Trappen bekleden of renoveren met parket: enkele opties

De meeste mensen hebben een trap in hun woning. Betreft het een trap naar de volgende verdieping of een klein opstapje. Heel wat trappen zijn opgebouwd uit gegoten beton. Parket is dan vaak de ideale afwerking voor een betonnen trap.

Toch bestaan er nog enkele, andere opties voor parket op de trap: je kan de parketvloer doortrekken naar de trap of je kan de betonnen trap een houten trapbekleding geven. We bespreken ze hieronder uitgebreid.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Bespreek je opties met 1 of meerdere parketspecialisten en vergelijk vrijblijvende offertes
arrow Ontvang offertes

Optie 1: Parketvloer doortrekken naar de trap 

Maak je interieur nog mooier door de naadloze overgang naar de trapbekleding. Zo creëer je één mooi geheel dat harmonie en gezelligheid uitstraalt in je woning, met de trapbekleding in eenzelfde afwerking als het parket.

Bovendien zijn er geen schroef- of boorgaten zichtbaar in de trap. 

Optie 2: Betonnen trap een trapbekleding in hout geven 

Een houten trapbekleding maken is geen eenvoudige klus. Er komt heel wat meet- en snijwerk bij kijken. Het is precisiewerk, alles moet kloppen. Kleine foutjes zullen opvallen omdat je de trap meerdere keren per dag gebruikt.

Juist daarom is het een goed idee om een professional in te schakelen voor deze klus. Door zijn ervaring ben je gerust en vermijd je onnodige kosten. 

Parket op trap

Een trap met parket afwerken 

Wanneer je kiest voor een parket trap, ben je waarschijnlijk op zoek naar manieren en accessoires om je project naar een hoger niveau te tillen. Zo heb je keuze tussen verschillende soorten trapneuzen. De trapneus is het deel van de trede dat iets vooruitsteekt en de rand van de trede bedekt.

Je kan voor dezelfde afwerking kiezen als het parket of voor een andere afwerking, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren.

Naast de trapneus, kan je ook kiezen uit verschillende soorten trapprofielen. Een trapprofiel wordt gebruikt om de overgang tussen de trapneus en de vloer af te werken. Ga voor een trapprofiel dat past binnen je interieur. Je kan kiezen uit verschillende soorten materialen zoals hout, metaal of kunststof.

Daarnaast kan je een goede verlichting plaatsen in de nabijheid van je trap. Naast functioneel kan het de esthetiek van je trap verbeteren.

Meer weten? Verstuur je aanvraag en ontvang info, advies en offertes op maat 

Wil je meer informatie over parket op je trap? Of, ben je al helemaal klaar voor de volgende stap? Door onderstaand formulier in te vullen, kom je in contact met 1 of meer vakmannen in jouw buurt. Zo kan je makkelijk gratis vrijblijvende offertes vergelijken om de beste deal te maken voor je renovatieproject.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Waar wenst u vloerwerken te laten uitvoeren?
2*. Welk type vloer wenst u?
3*. Hoe groot zullen de vloerwerken ongeveer zijn?
4*. Heeft u ook interesse in volgende werken?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Vloerwerken
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Parket op trap: Wat zijn de opties? Trapbekleding en accessoires