De Belg slaat steeds meer aan het renoveren. En terecht, want na de renovatie geniet je van:

  • Een energiezuinige woning
  • Verschillende premies

En de betrouwbare aannemer die alles in goede banen leidt? Die vindt je door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken!

arrow
Beschrijf uw project
1*. In welk type gebouw gaat u renoveren?
2*. Welk ruimtes, kamers of onderdelen wenst u te laten renoveren?
3*. Welk type werken moet de aannemer uitvoeren?
4*. Wat is uw geschatte budget voor de renovatiewerken?
5*. Wanneer wenst u van start te gaan met de renovatie?
6. Projectomschrijving
7. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Takenpakket van een aannemer voor een totaalrenovatie [stappenplan]

Een totaalrenovatie kan veel verschillende projecten omvatten. Het is dan ook belangrijk een aannemer te vinden die werkt op maat van jouw wensen. De verschillende taken van een aannemer zijn ook enorm divers. Hieronder geven we een duidelijk beeld van de taken, welke we in een stappenplan goten.

1. Projectbesprekingen

Een goede totaalrenovatie begint bij een doordachte voorbereiding. De bespreking is belangrijk om te kijken of de aannemer goed begrijpt wat je wilt bereiken met jouw woning. 

Ze de aannemer bijvoorbeeld welke materialen je verkiest en welke ruimtes je allemaal onder handen wilt nemen. Er zal tijdens deze fase ook al gesproken worden over het beschikbare budget voor de renovatie.

2. Woninganalyse

Voor de planning kan beginnen moet de woning een grondige analyse krijgen. Het is belangrijk om achteraf onaangename verrassingen te vermijden.

Analyse omvat bijvoorbeeld het bekijken van de algemene stabiliteit van het gebouw en het onderzoeken van de bestaande waterleidingen of elektriciteit 

Tijdens deze analyse zal de aannemer kunnen zien welke werken het eerst aandacht vereisen en wat er mogelijk is binnen jouw budget.

Totaalrenovatie-1024x538.jpg

3. Ontwerpen en planning

Wanneer duidelijk is wat jij graag wilt en wat de staat is van de woning kan het plannen beginnen. Bij het opmaken van de plannen worden jouw wensen en de wetgeving mee in beschouwing genomen. De aannemer zal jou een tijdlijn kunnen geven en een inschatting van het kostenplaatje. Er worden nu ook de benodigde specialisten aangesproken om samen de renovatie tot een goed einde te brengen. 

4. Werken uitvoeren

Naast het voorbereiden en coördineren van het project moeten de effectieve werken nog gebeuren. Een aannemer neemt de leiding over verschillende onderaannemers en zorgt dat de werken op schema gebeuren. 

5. Opleveren van het project

Dankzij de professionele ervaring van jouw aannemer krijg je een gerenoveerde woning opgeleverd binnen de afgesproken tijdspanne en budget

Living-totaalrenovatie-1024x538.jpg

Waarom loont het om samen te werken met een renovatiebedrijf?

Voor grote projecten samenwerken met een aannemer heeft veel voordelen.

Als eerste voordeel heb je een samenwerking op maat. Wanneer je gedurende een langere termijn met iemand renoveert kan je meer input geven, wat zorgt dat je makkelijk tot jouw gewenste eindresultaat zal komen. Je zal ook steeds op de hoogte gehouden worden over het verloop van de werken.

Laat je de woning renoveren in samenwerking met een aannemer, dan kan je profiteren van enkele overheidsmaatregelen waaronder een verlaagde btw. Dit maakt de werken heel wat goedkoper. Doe-het-zelvers krijgen geen verlaagde btw op hun materiaal.

Zodra je weet wat je wil renoveren aan jouw woning kan je verschillende onderaannemers aanspreken en prijzen vergelijken. Dit is een moeilijk, vermoeiend proces. Beter laat je dit over aan een professional. Dankzij hun kennis van de bouwsector kunnen ze weloverwogen keuzes maken en beter prijzen afdwingen.

Niet enkel hun kennis zorgt dat de totaalrenovatie stukken goedkoper wordt, de langere samenwerking en schoolvergroting zorgt voor kostenbesparing.

Vraag offertes aan en kom in contact met enkele aannemers uit jouw buurt. Zo ben je zeker van topkwaliteit en kan je zonder zorgen werken aan jouw droomwoning.

Persoonlijk advies ontvangen?
Contacteer aannemers uit jouw buurt en ontvang offertes op maat van jouw woning
arrow Ontvang offertes

Hoeveel kost een totale renovatie per m2?

Het budget dat je nodig hebt voor een totaalrenovatie is afhankelijk van jouw project. Het is begrijpelijk dat je graag een idee krijgt van de kosten die je ongeveer zal maken. 

Belangrijk is om te weten dat de prijs bestaat uit twee grote onderdelen. Het grootste deel van de kosten zijn de werkuren, namelijk zo’n 60 %. De overige 40 % van de factuur zal de materialen omvatten.  

Om je de kosten van de totaalrenovatie wat te laten inschatten geven we hieronder enkele richtprijzen:

Uit te voeren werkenGemiddelde prijs
Ramen12.000 – 15.000 euro
Binnenmuren20 – 30 euro per m²
Gevel10 – 60 euro per m²
Dak200 – 250 euro per m²
Badkamer2.500 – 10.000 euro
Keuken900 – 3.000 euro
Sanitair5.000 – 10.000 euro
Elektriciteit5.000 – 10.000 euro
Isoleren13 -140 euro per m²
Let op: dit zijn gemiddelde kostprijzen inclusief materiaal, werkuren en btw. De prijs is namelijk sterk afhankelijk van verschillende factoren zoals jouw voorkeuren, de aannemer en de termijn. Om zeker te zijn wat jouw project zal kosten vraag je best offertes op maat aan.

Alles bij elkaar kunnen de kosten uiteenlopen van 40.000 tot wel 200.000 euro. Een kleine woning een basisrenovatie geven zal al snel tussen 40.000 en 80.000 euro liggen. Een grote woning volledig onder handen nemen kan wanneer je een luxe renovatie wilt met ultiem comfort tot wel 200.000 euro kosten

Om de prijzen te drukken kwam de overheid met enkele maatregelen. De btw bij totaalrenovaties bedraagt bijvoorbeeld meestal 6 % in de plaats van 21 %. Hier zijn enkele voorwaarden aan verbonden. Het gebouw moet onder andere 10 jaar oud zijn en moet grotendeels gebruikt worden als privéwoning. Renovatiepremies zoals Mijn Verbouwpremie en EPC-label premie kunnen een totaalrenovatie goedkoper maken. Je kan er al snel enkele honderden tot duizenden euro’s mee besparen.

Op zoek naar een aannemer?
Vraag gratis en vrijblijvend offertes op maat

Aannemers voor een totaalrenovatie vergelijken: hoe aanpakken?

Wanneer je beslist hebt dat jouw woning een totaalrenovatie kan gebruiken ga je best niet met de eerste aannemer die je tegenkomt samenwerken. Totaalrenovaties zijn dure, langdurige projecten en een goede verstandhouding is zeker een vereiste. Waar je allemaal op moet letten bij het vergelijken van aannemers zie je hier onder.

1. Vergelijk adviezen

Kijk welke plannen de aannemers hebben met jouw woning. Welke materialen zouden ze gebruiken? Welke problemen willen ze eerst aanpakken? Leg deze mogelijkheden allemaal langs elkaar. Zo neem je een doordachte beslissing.

2. Breng alle kostenposten in kaart

Bij totaalrenovaties zijn er veel verschillende kosten om naast elkaar te leggen. Je hebt materiaalkosten, arbeidskosten en eventuele verplaatsingskosten. Prijzen vergelijken leidt al snel tot enkele honderden euro’s korting. 

3. Vraag referenties

Een samenwerking met een aannemer voor een totaalrenovatie is er een voor een lange termijn. Of een aannemer jou ligt kan je nooit zeker weten op voorhand. Het is daarom een goed idee de referenties van vorige klanten te bekijken. Bedrijven met veel gelukkige klanten zullen je de referenties zonder problemen tonen.

Totaalrenovatie-badkamer-1024x538.jpg

4. Vergelijk timingen

Heb je zelf een specifieke timing voor ogen? Dan kan je dit bespreken met de potentiële aannemers. Uitvoertermijnen kunnen namelijk erg verschillen tussen de bedrijven. Wanneer je de timing bespreekt kan je gericht afspraken maken en zien wie er past bij jouw project.

5. Vergelijk uitvoering van de werken

Vergelijk tussen de aannemers onderling welke werken ze nodig vinden. Welke afbraakwerken zijn er nodig? Welke afwerking is er mogelijk? Bevraag hun visie op de totaalrenovatie.

Zorg dat je alle belangrijke vragen goed in jouw achterhoofd houdt bij de vergelijking en keuze. Zo weet je zeker dat je een goede aannemer kiest voor jouw totaalrenovatie

Contacteer vrijblijvend 1 of meerdere renovatiebedrijven
Vind de perfecte aannemer op maat van jouw woning en budget
arrow Ontvang offertes
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. We hebben uw adres dus nodig om u te kunnen matchen met de juiste specialisten. Bovendien moeten de specialisten vaak ter plaatse komen om een offerte te kunnen opmaken, dus is het handig als ze meteen over uw adres beschikken. Uw telefoonnummer hebben we nodig om u snel te kunnen contacteren zodat we uw aanvraag kunnen vervolledigen en doorsturen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de specialisten met wie u gematcht wordt.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker
Ontvang offertes