Betaalterminal huren prijs

Een betaalterminal huren kost tussen de € 20 en € 55 per dag. De prijs om een betaalterminal te huren kan verschillen. Er zijn verschillende factoren die de huurprijs van een terminal beïnvloeden.

Het is stilaan broodnodig om een betaalterminal in uw zaak te hebben. Er wordt steeds minder vaak met cash geld betaalt. De mogelijkheid om met de kaart te kunnen betalen is ondertussen de norm geworden. U kan ervoor kiezen een betaalterminal te kopen of te huren.

betaalterminal huren

Huurtermijnen

De prijs die u betaalt voor een betaalterminal is afhankelijk van de huurtermijn en natuurlijk de prijs van uw mobiele of vaste betaalterminal. Hoe langer u huurt, hoe lager de prijs per dag wordt. Onderstaande tabel geeft u een indicatie hoeveel het huren van een terminal kost:

HuurtermijnPrijs

Per dag

€ 20 – 55

Per week

€ 70 – 100

Per maand

€ 150 – 200

Per trimester

€ 300

Per semester

€ 600

Andere kosten: transactie-, abonnements- en onderhoudskosten

Er zijn ook nog andere kosten waarbij u rekening dient te houden bij de verschillende soorten betaalterminals. Naargelang het aantal transacties betaalt u een bepaalde prijs, maar u kan ook kiezen voor een abonnement of een bepaald type betaalterminal. Voorts zijn er ook nog onderhoudskosten die erbij komen.

1. Transactiekosten en abonnementskosten

Per transactie dient een transactiekost betaalt te worden. Hoe meer transacties er uitgevoerd worden, hoe lager die kost per transactie ligt. Als u een terminal huurt krijgt u meestal een bundel opgesteld waar instaat hoeveel transacties u voor een bepaalde bundel mag doen.

U moet rekenen op een prijs tussen de 0,10 en 0,25 euro als er tot 50 transacties uitgevoerd worden. Vanaf 100 transacties kost het 0,11 euro..

Kiest u voor een betaalterminal met mobiel netwerk? Dan kunnen hier nog extra kosten bijkomen voor het gebruik maken van het mobiele netwerk, ofwel het GPRS-netwerk. Indien u kredietkaarten ontvangt kunnen ook hier kosten aan verbonden zijn. Ook komen er nog registratiekosten bij het huren van een betaalterminal bij.

Hierbij worden ook nog installatiekosten aangerekend als er een installateur moet langskomen. Bespaar kosten en vraag meerdere offertes aan voor het huren van een betaalterminal via de knop hieronder.

Vind een leverancier van betaalterminals

2. Onderhoudskosten

Bij problemen die voorkomen met de betaalterminal krijgt u hulp dankzij het onderhoudscontract dat u aangaat. In de meeste huurcontracten is dit al inbegrepen. Let wel op: hoe meer u betaalt voor onderhoud, hoe beter de technische bijstand is die u krijgt bij eventuele problemen.

Voordelen huren van een terminal

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan het huren van een betaalterminal, hieronder een overzicht:

1. Technologische evolutie

De huidige betaalterminal evolueert heel snel. Het is niet nodig elke keer een nieuwe betaalterminal aan te kopen wanneer er een innovatie is op vlak van technologie of veiligheid. Soms worden er nieuwe regels opgelegd door Mastercard, Visa of de overheid.

2. Onderhoudscontract inbegrepen

Zoals eerder aangegeven is bij het huren van een betaalterminal het onderhoud inbegrepen. Zo hoeft u geen afzonderlijk onderhoudscontract meer af te sluiten.

3. Mogelijkheid om sneller te wisselen

Niet meer tevreden van uw leverancier? Inzetten op nieuwe betaalmethoden? Overstappen is mogelijk zodra het huurcontract afloopt. Het is wel aangeraden om hier de kleine lettertjes in het contract na te lezen. Het is ook aangeraden nooit een huurovereenkomst die langer dan een jaar loopt aan te gaan.

In welke situatie(s) interessant?

Het kan dus erg interessant zijn een betaalterminal te huren. Voor organisators van evenementen kan het huren van een terminal op korte termijn erg interessant zijn. Voor bijvoorbeeld dokters, winkeliers of taxibedrijven kan een betaalterminal huren op lange termijn voordelig zijn.

Wat voor soort betaalterminal huren?

Er zijn verschillende soorten betaalterminals betaalterminals. Welke vaste of mobiele betaalterminal kan u nu het best huren? Dat is afhankelijk van uw eigen situatie en het bedrijf dat u bezit.

1. Vaste toonbankterminal

De vaste toonbankterminal is de meest gebruikte betaalterminal. Het is een vaste terminal op de toonbank van de kassa. Er zijn verschillende soorten vaste toonbankterminals:

  • Vaste toonbankterminals met geïntegreerde printer
  • Vaste toonbankterminals met tweedelige terminals
  • Kassa-geïntegreerde vaste toonbankterminals

2. Mobiele terminal

Met mobiele betaalterminals kunt u vrij rondlopen. Het is de beste betaalterminal voor bijvoorbeeld in de horeca . mobiele betaalterminals hebben een printer in het apparaat. Deze soort terminals zijn iets prijziger dan vaste terminals. Een mobiele betaalterminal huren kost tussen de 30 en 60 euro per maand. Hierbij komt ook nog een verbindingskost van 8 euro per maand.

3. Pinpad

Een pinpad is een kaartlezer gekoppeld aan een tablet, smartphone of pc. De pinpad is een kaartlezer met toetsenbord. U kan de rest aansturen vanaf uw tablet, smartphone of pc.

Dit soort terminal is goedkoop om te huren, maar de transactiekosten liggen algemeen gezien hoger, tussen de 2 en 3 procent. Een Pinpad is dus vooral handig bij kleine bedragen en elektronische betalingen.

Betaalterminal huren of kopen?

Een betaalterminal kopen kan voordelig zijn. Wie een betaalterminal koopt kan het op lange termijn afschrijven. Alleen is er dan een kans dat de technologie van de betaalterminal die u gekocht heeft tegen dan al voorbijgestreefd is. Ook dient u dan nog een onderhoudscontract aan te gaan.

Daardoor raden we aan een betaalterminal te huren. Een betaalterminal huren vereist geen startersbudget en u bent mee met eventuele evoluties. Een betaalterminal kopen betekent dat u vast zit aan uw apparaat.

betaalterminal huren of kopen

Vind een leverancier: vraag en vergelijk gratis offertes

Op zoek naar een leverancier van vaste of mobiele betaalterminals? Hulp nodig bij het beslissen? Vraag gerust via onderstaand offerteformulier professioneel advies en meerdere offertes aan van installateurs. Zo kan u alle dienstverleningen met elkaar vergelijken en een vaste of mobiele betaalterminal huren.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type betaalterminal zoekt u?
2*. Wenst u de betaalterminal te kopen of te huren?
3*. Wat wenst u?
4. Voor welke activiteit of sector wenst u een betaalterminal?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Betaalterminal
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.