Een tankkaart biedt verschillende voordelen voor zelfstandigen, kmo’s en voor grote bedrijven. Wilt u weten wat er voordelig is aan het gebruik van tankkaarten voor u en uw bedrijf? Lees u dan in via deze pagina over wat een tankkaart juist is, wat de voordelen ervan zijn, welke verschillende soorten tankkaarten er zijn en welke factoren de prijs bepalen, zodat u de juiste keuze kan maken.
Een tankkaart aanschaffen kan fiscale voordelen bieden voor de werknemers, voornamelijk als de kaart in combinatie met een bedrijfswagen gebruikt wordt. In dat geval geniet de werknemer van het “voordeel alle aard”. De berekening wordt dan niet op het totale aantal getankte brandstofliters gemaakt, maar wel op de cataloguswaarde en de CO2-uitstoot van de wagens. Als de werknemer geen bedrijfswagen heeft en een tankkaart gebruikt, dan is het fiscaal minder interessant.
Als u een tankkaart heeft, krijgt u verschillende promoties en extra kortingen. Bovendien verdient u na enkele tankbeurten de kosten van de tankkaart terug omdat een kleine besparing op de kostprijs per liter voor bedrijven al een groot verschil kan maken. Er kan een hoeveelheidskorting verkregen worden op het gebruik van de tankkaart, wat ervoor zorgt dat u minder zal betalen als wanneer u geen tankkaart gebruikt.
De aanschaffing van een tankkaart zorgt ervoor dat u hetoverzicht kan behouden en dat de administratie van het wagenparkbeheer op zorgvuldige wijze gedaan kan worden, waardoor u tijd bespaart. De chauffeurs hoeven niet betaald te worden voor de brandstofkosten. Daarnaast is het ook makkelijker om de BTW terug te vorderen.
Dankzij een tankkaart is er transparantie omtrent transacties, omdat alle transacties geregistreerd worden en ook toegankelijk zijn, waardoor misbruik zal afnemen. Transacties die verdacht zijn, kunnen snel gedetecteerd worden dankzij een online platform. Daarnaast kunnen tankkaarten gelinkt worden aan nummerplaten, zodat enkel de chauffeur van het bijbehorende bedrijfsvoertuig de kaart kan gebruiken.
Een tankkaart of brandstofkaart is een elektronische betaalkaart. De werking van de tankkaart kan vergeleken worden met die van een kredietkaart. Met deze kaart kan u tanken zonder dat u geld hoeft te gebruiken. De brandstofaankopen worden gebundeld in een factuur per maand of per week, zodat er niet na elke tankbeurt onmiddellijk betaald hoeft te worden. Dit vereenvoudigt de administratie aanzienlijk, omdat de administratie bij de leverancier van de kaart gebeurt.
Voor de tankkaart komen alle verschillende soorten voertuigen in aanmerking, met uitzondering van vrachtwagens die zwaarder zijn dan 3,5 ton.
Een doordacht tankbeleid is van uiterst belang omdat brandstof een dure zaak is en het tot 20% van de totale kost van bedrijfwagens bepaalt. Er zijn verschillende soorten tankkaarten, namelijk merkgebonden- en multimerkenkaarten. Het is belangrijk om na te gaan welke soort tankkaart het voordeligst is voor u. Dit hangt namelijk af van het feit of de tankkaart bedoeld is voor een zelfstandige, een kmo of voor een groot bedrijf.
Een doordacht tankbeleid is van uiterst belang omdat brandstof een dure zaak is en het tot 20% van de totale kost van bedrijfwagens bepaalt. Er zijn verschillende soorten tankkaarten, namelijk merkgebonden- en multimerkenkaarten. Het is belangrijk om na te gaan welke soort tankkaart het voordeligst is voor u. Dit hangt namelijk af van het feit of de tankkaart bedoeld is voor een zelfstandige, een kmo of voor een groot bedrijf.
Met deze tankkaart bent u verzekerd van een vlotte dienstverlening, van een overzichtelijk design en een begrijpbare rekening. De Shell tankkaart laat u toe om gemiddeld 119 euro per account te besparen.
Deze kaart is zeer gebruiksvriendelijk. U zal dankzij de Network Fuel kaart steeds snel een tankstation vinden.
U kan met deze kaart in meer dan 400 tankstations terecht, dankzij een samenwerking met Power en Octa+. Met deze kaart tankt u de beste brandstoffen, tegen de scherpste prijzen. Met de Avia kaart kan u tot 9 cent per liter besparen.
Met de Gabriëls tankkaart zal u steeds in de buurt de beste prijs krijgen. U kan tot 9 cent per liter besparen.
Ook deze kaart biedt talrijke voordelen voor zelfstandigen. Er zijn ondertussen al 120.000 tevreden klanten.
Deze kaart is uiterst geschikt voor zelfstandigen, aangezien u deze tankstations overal terugvindt. Met de Total kaart kan u tot 10 eurocent korting krijgen per liter op de officiële brandstofprijs.
De Q8 tankkaart biedt een aantal voordelen voor kmo’s, vrije beroepen of bedrijven. U kan per liter tot 5 cent besparen.
De multimerkenkaart is de beste optie voor grote bedrijven met werknemers die grote afstanden afleggen met de wagen (in het buitenland). Met zo’n kaart dienen de medewerkers van het bedrijf niet op de baan op zoek te gaan naar een pompstation van het gepaste merk, waardoor ze geen tijd en geld verliezen, want time is money. Het nadeel in vergelijking met de merkgebonden kaart, is dat u lagere prijskortingen ontvangt.
Om te achterhalen welke soort tankkaart (merkgebonden- of multimerkenkaart) het beste bij uw bedrijfsprofiel past, dient u met een aantal zaken rekening te houden:
Hoeveel een tankkaart uiteindelijk kost en hoeveel u hiermee bespaart, hangt van meerdere factoren af. Hieronder ziet u een opsomming van de factoren die de prijs bepalen die u uiteindelijk betaalt:
Wilt u gratis advies over de beste tankkaart voor uw bedrijf? Wij brengen u in contact met de beste leveranciers die u de beste en goedkoopste tankkaarten aanbieden.
Vergelijk gratis en vrijblijvend hun offertes en bespaar tot 30%
Vergelijk en bespaar
Via de merkgebonden tankkaart krijg ik als zelfstandige grote prijskortingen omdat ik bij 1 brandstofleverancier zit. Soms is het even zoeken naar het juiste tankstation, maar dat is eigenlijk geen probleem voor mij.
Ik vind het mooi meegenomen dat ik al die kasticketjes niet meer moet verzamelen, maar dat ik de kosten gewoon een keer per maand kan betalen. Dit gebeurt via 1 overzichtelijke factuur, wat me veel tijd bespaart.
N. Vangrootloon uit Diest
Dit hangt van kaart tot kaart af. Bij sommige tankkaarten is dit wekelijks, bij andere maandelijks.