Wat kost een mobiele terminal?

Steeds meer ondernemers kiezen voor een mobiele betaalterminal. Een mobiele of draagbare betaalterminal neemt u gemakkelijk mee op klantenbezoek, naar een beurs, of op verplaatsing doorheen uw zaak. Denk bij dat laatste bijvoorbeeld aan betalingen aan tafel bij de klant in een horecazaak.

Mobiele terminals zijn verkrijgbaar aan heel uiteenlopende prijzen. Zo zijn er zeer goedkope oplossingen waar u zo’n 40 euro voor betaalt, maar evengoed meer geavanceerde oplossingen waar u meer dan 1.000 euro voor neerlegt. Gemiddeld betaalt u zo’n 400 tot 500 euro voor een kwalitatief toestel.

Twee dames in witte kledij ronden een transactie af met een mobiele betaalterminal en een blauwe kredietkaart.

Huren versus kopen

U kunt natuurlijk ook een mobiele betaalterminal huren. Dat kan voor een beperkte periode (al vanaf een enkele dag), maar ook permanente huur behoort tot de mogelijkheden. 

Reken op een maandelijkse kost tussen de 20 en 70 euro per maand. Houd er rekening mee dat zowel duurdere als goedkopere contracten mogelijk zijn. Het type toestel, de bijkomende service en de tarieven van de leverancier spelen een grote rol in het bepalen van de huurkosten. 

Tip: Benieuwd naar dag- en weektarieven? Vul het formulier onderaan deze pagina in voor offertes op maat!

Op zoek naar een voordelige betaaloplossing op maat?
Vergelijk voorwaarden, tarieven en kosten bij verschillende leveranciers!
arrow Ontvang offertes

Wat kost een toonbankterminal?

Een toonbankterminal of vaste betaalterminal geeft u een vaste plek in uw zaak. Ook voor toonbankterminals zijn de prijzen erg uiteenlopend. Reken op een kost tussen de 200 en 1.200 euro

Huren versus kopen

U kunt, om die grote eenmalige kost enigszins te drukken, ook een vaste betaalterminal huren. U betaalt gemiddeld 30 tot enkele honderden euro’s per maand

Tip: Wilt u voor een langere periode huren? Dan is het vaak interessanter om het toestel aan te schaffen.

Extra maandelijkse kosten

Bovenop de aanschaf- of huurprijs, betaalt u vaak ook enkele andere vaste kosten. Om welke kosten het gaat en hoeveel die bedragen, verschilt sterk van leverancier tot leverancier.

Een overzicht met de belangrijkste kosten:

Opgelet: Veel leveranciers rekenen een activatie-, registratie en/of leveringskost aan. Die kosten zijn eenmalig en werden niet opgenomen in onderstaand overzicht.

1. Service-abonnement

Denk aan de kosten voor telefonische bijstand, hulpverlening ter plaatse, software-updates en andere nuttige dienstverlening. Hoe de kosten verdeeld worden, is sterk afhankelijk van de leverancier waarmee u in zee gaat. Het kan gaan om een maandelijkse of jaarlijkse bijdrage. Huurt u het toestel? Dan zitten de kosten voor het service-abonnement vaak inbegrepen in de huurprijs.

Reken op een kost van 5 tot 25 euro per maand

Tip: Vergelijk het aanbod en de tarieven van verschillende leveranciers. Zo verzekert u dat u niet meer betaalt dan nodig.

Een medewerker van de klantenservice van een leverancier van betaalterminals helpt een klant verder met haar computer en headset.

2. Transactiekosten terminal: kosten voor verwerking via o.a. Bancontact, Maestro of Visa

Elke betaaloplossing is gekoppeld aan transactiekosten. Of u nu een vaste of mobiele terminal aanschaft of huurt, of kiest voor een digitale oplossing als Payconiq: op elk ontvangen bedrag betaalt u een transactiekost.

Op betalingen met verschillende betaalmiddelen gelden vaak andere transactiekosten. Zo zijn betalingen met kredietkaarten doorgaans duurder dan betalingen met debetkaarten. Ook kunnen de tarieven voor kleine bedragen lager of net hoger liggen dan die voor grote bedragen. Let goed op die kosten bij het vergelijken van leveranciers!

Opgelet: Ontvangt u graag ook betalingen met kredietkaarten? In België zijn de meeste betaalterminals standaard uitgerust met de optie om Bancontactbetalingen te verwerken. U terminal uitrusten om kredietkaarten te accepteren, kan op zich ook al een extra kost vormen.

Het kan gaan om een vast bedrag per betaling, een percentage van het betaalde bedrag, of een combinatie van de 2. Leveranciers kunnen die transactiekosten op verschillende manieren aanrekenen.

  • Transactiebundel. Bepaalde leveranciers bieden u de optie om een transactiebundel aan te schaffen. U betaalt dan een vast maandelijks bedrag waarvoor u een bepaald aantal transacties kunt verwerken. 
  • Transactiekosten opgenomen in huurcontract/service-abonnement. De leverancier kan zo’n transactiebundel ook opnemen in uw contract. U kunt dan maandelijks een vast aantal transacties verwerken zonder extra kosten. 
  • Losse transactiekosten. Tot slot bieden sommige leveranciers geen transactiebundels. U betaalt dus steeds de transactiekosten zoals bepaald in uw abonnement.

Neemt u een transactiebundel of zijn de transactiekosten opgenomen in uw abonnement? Let dan goed op de kosten voor extra transacties. Als u meer transacties verwerkt dan opgenomen zijn in de bundel, vallen die onder een ander, hoger tarief.

Tip: Let goed op hoe de leverancier de transactiekosten aanrekent. Een op eerste zicht goedkoop abonnement kan duur uitvallen als u maandelijks veel transacties verwerkt. Omgekeerd geldt ook: als u veel betaalt voor een abonnement waarin een groot aantal transacties opgenomen zijn, betaalt u meer dan nodig als u maandelijks slechts een beperkt aantal transacties verwerkt.

De meest voordelige oplossing?
Die vindt u door offertes voor terminals te vergelijken!

3. Simkaart voor mobiele betaalterminal

Een mobiele betaalterminal die u met het internet verbindt via het GPRS-netwerk, beschikt steeds over een ingebouwde simkaart. De kosten voor die simkaart kunnen inbegrepen zijn in de aanschafkost of de huurprijs, maar sommige leveranciers rekenen voor het gebruik van de simkaart een aparte maandelijkse kost aan. Het gaat in dat laatste geval om gemiddeld 5 à 10 euro per maand.

Een man in een rood shirt wijst naar een mobiele betaalterminal.

4. Overige terugkerende kosten

Tot slot zijn er de minder belangrijke, maar wel terugkerende kosten voor het gebruik en onderhoud van de betaalterminal. Het gaat bijvoorbeeld over de aanschaf van printerrollen voor betaalterminals met een thermische printer. Hoeveel u daarvoor exact betaalt, hangt af van het type printpapier dat de terminal gebruikt en hoeveel rollen u jaarlijks nodig heeft.

Andere zaken zoals reinigingsdoekjes en accessoires (denk aan een houder, hoesje of de nodige bekabeling) kunnen de kosten enigszins opdrijven.

Wat is de goedkoopste betaalterminal?

Wat is nu de goedkoopste betaaloplossing? Objectief gezien zijn de betaaloplossingen van SumUp een van de meest budgetvriendelijke opties. Die betaalterminals kunt u aanschaffen zonder service-abonnement.

De mobiele SumUp betaalterminals zijn een geschikte oplossing voor handelaars die hun betaalterminal niet regelmatig gebruiken of weinig transacties per maand verwerken. De lage prijzen voor de betaalterminals zelf worden namelijk gecompenseerd door hoge transactiekosten. Ook op telefonische bijstand kan het even wachten zijn als u een toestel zonder service-abonnement aanschaft.

Een kwalitatief toestel voor de beste prijs?
Deel uw verwachtingen en vindt een voordelige oplossing op maat.
arrow Ontvang offertes

Wat is de beste betaalterminal voor de beste prijs?

Een goede vraag, met een hoogst persoonlijk antwoord. De juiste betaalterminal vinden, is maatwerk. Welke betaalterminal de meest voordelige oplossing biedt, en welke leverancier de beste voorwaarden hanteert, is afhankelijk van onder meer…

  • Het aantal transacties dat u per maand verwerkt.
  • Uw servicenoden en -wensen.
  • Uw verwachtingen van het toestel.

Zeker zijn dat u de juiste keuze maakt voor uw onderneming? Gebruik dan het formulier onderaan deze pagina.

Een man in een grijze, wollen trui vergelijkt de prijs van de ene betaalterminal met de prijs van de andere.

Betaalterminal kopen of huren? Vergelijk het aanbod en bespaar!

Op zoek naar de mobiele of vaste betaalterminal die naadloos aansluit op de noden, wensen én het budget van uw onderneming? Vul dan onderstaand formulier in. U ontvangt gratis en vrijblijvende offertes én advies  op maat. Zo vindt u snel en eenvoudig het ideale soort betaalterminal en het meest voordelige abonnement voor uw onderneming!

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type betaalterminal zoekt u?
2*. Wenst u de betaalterminal te kopen of te huren?
3*. Wat wenst u?
4. Voor welke activiteit of sector wenst u een betaalterminal?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Betaalterminal
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.