Waarom vloerverwarming leggen?

Door een vloerverwarming te plaatsen, verwarm je naast je voeten ook je woning.  Maar waarom is vloerverwarming een goed idee? Lees onderstaande redenen:

Reden 1: Veilig en comfortabel

Wanneer je bijvoorbeeld thuis bent met je kinderen, hoef je je geen zorgen meer te maken over de scherpe randen of hete oppervlakken van de radiator. Met vloerverwarming is de omgeving veilig.

Er wordt onder de vloer verwarmd en niet boven de vloer. Je kind kan zich vrij bewegen in huis zonder dat je zich daar zorgen over hoeft te maken.

Vloerverwarming is ook veel beter voor de luchtkwaliteit in de kamer. Het houdt de lucht fris en zuurstofrijk. Naarmate de luchtkwaliteit afneemt en de radiator het zuurstofgehalte verlaagt, verhoogt de hoge temperatuur die door de radiator wordt veroorzaakt het ongemak.

De thermische luchtcirculatie door de radiator stijgt naar het plafond en keert dan terug naar de vloer in de vorm van stof. Als je vloerverwarming hebt zal dit niet gebeuren. Je huis zal niet snel stoffig worden.

Vloerverwarming installateurs

Reden 2: Moeiteloos om te gebruiken

Na het plaatsen van een vloerverwarming is er bijna geen onderhoud nodig. Vloerverwarming biedt een levenslange garantie. Door de verwarmingsregeling verwarmt de kamer op de meest efficiënte manier.

Het is automatisch met een slimme wifi thermostaat of eventueel een programmeerbare thermostaat. Het kan worden geprogrammeerd om de kamer op een bepaald tijdstip te verwarmen en ’s nachts de verwarming uit te schakelen.

Reden 3: Meer leefruimte en ruimte voor meubels

Door de vloerverwarming beschik je over een volledig verwarmde kamer zonder radiator aan de muur. Ook de modernste radiatoren kunnen ruimte innemen. Stel je een kamer voor zonder radiator aan de muur.

Waar ga je die extra ruimte voor gebruiken? Die extra ruimte kun je naar behoefte indelen. Met vloerverwarming hoef je niet meer na te denken over de inrichting van de ruimte rondom de radiator.

Reden 4: Spaar uit op je energiefactuur

Gewone radiatoren hebben een watertemperatuur van 70 tot 90 °C nodig om de ruimte te verwarmen. De watertemperatuur van vloerverwarming is ruim de helft lager (35°C). Die energiebesparing in combinatie met een groot verwarmingsoppervlak zorgt voor een hoger verwarmingsrendement. Met isolatie heb je een nog grotere impact op je energierekening.

Waarom vloerverwarming offertes aanvragen via Bobex?

Één of meerdere offertes voor vloerverwarming aanvragen en vergelijken biedt tal van voordelen:

Reden 1: Enkel erkende vloerverwarming installateurs

Je vindt makkelijk een erkende vloerverwarming installateur omdat we enkel werken met erkende vloerverwarming installateurs.

Reden 2: Aanvraag is gratis en volledig vrijblijvend.

Een aanvraag van een offerte is volledig gratis en vrijblijvend. Je ontvangt de offertes maar zit nergens aan vast. Er is in geen enkel geval een aankoopverplichting.

Reden 3: Vergelijk prijzen en bespaar tot 30%

Door verschillende offertes te vergelijken kan je tot 30% op de eindfactuur besparen.

Offerte vloerverwarming

Hoe offertes voor vloerverwarming vergelijken?

Bij het vergelijken van vloerverwarming offertes is het belangrijk om met enkele zaken rekening te houden. In onderstaande checklist wordt opgesomd waar je rekening mee moet houden wanneer je offertes voor vloerverwarming vergelijkt. Op die manier vind je eenvoudig de meest kosteneffectieve vloerverwarming installateur.

1. Wat staat er in de offerte?

Lees goed wat er in de offerte staat. Wat wordt verwacht van jouw kant? Welke werken zijn inbegrepen in de prijs? Worden er verplaatsingskosten aangerekend? Wat is het uurloon van de installateur? Kies zo de offerte die het beste bij je past.

2. Controleer de termijn

Belangrijk is om de termijn van het project te controleren. Tot wanneer is de offerte geldig? Staat er een startdatum en einddatum van de werken op de offerte? Zo vermijd je eventuele lange wachttijden.

3. Is er garantie?

Vraag na welke garantie er op de vloerverwarming is. Zijn er bepaalde voorwaarden waar je aan moet voldoen?

Dit verschilt van installateur tot installateur. Gemiddeld zijn dit de garantievoorwaarden:

  • Verwarmingsslangen: vloerverwarmingsbuizen 50 jaar, waarvan 10 jaar verzekerd voor indirecte schade
  • Systeemgarantie: 5 jaar
  • Circulatiepomp: 2 jaar

Check altijd deze voorwaarden, dit verschilt per expert.

4. Is de installateur gecertificeerd?

Controleer of de vloerverwarming installateur over de benodigde certificaten / keurmerken beschikt + controleer zijn vorige werken (referenties). Bobex maakt het makkelijker voor jou, aangezien we altijd werken met gecertificeerde installateurs.

Vloerverwarming offertes vergelijken

Via onderstaand offerteformulier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van vloerverwarming installateurs in je buurt. Zo kan je vloerverwarming prijzen vergelijken en vloerverwarming aan de beste prijs laten leggen.

Aarzel niet langer vraag vandaag vrijblijvend offertes van vloerverwarming-experts.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Waar wenst u vloerverwarming?
2*. Wanneer wenst u van start te gaan met de installatie?
3. Beschrijving van uw project
4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. We hebben uw adres dus nodig om u te kunnen matchen met de juiste specialisten. Bovendien moeten de specialisten vaak ter plaatse komen om een offerte te kunnen opmaken, dus is het handig als ze meteen over uw adres beschikken. Uw telefoonnummer hebben we nodig om u snel te kunnen contacteren zodat we uw aanvraag kunnen vervolledigen en doorsturen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de specialisten met wie u gematcht wordt.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker
Ontvang offertes