Wat zijn steel look deuren?

Steel look deuren, ook te vinden onder de naam steellook deuren, zijn een imitatie van deuren waarin staal verwerkt zit. Staal is een duur product. Bij steellook deuren wordt aluminium gebruikt in de plaats van staal.

De steellook deur behoudt zijn stalen uitstraling, maar gebruikt de sterke eigenschappen van aluminium deuren:

  • Stevig
  • Goed isolerend
  • Duurzaam
  • Onderhoudsvriendelijk

De steellook deur bestaat uit aluminium profielen, die voorzien zijn van een zwarte poedercoating. De coating zorgt voor de kleurvastheid. Deze soort binnendeur bestaat uit dunne aluminium profielen en glaspartijen.

Steel look binnendeuren schuifdeuren

Soorten steel look binnendeuren

Er zijn verschillende soorten steel look deuren. Hieronder lees je een overzicht van de mogelijkheden.

1. Draaideuren in steel look

Eén van de mogelijkheden van een steellook deur is een pivoterende deur. De deur kan zowel naar binnen als buiten openen, met een maximaal bereik van 90°. De steellook deuren sluiten automatisch en hebben een moderne en stijlvolle uitstraling.

Steel look binnendeuren pivoterende deur

De scharnieren worden bij een deur van staal op de zijkant en het kader van de deur gemonteerd. Bij dit type deur worden de scharnieren op het glas gemonteerd.  

Je kan een steellook draaideur in alle vormen en maten aanschaffen. Het geharde glas van jouw deur bedraagt 10 of 12 millimeter, afhankelijk van de afmetingen van de deur die jij verkiest. Dit type deur kost minder dan de andere soorten.

2. Taatsdeuren in steel look

Tot slot kan je ook kiezen voor een taatsdeur. Dit type deur opent in beide richtingen en draait om zijn verticale as. De deur is stijlvol en modern en wordt doorgaans in industriële ruimtes gebruikt.

Deze deur heeft wel enkele nadelen. Je hebt voldoende ruimte nodig om de deur te openen en de kostprijs ligt hoger dan de andere soorten.

3. Schuifdeuren in steel look

Je kan ook kiezen voor een stijlvolle en moderne schuifdeur binnen. Een voordeel van de schuifdeur is dat je geen ruimte moet voorzien om de deur te openen, waardoor je ruimte bespaart. Het is zelfs mogelijk om de deur volledig in de muur te schuiven. De deur maakt gebruik van een railsysteem.

Steel look binnendeuren

Steel look deur versus stalen deur

Maar wanneer kies je nu voor een steellook deur en niet voor een deur van staal? Hieronder lees je een overzicht van de voordelen van steellook deuren.

  • Goedkoper
  • Betere isolatie: zowel van geluid als van warmte
  • Kleur naar keuze
  • Aluminium is lichter dan staal
  • Eenvoudig te plaatsen: geen inbouwdelen in de vloer nodig
  • Gemakkelijk te onderhouden
  • Interieurvriendelijk: past zowel in een klassiek als een modern interieur
  • Maatwerk: zelf te kiezen design

Steel look deuren met glas: voordelen

Het glas in een steel look deur zorgt voor een betere lichtinval en creëert een groter ruimtegevoel. Daarnaast heeft glas van een steel look deur een moderne uitstraling.

Aangezien glas ook kan breken, kan je kiezen voor veiligheidsglas. Het glas is dan voorzien van een onzichtbare folie. Indien het glas toch zou breken, blijft het aan de folie kleven. Op deze manier valt het glas niet op de grond en behoud je een veilige omgeving.

Steel look binnendeuren stijlvol en modern

Vind plaatsers in jouw regio: vraag advies en ontvang gratis offertes

Ben je overtuigd en wil je graag een steel look deur plaatsen? Vraag hier gratis naar vrijblijvende offertes. Vergelijk snel en eenvoudig prijzen, en vraag raad aan een vakman in de buurt. Hij gaat samen met jou op zoek naar de beste oplossing voor jouw project.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type binnendeuren wenst u?
2*. Hoeveel binnendeuren wenst u?
3*. Wanneer wens je de binnendeuren te laten plaatsen?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Binnendeuren
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Binnendeuren