Pur isolatie prijs

Gemiddeld kost PUR vloerisolatie tussen 20 en 30 euro per vierkante meter voor een isolerende laag van 8 tot 10 centimeter dik. De kostprijs van PUR vloerisolatie hangt af van de te isoleren oppervlakte en het type PUR (schuim of isolatieplaten).

Vloerisolatie PUR: twee vormen

Bij PUR-vloerisolatie zijn er dus 2 mogelijkheden: PUR isolatieplaten of PUR schuim. Beide vormen hebben hun voor- en nadelen. Hieronder gaan we dieper in op elk van de twee soorten PUR isolatie.

1. PUR isolatieplaten

pur vloerisolatie

Isolatieplaten zijn minder flexibel dan PUR-schuimvorm of gespoten PUR. De platen beschikken over een kliksysteem, zodat ze mooi op elkaar aansluiten. Daarnaast zorgt het kliksysteem voor een eenvoudige plaatsing. De aansluiting verhindert tocht.

Voor de plaatsing van de PUR-platen plaatst de vakman een dampscherm aan één zijde. Het dampscherm voorkomt vochtabsorptie en houdt de isolatiewaarde van de PUR-platen stabiel. PUR-platen isoleren enkel indien het vloeroppervlak goed bedekt is. De platen isoleren de bovenkant van jouw vloer.

De platen worden op een vloer geplaatst waar er gebruik wordt gemaakt van een chapelaag die waterpas staat.

Wat kosten PUR isolatieplaten?

Voor PUR-isolatieplaten betaal je tussen 20 en 25 euro per vierkante meter, inclusief btw en plaatsing door een vakman. De terugverdientijd van dit type isolatie bedraagt gemiddeld ongeveer 7 jaar.

Op zoek naar een specialist?
Vergelijk gratis offertes voor PUR-isolatie

2. PUR schuim

Indien op de vloer ook kabels en leidingen liggen, wordt er gebruik gemaakt van schuim. Gespoten vloerisolatie is een vloeibare toestand van PUR-isolatie.

De PUR-isolatie wordt op het oppervlak gespoten en is al na enkele minuten hard. Aangezien de bovenzijde van de isolatie niet volledig egaal is, wordt deze vorm of variant gebruikt voor de onderkant van de vloer. De bovenzijde van jouw (kruip)kelder wordt daarbij bedekt met een laag gespoten polyurethaanschuim.

Het PUR-schuim wordt overigens ook gebruikt om overgebleven gaten tussen de platen op te vullen. PUR-schuim is een chemisch product, wat maakt dat er na plaatsing een onaangename lucht hangt. Die lucht verdwijnt gelukkig na enkele dagen.

PUR-schuim biedt diverse voordelen:

  • Waterafstotend
  • Lichtgewicht
  • Hoge isolatiewaarde
  • Snelle plaatsing

Wat kost PUR schuim?

Voor PUR-schuim betaal je tussen 25 en 30 euro per vierkante meter, inclusief btw en plaatsing door een isolatiespecialist. De terugverdientijd van PUR-schuim schommelt rond de 8 jaar.

Op zoek naar een specialist?
Meer weten over gespoten PUR-vloerisolatie?

Gespoten PUR vloerisolatie voordelen en nadelen

Het plaatsen van PUR-vloerisolatie heeft tal van pluspunten, maar ook enkele minpunten. Hieronder geven we je een overzicht van de voor- en nadelen van PUR-vloerisolatie.

Voordelen

  • Optimale isolatie: De platen sluiten nauwkeurig op elkaar aan, waardoor tocht zijn weg naar boven niet vindt. Daarnaast vormt het expanderende PUR-schuim kleine luchtbelletjes. De stilstaande lucht werkt als één van de beste isolators.
  • Nauwkeurige plaatsing: de plaatsing van PUR-vloerisolatie gebeurt zeer nauwkeurig. Laat de vloerisolatie bij voorkeur door een erkend vakman plaatsen. Hij garandeert jou een naadloze afwerking.
  • Zeer hoge isolatiewaarde: de PUR-vloerisolatiewaarde bedraagt 0,025 W/(m.k). Die hoge isolatiegraad geldt als de belangrijkste troef van dit type isolatiemateriaal.
  • Vochtbestendig: PUR kan niet rotten of verzakken. De isolatie behoudt zijn volle stabiliteit.
  • Drievoudige functie: PUR-vloerisolatie zorgt voor een goede afscherming van de leidingen, isoleert jouw woning en is de perfecte drager voor verdere vloerafwerking.
  • Tijdbesparend: PUR is één van de meest eenvoudige materialen om te laten plaatsen.
  • Veelzijdig: Naast de vloer kan je ook jouw wanden, kelders en plafonds met PUR isoleren.
pur schuim

Nadelen

Het grootste nadeel aan PUR-vloerisolatie is dat het een chemisch product is. Tijdens de plaatsing van jouw vloerisolatie draag je daarom best voldoende bescherming (werkkledij, mondmasker, werkbril).

Om zeker geen risico’s te nemen, schakel je best een vakman in. Hij kent dit product door en door, en weet hoe zich te beschermen.

Is PUR-isolatie schadelijk voor de gezondheid?

Plaatsing wandisolatie

Het plaatsen van vloerisolatie in jouw woning zorgt voor optimalere levensomstandigheden. Vloerisolatie biedt tal van voordelen op het vlak van gezondheid:

  • Gezonder woonklimaat door de drogere en warmere vloer. Ideaal voor mensen met klachten van astma en reuma.
  • Vermindering van huisstofmijt.
  • Geen muffe lucht in de woning.
  • Condensvrije ramen.
  • Wering van ongedierte
  • Voorkomt vocht, schimmel en andere zwamproblemen.

Op de vraag of PUR-vloerisolatie schadelijk is voor de gezondheid, kan een duidelijk antwoord gegeven worden. Bij het plaatsen van dit type vloerisolatie komen er isocyanaten of polyolen vrij. Isocyanaten of polyolen zijn schadelijke stoffen.

Daarom is het aangeraden om een vakkundig bedrijf in te schakelen voor de plaatsing van gespoten PUR-vloerisolatie. Zij beschikken over de nodige materialen en uitrusting die de risicofactoren doen dalen.

Zorg ervoor dat je enkele uren niet aanwezig bent in de woning na het plaatsen van de PUR-vloerisolatie. Na het plaatsen van de isolatie komen er nog enkele stoffen vrij. Dit gebeurt echter in zeer kleine hoeveelheden en die stoffen hebben geen invloed op jouw gezondheid.

Als je rekening houdt met de risico’s, dan is het gebruik van PUR-vloerisolatie niet gevaarlijk. Indien je nog vragen hebt, aarzel niet en neem contact op met een erkend isolatiespecialist.

Op zoek naar een specialist?
Vraag onafhankelijk advies aan een vakman

Vloerisolatiebedrijf of zelf PUR-isolatie plaatsen?

Optie 1: Isolatiebedrijf inschakelen

Verzeker jezelf van een correcte uitvoering en snelle plaatsing van PUR-vloerisolatie door een vakman of erkend isolatiespecialist in te schakelen. Deskundige bedrijven garanderen jou een sluitend, doorlopend isolatieschild tot in de kleinste hoekjes volgens de gewenste dikte, zonder koude- of warmtebruggen.

Een vakman beschikt ook over voldoende ervaring en expertise. Hij houdt daarbij rekening met de volgende aandachtspunten:

  • Door het gebruik van schadelijke stoffen is aangepaste werkkledij en een mondmasker vereist. Bepaalde componenten van het PUR-schuim zijn namelijk gevaarlijk voor de gezondheid.
  • Voor je het PUR-schuim aanbrengt op de draagvloer moet die eerst volledig stof- en vetvrij zijn. Op die manier vermijd je dat het schuim zich niet goed hecht aan het oppervlak.
pur dakisolatie

Optie 2: Zelf PUR-isolatie aanbrengen of plaatsen

Aangezien het aanbrengen van gespoten PUR-vloerisolatie een delicate klus is, is het aan te raden een vakman onder de arm te nemen. Wil je toch zelf PUR-vloerisolatie aanbrengen of plaatsen? Vraag sowieso advies aan een vakman. Hij helpt je met het nodige advies, en geeft je tips en tricks.

Plaatsing vloerisolatie

Hoeveel bespaar ik met een geïsoleerde vloer?

Met vloerisolatie, bespaar je veel energie. Vloerisolatie levert jou al snel een besparing van 5 tot 7 m³ gas per m² geïsoleerde vloer. Op jaarbasis levert dit een besparing van 10 tot 15 % op jouw gasrekening op.

Daarnaast biedt vloerisolatie tal van andere voordelen. Vloerisolatie laat de temperatuur van jouw vloer voelbaar stijgen. De temperatuursverhoging kan oplopen tot zo’n 4 °C. Indien je ook voor vloerverwarming kiest, loopt de temperatuur nog hoger op.

Je hebt ook geen last meer van opstijgend vocht uit de kelder of tocht die zijn weg door de vloer vindt.

Aandachtspunten voor PUR of gespoten vloerisolatie

Bij het plaatsen van vloerisolatie legt men onder het oppervlak van de leefruimte een isolerende laag. Deze laag wordt via de (kruip)kelder aangebracht. Om het materiaal op zijn plaats te houden, gebruikt een vakman een isolatiepistool. Na het plaatsen van de isolerende laag, moet de laag nog even drogen.

Indien je gespoten vloerisolatie wil plaatsen, moet je ook rekening houden met enkele voorwaarden. Niet elke woning is hiervoor geschikt. Jouw kruipkelder heeft bij voorkeur een minimale vloeropbouw van 50 centimeter, zodat de vakman de isolerende laag kan plaatsen. Is jouw woning na 1980 geplaatst? Dan is de kans groot dat jouw woning over vloerisolatie beschikt.

Naast PUR-vloerisolatie kan je ook kiezen voor minerale wol, EPS-isolatie of XPS-isolatie.

Extra advies nodig over PUR-isolatie? Vergelijk gratis offertes.

Wil je jouw woning van PUR-vloerisolatie voorzien? Aarzel niet en ga onmiddellijk aan de slag met onderstaand formulier. Via onderstaand formulier ontvang je gratis vrijblijvend prijsvoorstellen van erkende isolatiespecialisten in jouw regio.

Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen van isolatiespecialisten. Zo kan je snel en eenvoudig meerdere gratis offertes vergelijken. Vind op die manier ook de meest geschikte vakman voor jouw project.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type isolatie wenst u?
2*. Welke vloerisolatie techniek wenst u?
3*. Welke vloeroppervlakte dient geïsoleerd te worden (schatting)?
4*. Wanneer wenst u de isolatiewerken te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Vloerisolatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Vloerisolatie