Met een spanplafond klaart de hemel voor u op. U geniet van:

  • Snelle plaatsing
  • Oneindig veel mogelijkheden (kleur, prints,..)
  • Uitstekende prijs-kwaliteit

Meer informatie? Raadpleeg onze partners en ontvang gratis offertes.

arrow
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wenst u een spanplafond?
2*. Wanneer wenst u van start te gaan met de renovatie?
3. Beschrijving van uw project
4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Waarom offertes voor spanplafonds vergelijken? 

Met een spanplafond vermijd je de dure kosten die bij het renoveren van een oud plafond komt kijken. Dit strak gespannen kunststofdoek wordt op maat gemaakt voor jouw woning, waardoor je aan een lage prijs een mooi vals plafond creëert. Vergelijk daarom offertes om jouw ideale partner te vinden voor het leveren (en installeren) van jouw spanplafond.

  • Je krijgt gespecialiseerd en op maat gemaakt advies zodat je met het juiste materiaal aan de slag gaat.

Spanplafonds bieden hoogwaardige decoratie en tal van andere voordelen aan een lage prijs. Je verlaagt je plafond en je energiefactuur of creëert een waterbestendig en onderhoudsvriendelijk plafond in geen tijd. Dan moet u wel verzekerd zijn dat je het juiste materiaal kiest voor jouw noden en dat jouw spanplafond kwalitatief wordt vervaardigd en geplaatst. Een gespecialiseerde vakman kan je daarbij helpen. Zo heb je in geen tijd een prachtig nieuw plafond!

  • Je kan prijzen van verschillende vakmannen in jouw buurt vergelijken om zo de meest voordelige partner te kiezen.

De kosten voor een spanplafond verschillen naargelang het materiaal, de afwerking en verlichting, de totale oppervlakte maar ook naargelang de vakman die jij kiest. Daarom is offertes vergelijken van specialisten in jouw buurt altijd de beste keuze. Zo kies voor de meest voordelige vakman die de kwaliteit van jouw spanplafond kan garanderen!

  • Aan de hand van een offerte, kan je kiezen voor professionele installatie.

Spanplafonds zijn gevoelig aan scheurtjes en moeten zeer egaal worden afgewerkt voor een mooi resultaat. Met een professionele installatie ben je verzekerd dat alles naadloos en snel wordt verwerkt. Zo heb je in geen tijd jouw ideale plafond!

Op deze pagina geven we jou mee waar je best op let bij jouw offerteaanvraag voor een spanplafond. Kies voor de beste partner in jouw buurt en wees verzekerd van een prachtig eindresultaat!

Wat bepaalt de prijs bij een spanplafond offerte

Er zijn veel factoren die de prijs van jouw spanplafond beïnvloeden. Het materiaal, de afwerking en verlichting en de totale oppervlakte van het spanplafond spelen een grote rol in de uiteindelijke prijs. Gemiddeld mag je voor een standaard spanplafond (uit PVC of polyester en zonder bijkomende opties, inclusief plaatsing) tussen de €70 en €90 euro per vierkante meter rekenen. Hieronder geven we jou mee met welke factoren je best rekening houdt wanneer je een offerte ontvangt. Je let bij het vergelijken van de prijzen dan ook best naar de schatting van de totale kosten en niet op het uurtarief.

Materiaal spanplafond

Spanplafonds worden vervaardigt uit ofwel PVC ofwel polyester. Een PVC spanplafond, ook wel warm spanplafond genoemd, wordt aangespannen met gebruik van een hittekanon. Een polyester spanplafond kan zo strak worden gespannen en heeft een voordelig prijskaartje. Een polyester spanplafond, ook wel koud spanplafond genoemd, wordt ter plaatse door een vakman gesneden en is veel moeilijker zelf te installeren. Het grote voordeel van een polyester spanplafond is dan weer dat het steviger is, waardoor er minder risico is op scheurtjes dan bij een PVC spanplafond.

Heb je bepaalde voorkeuren op vlak van materiaal? Ga je voor een warm PVC spanplafond of eerder een polyester spanplafond? Aan jou de keuze maar geef het zeker mee in jouw offerte!

Je kan ook voor aantrekkelijke extra opties kiezen. Overweeg bijvoorbeeld een akoestisch spanplafond, waarbij gaatjes worden gemaakt in jouw PVC of polyester spanplafond. Vervolgens wordt geluidsisolatie toegevoegd achter het doek. Op die manier worden geluidstrillingen opgenomen en vermijd je een galm.

Let dus niet enkel op de prijs van een offerte, maar ook op de kwaliteit van de geleverde service. Worden er specifieke materialen gebruikt die een duurdere prijs kunnen verantwoorden? Welke offerte houdt de meest volledige service in? Het zijn allemaal vragen die ertoe doen. Met een volledige offerte vermijd je misverstanden achteraf.

Afwerking en verlichting

Wat zijn jouw voorkeuren op vlak van uitzicht? Welke kleur en afwerking draagt uw voorkeur? Ook als u een digitale print zoals afbeeldingen of foto's op uw spanplafond wenst op te leggen geeft u dit best meteen mee. U houdt hierbij natuurlijk best rekening met de extra kosten die een digitale print met zich meebrengt.

Nood aan sfeerlicht in jouw spanplafond? LED verlichting, kroonluchters, schijnwerpers of andere aan het plafond bevestigde verlichtingssystemen, het kan allemaal. Een stijlvol plafond verzekerd!

Dergelijke opties beïnvloeden uiteraard de totale kostprijs van jouw project, maar zijn zeker het overwegen waard.

Let op de garantie

Een zeer belangrijk aspect bij het kiezen van uw spanplafond is de algemene garantie alsook de garantie bij vervuiling en aanslag. De algemene garantie geldt meestal rond de 10 jaar bij polyester plafonds en 10 à 15 jaar bij PVC plafonds. De garantie bij vervuiling en garantie is vaak enkel van toepassing op PVC plafonds en geldt ook voor een periode van 10 à 15 jaar.

Het is ook belangrijk om bij een offerte te kijken naar de garanties die jouw vakman biedt omtrent de werkzaamheden. Krijgt u garanties omtrent de duurtijd van de werkzaamheden? Welke kostprijs wordt er vermeld? Is er sprake van mogelijk bijkomende kosten? Dat zijn allemaal vragen die ertoe doen bij het bekijken van offertes.

Vaak hebben offertes een bepaalde geldigheidstermijn. Hou hier rekening mee. Wanneer de geldigheidstermijn van de offerte verstreken is, kan de prijs eventueel zijn verhoogd.

Is een doe-het-zelf pakket een optie?

Wilt u enkel de materialen voor het spanplafond laten leveren en de installatie zelf doen? Vraag tijdens het aanvragen van uw offerte of dit mogelijk is. Hou er wel rekening mee dat het ter plaatse uitsnijden van PVC spanplafonds zeer nauwkeurig moet gebeuren.

Wilt u naast de levering van uw spanplafond ook professionele installatie? Maak dit dan ook duidelijk in uw offerte. Zeker wanneer u specifieke voorkeuren heeft op vlak van bijvoorbeeld verlichting is een professionele installatie opportuun.

Vraag advies aan een vakman

Een vakman kan je helpen om jouw droomspanplafond in werkelijkheid om te zetten. Daarvoor moeten de juiste materialen gebruikt worden en de juiste opties gekozen worden voor jouw specifieke situatie. Vraag daarom zeker advies aan jouw vakman om het perfecte resultaat te bekomen. Beschrijf jouw situatie en wensen in jouw offerte. Die vraag je op deze pagina gratis en vrijblijvend aan.

Een laatste advies dat we jou graag willen meegeven bij het vergelijken van offertes is dat het vaak helpt het om bedrijven met elkaar te vergelijken. Een bedrijf met een keurmerk is vaak een goede indicatie dat u op een bepaalde kwaliteit mag rekenen. Hetzelfde geldt voor bedrijven die lid zijn van een brancheorganisatie. Gebruik ook de informatie die makkelijk terug te vinden is via de leverancierpagina op bobex.be. Er zijn vaak mensen aan jou vooraf gegaan, en die laten nuttige informatie achter!

Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. We hebben uw adres dus nodig om u te kunnen matchen met de juiste specialisten. Bovendien moeten de specialisten vaak ter plaatse komen om een offerte te kunnen opmaken, dus is het handig als ze meteen over uw adres beschikken. Uw telefoonnummer hebben we nodig om u snel te kunnen contacteren zodat we uw aanvraag kunnen vervolledigen en doorsturen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de specialisten met wie u gematcht wordt.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker
Ontvang offertes