Lijst van elektriciens actief in West-Vlaanderen

Adyns - warmtepompen
100%
Kortewagenstraat 56
B-8800 Roeselare

Adyns – warmtepompen is een bedrijf afkomstig uit Roeselare. Partner van Bobex sinds 2019, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Elektriciteitswerken, Badkamerrenovatie, Warmtepomp, Airco.

Elektro DL
90%
Stationsstraat 79
8340 Damme

Elektro DL is gevestigd in Damme, nabij Brugge in West-Vlaanderen, en is gespecialiseerd in elektriciteitswerken. Wij richten ons zowel tot particulieren (elektrische installatie in woningen) als tot professionals (industriële bekabeling, machinepark, digitale data … (Lees meer)

Elektro MV
Waterkerkstraat 22
8400 Oostende

Elektro MV is een bedrijf afkomstig uit Oostende. Partner van Bobex sinds 2024, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Elektriciteitswerken.

Blacktool Elektriciteit
Bredeweg 72
B-8420 De Haan

Blacktool Elektriciteit is een bedrijf afkomstig uit De Haan. Partner van Bobex sinds 2024, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Elektriciteitswerken.

Elieko
Guido Gezellestraat 31
B-8710 Wielsbeke

Elieko is een bedrijf afkomstig uit Wielsbeke. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Laadpaal voor uw bedrijf, Laadpaal thuis, Elektriciteitswerken.

CRUFIX BV
Domien Craccostraat 43
B-8800 Roeselare

CRUFIX BV is een bedrijf afkomstig uit Roeselare. Partner van Bobex sinds 2024, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Laadpaal voor uw bedrijf, Laadpaal thuis, Thuisbatterij, Elektriciteitswerken.

Wigmerelectric
50%
Leenstraat 69
B-9890 Gavere

Bent u nog op zoek naar een elektricien? Wigmer Electric is de oplossing! Wij brengen al uw algemene elektriciteitswerken in orde, zowel voor nieuwbouw, renovatie als herstellingen. Vakkundigheid en zorgvuldigheid gegarandeerd! … (Lees meer)

All-In CBAS
Boomgaard 11 bus 2b
B-9880 Aalter

All-In CBAS is een bedrijf afkomstig uit Aalter. Partner van Bobex sinds 2024, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Laadpaal voor uw bedrijf, Laadpaal thuis, Thuisbatterij, Elektriciteitswerken.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welke type elektriciteitswerken zoekt u?
2*. In welke ruimtes wenst u elektriciteitswerken?
3*. Wanneer wenst u dat de elektricien van start gaat?
4*. Wanneer bent u het best bereikbaar?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.

Wat is de taak van een elektricien?

Een elektricien voert een breed scala aan elektrische werkzaamheden in en rondom je huis uit. Zeker complexe elektriciteitswerken laat je best aan een professional over: zo beschadig je jouw elektrische installatie niet en breng je de veiligheid van jezelf en anderen niet in gevaar. In West-Vlaanderen kan je voor de volgende klussen een elektricien inhuren: 

1. Nieuwe elektrische installatie (nieuwbouw) 

Een elektricien staat bij nieuwbouwprojecten in voor de plaatsing van een nieuw elektriciteitsnetwerk. Dit is een erg cruciale, maar ook complexe taak: de specialist bekijkt waar de stopcontacten en lichtpunten best komen, overweegt het aantal noodzakelijke groepen in de meterkast, controleert het energieverbruik etc. 

In bestaande woningen is het soms noodzakelijk de elektrische installatie te vernieuwen. Vooral oude huizen hebben een meterkast en draden die aan vervanging toe zijn. Vandaag ligt het verbruik van een huishouden over het algemeen hoger. De kans is daarom groot dat de kabels meer elektriciteit transporteren dan wat ze eigenlijk aankunnen. 

Ook wanneer je elektriciteit afgekeurd wordt, is het verplicht je elektrische netwerk te herstellen. 

2. Elektrische installatie uitbreiden 

Verbruik je meer elektriciteit dan enkele jaren geleden? Dan kan een elektricien je bestaande elektriciteitsnetwerk in West-Vlaanderen uitbreiden door een of meerdere stroomkringen bij te plaatsen. De kans is groot dat hierdoor ook je vermogen moet verzwaren. 

Het is belangrijk dat je bij een uitbreiding van je elektrische installatie ook een elektriciteitskeuring laat uitvoeren. Zo kom je te weten of je elektriciteitsnetwerk nog conform en veilig is. 

3. Huisautomatisering of domotica  

Vandaag is het mogelijk om een groot aantal van je apparaten in huis automatisch (niet manueel) te besturen. Zo verhoog je het comfort van je woning. Domotica of huisautomatisering gebruikt sensoren om de besturing vlot te laten verlopen. Eigenlijk is het een expansie van je bestaande elektriciteitsinstallatie.

Aan de hand van domotica kan je bijvoorbeeld de verlichting vanuit je zetel bedienen, de temperatuur verhogen of verlagen, de rolluiken automatisch naar beneden laten wanneer het donker wordt … Een interactief scherm zoals je smartphone of tablet helpt je met de besturing. Een elektricien uit West-Vlaanderen kan je gewenste domotica in huis plaatsen. 

4. Keuring elektriciteit 

Voor een groot aantal elektrische werkzaamhedenis het verplicht een elektriciteitskeuring uit te laten voeren. Dit is het geval wanneer je een nieuw elektriciteitsnetwerk laat inrichten of wanneer je een aanpassing, renovatie of uitbreiding aan je elektrische installatie laat doorvoeren. 

Ook een tijdelijke elektriciteitsinstallatie moet aan een keuring onderworpen worden. Tot slot is het onder bepaalde omstandigheden bij de verkoop van een woning vereist.  

Als je elektriciteitsnetwerk door een elektricien uit West-Vlaanderen is goedgekeurd, krijg je een elektriciteitsattest. Voldoet je installatie niet aan de voorwaarden? Dan krijg je enkele maanden de tijd om de vereiste aanpassingen door te laten voeren.

5. Verlichting aanleggen 

Een elektricien kan je woning ook van nieuwe verlichting voorzien. Zowel kleinere werken (nieuwe verlichting in de gang, installatie van buitenverlichting…) als grotere installaties (gehele woning nieuwe lichtpunten geven) kan je aan experts uit West-Vlaanderen overlaten. 

6. Stopcontact installeren of verplaatsen 

Kleine klusjes zoals de installatie van extra (buiten)stopcontacten of de verplaatsing van bestaande stopcontacten, kan een elektricien voor je uitvoeren. 

7. Meterkast uitbreiden en vervangen 

Een meterkast houdt niet alleen bij hoeveel elektriciteit je verbruikt. Ook andere functies zoals groepen aan- en uitzetten, nieuwe groepen toevoegen of een kortsluiting lokaliseren, vallen onder de taken van een meterkast.

Grote huishoudapparaten zoals een wasmachine, een afwasmachine of een elektrische kookplaat hebben elk hun eigen groep. De rest van de groep bestaat uit kleinere apparaten of stopcontacten. Een verouderde meterkast laat je best door een elektricien vervangen

Heb je onlangs een nieuw apparaat aangeschaft? Dan is het mogelijk dat je meterkast een nieuwe groep nodig . Een elektricien kan dit voor jou uitvoeren. 

8. Renovatie en herstel bij kortsluiting 

Je kunt ook de hulp van een elektricien uit West-Vlaanderen inschakelen wanneer je kortsluiting hebt. De specialist komt bij jou langs, bepaalt de oorzaak en lost vervolgens het probleem op. 

Als je regelmatig last hebt van kortsluitingen, zou het probleem ook aan de zekeringkast kunnen liggen. Dit systeem verdeelt de stroom over alle elektrische toestellen in huis. Wanneer de vraag aan stroom te groot is, slaan de zekeringen uit en ontstaat er bijgevolg een kortsluiting. Gelukkig kan een elektricien je helpen door de zekeringkast te renoveren

9. Aardlekschakelaar vervangen of aansluiten

Vandaag bezitten alle huizen een aardlekschakelaar. Dit apparaat schakelt (een deel van) de elektriciteit uit wanneer je last hebt van een elektriciteitslek. Zo vermijd je dat één of meerdere van je elektrische toestellen onder stroom komt te staan. Een elektricien uit West-Vlaanderen kan zowel een nieuwe aardlekschakelaar plaatsen als de huidige vervangen. 

10. Parlofonie en videofonie 

Parlofonie laat je niet alleen toe de deur van je woning op een veilige afstand te openen, maar ook om met je bezoekers te spreken voordat je ze binnenlaat.

Het toestel verbetert op die manier zowel je wooncomfort als veiligheid. 

Videofonie is eigenlijk gelijkaardig als parlofonie, maar door middel van een camera kan je ook zien wie er precies voor de deur staat. 

Een elektricien kan zowel een parlofonie als een videofonie correct en veilig installeren.  

11. Databekabeling aanleggen 

Een goede databekabeling is essentieel bij telefonie, televisie en internet. Er bestaan zowel kabels uit koper als glasvezel. Vandaag opteren heel wat mensen voor de laatste variant: het zorgt namelijk voor verbindingen die sneller werken en langere afstanden overbruggen. 

Een elektricien uit West-Vlaanderen heeft voldoende kennis om databekabeling aan te leggen. Ook wanneer je jouw huidige datanetwerk met glasvezel wil renoveren, contacteer je best een professional. 

Wat is het uurtarief van een elektricien in West-Vlaanderen?

Over het algemeen ligt het gemiddelde uurloon van een elektricien uit West-Vlaanderen tussen de 30 en 35 euro. Maar het uurloon van elektriciens kan behoorlijk verschillen. Dit heeft onder andere te maken met hoe ervaren de specialist is. Een beginnende elektricien vraagt bijvoorbeeld een lager uurtarief dan een erkende elektricien die jarenlange ervaring heeft.

Onderstaande tabel geeft het gemiddelde uurtarief van een beginnend, ervaren en zeer ervaren elektricien uit West-Vlaanderen weer. 

Elektricien Gemiddeld uurtarief 
Beginnend elektricien 20 tot 25 euro per uur 
Ervaren elektricien30 tot 35 euro per uur 
Zeer ervaren elektricien40 tot 50 euro per uur 

Waarom best een expert inschakelen?

Als je zelf niet veel kennis hebt rond elektriciteitswerken, blijf je beter van je elektrische installatie af. Dit soort werken zijn namelijk complex en gevaarlijk. Bovendien kan je bij een gekwalificeerde en erkende elektricien uit West-Vlaanderen op nog andere voordelen rekenen:

Erkend elektricien in West-Vlaanderen spoedig vinden: zo ga je te werk!

De beste elektricien in West-Vlaanderen vind je door meerdere offertes en deskundigen met elkaar te vergelijken. We geven enkele tips zodat je zeker een betrouwbare en kwaliteitsvolle keuze maakt: 

Elektriciteitswerken: vind de juiste specialist in West-Vlaanderen

Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in Elektriciteitswerken die actief zijn in uw regio.
Bedrijven voor Elektriciteitswerken
Bekijk de specialisten in de omliggende gemeenten