de meest scherpe prijzen.
  • Gedetailleerde en heldere maandelijkse facturatie: aan de hand van een maandelijkse factuur behoud je het volledige overzicht over je brandstofkosten. Je sukkelt voortaan niet langer met kasticketjes.
  • Bescherming tegen fraude en diefstal: je kan alvast op je beide oren slapen want met de multimerken kaart garandeer je jezelf en al je werknemers ervan beschermd te zijn tegen eventuele fraude en diefstal. Je tankkaart heeft een persoonlijke pincode, waardoor niemand anders buiten jijzelf ermee kan gaan tanken.
  • Eenvoudig online beheer van je kaart: via een handige online module kan je je persoonlijk profiel checken en ben je bij machte het verbruik van je werknemers aandachtig in het oog te houden en kaarten te deactiveren indien je dat nodig acht.

Richtprijs tankkaart multimerken

Het is niet meer dan logisch dat je je afvraagt welke prijs je moet incalculeren voor een tankkaart. De prijs wordt hoofdzakelijk bepaald door volgende factoren:

  • De aanbieder: sommige aanbieders vragen een jaarlijkse abonnementskost, reken hierbij op een prijs tussen €2 en €25 euro, BTW niet inbegrepen. Daarbovenop zal er jou een eenmalige administratiekost van om en bij de €15 aangerekend worden voor de activatie van de tankkaart.
  • De klant: de kosten van een tankkaart worden steeds afgestemd op de specifieke wensen en noden van elk bedrijf of zelfstandige. Het spreekt voor zich dat wanneer je in heel Europa wil kunnen tanken je meer betaalt dan mensen die enkel in de Benelux willen kunnen tanken, net zoals iemand die een volledige analyse van z’n brandstofgebruik en gedetailleerde facturatie wenst dieper in de buidel zal moeten tasten.

Waar kan je terecht met een multimerken tankkaart?

Esso tankstations

Voorlopig is het mogelijk om bij zo’n 250 Esso tankstations te gaan tanken met een multimerken tankkaart. Op korte termijn komen er daar zelfs nog een heel aantal tankstations bij, aangezien honderden Texaco tankstations in de Benelux omgebouwd zullen worden naar Esso tankstations omwille van de samenwerking tussen uitbater EG Group en ExxonMobil.

Texaco tankstations

Bij Texaco is het aanbod nog heel wat groter dan in vergelijking met Esso. Zo kan je gaan tanken bij in totaal ruim 700 Texaco stations. Dankzij het uitgebreide aanbod tref je zonder enige twijfel altijd een Texaco tankstation in je dichte omgeving aan.

Octa+ tankstations

Ook Octa+ kan in geen geval in het rijtje van tankstations ontbreken. Met de multimerken tankkaart tank je bij een 150-tal Octa+ tankstations.

Maes tankstations

Met de tankstations van Maes sluiten we de rij. Bovenop de reeds honderden beschikbare tankstations die reeds opgesomd werden, komen er daar nog eens 280 van Maes bij.

Multimerken vs. merkgebonden tankkaart

Het is niet zo moeilijk om af te leiden waar het grote verschil ligt tussen een multimerken tankkaart en een merkgebonden tankkaart. Bij de merkgebonden kaart kan je enkel bij het merk in kwestie gaan tanken, terwijl je -zoals je hierboven ondertussen al te weten kwam- met een multimerkenkaart kan gaan tanken bij meerdere tankstations (met een kaart van Maes bij Esso bijvoorbeeld). Daarnaast zijn er nog enkele andere verschillen:

  • De dekkingsgraad: dankzij de multimerken tankkaart bouw je een groter netwerk uit
  • De grootte van de kortingen: je kan tanken aan de meest voordelige tarieven en bovendien is de aanvraag van de kaart volledig gratis

Op zoek naar een multimerken kaart voor je bedrijf?

We begrijpen als geen ander dat je liefst niets aan het toeval wil overlaten en weloverwogen te werk wil gaan als het aankomt op de keuze voor een specifieke multimerken kaart. Iedereen wil namelijk de best mogelijke deal sluiten en niet onnodig geld liggen verspillen. Omwille van die reden schiet Bobex je met alle plezier te hulp: via Bobex.be kan je verschillende offertes opvragen en ben je er zo goed als zeker van dat je de enige juiste keuze zal maken voor jezelf en je bedrijf.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Hoeveel voertuigen heeft u in uw bedrijf (alle voertuigen samen)?
2*. Wat is uw totaal maandelijks verbruik (alle voertuigen)?
3*. Bent u ook geïnteresseerd in volgende oplossing voor elektrische wagens?
4. Gebruikt u reeds tankkaarten? (vink enkel deze die u in de toekomst zult blijven gebruiken aan)
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Tankkaart
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Multimerken tankkaart