Hoeveel kost een glaszetter?

Wil je modern isolatieglas of hoogrendementsglas laten plaatsen door een professionele glaszetter, Reken dan op een gemiddelde prijs van 140 euro per vierkante meter. Daaronder vallen naast de prijs van de beglazing zelf ook de arbeidskosten van het glas en de glaszetter.

Onderstaande tabel geeft je een idee van de gemiddelde prijzen voor beglazing en de jaarlijkse besparing die goed isolatieglas je kan opleveren naargelang het type woning. Een vrijstaande woning is alvast de absolute uitschieter. De berekening is gebaseerd op HR++ beglazing, de meest voorkomende dubbele beglazing in België.

Woningtype Raam in m² Gemiddelde prijzen Gemiddelde besparing per jaar
Appartement 15 m² € 1.800 – 2.200 € 200
Tussenwoning 20 m² € 2.500 – 2.800 € 250
Hoekwoning 30 m² € 3.500 – 4.000 € 300
2 onder 1 kap 35 m² € 4.400 – 4.900 € 400
Vrijstaand huis 50 m² € 6.500 – 7.000 € 500
Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind een glaszetter in jouw buurt
arrow Ontvang offertes

Overzicht kosten

Het plaatsen van glaswerk is niet goedkoop. Dus het is goed om te weten hoe de prijszetting tot stand komt. De prijs van één vierkante meter HR++ glas bedraagt gemiddeld 140 euro. De kosten die daaronder vallen, zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

  • Circa € 80: materiaalkosten, zoals glaswerk
  • Gemiddeld € 50: uurloon voor glasarbeider(s)
  • Ongeveer € 10: bijkomende kosten (belkosten enzovoort)

Je ziet dat minder dan de helft van de totale prijs wordt bepaald door het uurloon van de glaszetter. Dat is relatief weinig geld voor puur vakmanschap. Soms hanteren glaszetters geen uurloon, maar een loon per vierkante meter van 50 tot 70 euro.

Op zoek naar een specialist?
Vergelijk gratis offertes

Waarom prijsschommelingen?

Afhankelijk van jouw budget, situatie en keuze(s) kunnen er variaties zijn in de prijs die je betaalt voor een glaszetter. Hieronder geven we je enkele concrete voorbeelden:

1. Één of enkele ramen vervangen

Is er bijvoorbeeld glasschade en wil je één raam vervangen? Voor een middelgroot raam betaal je zo’n 200 tot 300 euro voor nieuw glas.

2. Hoogrendementsglas in een appartement

Heb je verouderd glaswerk in jouw appartement en wil je modern isolatieglas plaatsen? Uitgaande van een gemiddeld raam van 15 vierkante meter, schommelt de totaalprijs rond de 2.000 euro.

3. HR+++ -glas in energieneutrale woning

Wil je jouw woning energieneutraal maken? Dan plaats je best HR+++ glas, het beste isolatieglas. Hou voor driedubbele beglazing voor alle ramen rekening met een gemiddelde totaalprijs van 7.000 euro.

Wat bepaalt de prijs van (nieuw) glas?

glas werken

Er zijn meerdere zaken die de prijs van nieuw glas bepalen. We sommen ze hieronder voor je op:

1. Het type beglazing

Het type glas dat nodig is, is van belang voor de uiteindelijke prijs van een nieuw raam. Hoe dikker het isolatieglas, hoe hoe hoger de prijs per vierkante meter. De meeste glaszetters gebruiken vandaag standaard hoogrendementsglas.

Hoogrendementsglas beschikt over een extra isolerende coating en de twee glasplaten van het hoogrendementsglas worden gescheiden door een speciaal edelgas. Het thermische isolatie-effect tussen de twee glasplaten is beter dan dat van gewone lucht.

Ondanks al die bijzonderheden is hr-glas nauwelijks goedkoper dan isolerend glas. Het is juist die aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding waarvoor hoogrendementsglas uit de waaier van verschillende soorten glas de meest gebruikte glassoort in België is.

2. Nieuwe of bestaande kozijnen?

Veel mensen die kiezen voor nieuwe ramen vervangen direct ook de kozijnen. Oudere kozijnen zijn over het algemeen niet geschikt voor dikker en zwaarder modern isolatieglas. Om deze reden bieden veel glaswinkels ook mogelijkheden voor het plaatsen van glaswerk, inclusief nieuwe kozijnen.

3. Bepaalde extra’s

Indien je extra opties wenst, heeft dat ook een invloed op de prijs. Wil je de beste isolatie en de meest duurzame oplossing? Kies dan voor isolatieglas met een stevige omlijsting, zoals moderne kunststof kozijnen.

Voorzetramen zijn een alternatief. Dit zijn glaspanelen in het kozijn die aan de binnenkant van het raam worden gemonteerd. Op die manier vervullen ze dezelfde functie als gewoon isolatieglas zonder tussenkomst in het kozijn.

4. Datum oplevering: urgent of niet?

Heb je bijvoorbeeld glasbreuk en dus dringend een nieuw raam nodig? Of, is er geen haast met de oplevering? Veel glaszetters bieden een snelle glasservice voor een extra vergoeding.

Streef je naar een duurzame, langdurige verbetering van jouw huis met ook kwaliteitsvolle beglazing? In dat geval is het aan te raden om je tijd te nemen om beslissingen te nemen. Zo vermijd je extra (onvoorziene) kosten. Vaak kan de oplevering door de glaszetter dan wel iets langer duren.

Op zoek naar een specialist?
Laat je gratis adviseren door 1 of meerdere experts

Hoe kosten besparen? Tips

De kosten voor (nieuw) glas kunnen makkelijk oplopen. Met onderstaande handige tips bespaar je heel wat kosten.

Tip 1: Kijk voor premie(s)

De overheid stimuleert het energiezuiniger maken van woningen en subsidieert dit voor heel wat domeinen, waaronder dubbele beglazing en andere soorten glas met een optimale isolatiewaarde. Zo verdien je de extra investeringen in isolatieglas makkelijker terug. Check vlaanderen.be of neem contact op met je gemeente. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Tip 2: Is groepskorting een optie?

Voor een glaszetter is het voordelig om naar een locatie te rijden en direct meerdere klussen achter elkaar te kunnen uitvoeren. Je kan meestal ook rekenen op een extra korting. Een interessante piste is bijvoorbeeld om samen met buren en/of straatbewoners te kijken voor een groepsaankoop dubbel glas, driedubbele glas of hr glas.

Tip 3: Vermijd onvoorziene kosten

Hoogwaardige glaszetters krijgen doorgaans een AF-kenmerk of kwaliteitslabel van een branche-organisatie. Kijk bij het kiezen van erkende of aangesloten glaszetters of ze over dit keurmerk beschikken. Zo kan je vertrouwen op een correcte en kwalitatieve plaatsing. Bovendien vermijd je zo eventuele, onverwachte kosten.

Tip 4: Kijk voor glaszetters in jouw regio

Je bespaart niet alleen op voorrijkosten. Lokale glaszetters beschikken over een goed netwerk en weten precies waar ze wat en bij wie moeten halen.

Vind glaszetters en vergelijk gratis offertes

Via onderstaand offerteformulier vind je snel en eenvoudig de beste glaszetter in jouw buurt om glas te plaatsen. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes. Je krijgt zo direct een overzicht van de huidige prijzen van onder meer nieuw dubbel glas.

Ook kan je diensten en materialen makkelijk vergelijken. En dus de beste vakman en juiste glassoort voor jouw project kiezen!

arrow
Beschrijf uw project
1*. Waar wilt u hoogrendmentsglas plaatsen?
2*. Welk type raamkozijn wenst u?
3*. Hoeveel ramen of deuren wenst u te plaatsen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid