Zonnepanelen installateurs in Brugge

Helio+
98%
Beernemstraat 2
B-8750 Wingene

Helio+ is een bedrijf afkomstig uit Wingene. Partner van Bobex sinds 2020, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Thuisbatterij, Zonnepanelen.

MR Solar
95%
Pluim 7
B-8550 Zwevegem

Wij zijn installateurs van zonnepanelen in Vlaanderen en Wallonië. Dankzij een team van gekwalificeerde medewerkers kunnen we jou steeds een kwaliteitsservice garanderen, van de verkoop tot de installatie van jouw zonnepanelen. 

MR Solar valt onder de MR Group, w … (Lees meer)

DM Solar
94%
Mellestraat 56
B-8501 Heule

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner in duurzame energie? DM Solar gaat graag met u in zee! Ons bedrijf is gespecialiseerd in de installatie van verschillende zonnepaneelsystemen. Zowel mono- als polykristalijne zonnepanelen worden aangeboden. Daarnaast hebt u de … (Lees meer)

NRG-Tec
82%
Kasteelstraat 15a
B-8810 Lichtervelde

Zou je het over een andere boeg willen gooien door volledig de kaart van zonne-energie te trekken in de vorm van een thuisbatterij of zonnepanelen? Als dat het geval is, hebben we goed nieuws voor jou aangezien NRG-Tec gespecialiseerd is in deze zaken! Onze onderneming … (Lees meer)

ELEKTRO VERVAEKE DANIEL
Lampernissestraat 2c
B-8850 Ardooie

ELEKTRO VERVAEKE DANIEL is een bedrijf afkomstig uit Ardooie. Partner van Bobex sinds 2022, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Zonnepanelen.

Green Solar
Oostendestraat 90
8600 Diksmuide

Green Solar is een bedrijf afkomstig uit Diksmuide. Partner van Bobex sinds 2022, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Zonnepanelen.

Lust - Kestens
Torhoutbaan 112
B-8480 Ichtegem

Lust – Kestens is een bedrijf afkomstig uit Ichtegem. Partner van Bobex sinds 2022, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Dakwerken, Zonnepanelen.

Bresol
Margriet Diericxstraat 11
8340 Damme

Bresol is een bedrijf afkomstig uit Damme. Partner van Bobex sinds 2022, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Zonnepanelen.

Soly
100%
Frankrijklei 119,
B-2000 Antwerpen

Soly is een bedrijf afkomstig uit Antwerpen. Partner van Bobex sinds 2022, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Zonnepanelen.

Sun Flower Solutions
100%
Brusselbaan 29
B-9550 Herzele

Sun Flower Solutions is een bedrijf afkomstig uit Herzele. Partner van Bobex sinds 2022, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Elektriciteitswerken, Zonnepanelen.

MK Realisaties
97%
Europalaan 28
1981 Zemst

MK Realisaties is een bedrijf afkomstig uit Zemst. Partner van Bobex sinds 2020, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Zonnepanelen.

Opteco
91%
Senator Alfons Jeurissenlaan 1020
B-3520 Zonhoven

Opteco is thuis in vele producten. Zonnepanelen, warmtepompboilers, thuisbatterijen, we zijn het meest ervaren in deze drie.
Met zonnepanelen bespaart u geld en denkt u aan het milieu. Onze warmtepompboilers zijn van de hoogste topkwaliteit. Met een thuisbatterij kan u … (Lees meer)

BM Zonnepanelen
Rozenlaan 1
B-9690 Kluisbergen

BM Zonnepanelen is een bedrijf afkomstig uit Kluisbergen. Partner van Bobex sinds 2022, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Zonnepanelen.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw (geschat) jaarlijks elektriciteitsverbruik?
2*. Waar wenst u zonnepanelen te plaatsen?
3*. Bent u ook geïnteresseerd in een thuisbatterij?
4*. Wanneer wenst u afspraak te maken (is nodig voor opmetingen en offerte)?
5. Voor welk type gebouw wenst u de installatie van zonnepanelen?
6. Beschrijving van uw project
7. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.

Wat bepaalt de prijs in een offerte voor zonnepanelen in Brugge?

Voor je zonnepanelen kiest is het belangrijk een idee van de prijzen te hebben. Er zijn een aantal zaken die een invloed hebben op de prijs van zonnepanelen, zoals: hoeveel panelen je denkt nodig te zullen hebben, de kosten voor de installatie, je gemiddeld energieverbruik enzovoort.

Het is verstandig om deze en andere prijsbepalers te kennen, zodat je weet wat je te wachten staat als je goede zonnepanelen plaatst of offerte aanvraagt bij een zonnepanelen installateur. We sommen ze voor je op in onderstaand overzicht.

Nieuwe zonnepanelen plaatsen voor zonne-energie? Via onderstaande knop vraag je overigens gratis en makkelijk exacte prijsoffertes aan bij verschillende zonnepanelen installateurs.

Vind de beste zonnepanelen installateurs in jouw regio

1. Je gemiddelde energieverbruik

Eén van de belangrijkste prijsbepalende factoren voor mono- of polykristallijn zonnepanelen is uiteraard de hoeveelheid stroom die je verbruikt. Aan de hand daarvan zie je ook hoeveel zonnepanelen je nodig zal hebben.

Hoeveel kosten zonnepanelen? Om je een idee te geven: een gemiddeld gezin verbruikt tussen 3.000 en 3.500 kWh. Dat zijn ongeveer 10 tot 12 zonnepanelen die zonne-energie opwekken om aan je huishoudelijke behoeften te voldoen. Het is belangrijk dat je hier een goede inschatting van maakt, of laat maken. Zo hoef je zeker geen fossiele brandstoffen meer te gebruiken.

2. Het benodigde aantal zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen om zonne-energie op te wekken doe je niet voor je weet hoeveel je er exact nodig hebt. Wat betreft het aantal panelen dat je nodig zal hebben, dien je dus eerst een oog te werpen op je gemiddeld verbruik. Bijvoorbeeld: met 6 zonnepanelen kan je ongeveer 1.700 kWh groene stroom of energie opwekken, met 10 zonnepanelen 2.900 kWh en met 18 zonnepanelen 5.200 kWh.

Om zeker te zijn, kan je het aantal benodigde zonnepanelen berekenen door je totale energieverbruik per jaar te delen door de omrekenfactor (0.85). Deze laatste waarde weerspiegelt de geschatte opbrengst of het rendement van je nieuwe zonnepanelen. Er wordt bij iedere PV-installatie of zonnepanelen installatie namelijk rekening gehouden met een potentieel rendementsverlies van 15 %. Vandaar dus omrekenfactor 0.85.

3. Installatiekosten

Het plaatsen van pv-panelen laat je best over aan een vakman. Daarvoor betaal je uiteraard een prijs. Die meerprijs kan verschillen naargelang de zonnepanelen installateur die je kiest. Daarom is het ook een goed idee om eerst een offerte voor zonnepanelen te laten opstellen door meerdere zonnepanelen installateurs. Door die te vergelijken, zie je namelijk makkelijker welke installatiekosten de meeste installateurs van zonnepanelen hanteren. Ook kan je op die manier diensten vergelijken en kies je zo de beste zonnepanelen en installateur voor jouw project.

4. Eventuele andere kosten

Wanneer je fotovoltaïsche panelen geplaatst hebt, is het mogelijk om een aantal extra’s te kiezen, zoals een monitorsysteem en/of een zonneboiler. Ook daarvoor betaal je een meerprijs. Een monitorsysteem kost doorgaans tussen de 75 en 140 euro en voor een zonneboiler betaal je gemiddeld tussen de 2.750 en 3.750 euro.

Vraag gerust advies aan een zonnepanelen installateur wat de opties zijn voor jouw woning.

zonnepanelen Brugge

Zijn er premies voor de plaatsing van zonnepanelen in Brugge?

Zonnepanelen plaatsen of laten installeren door een zonnepanelen installateur is een grote kost. Zonne-energie is echter heel groene energie, wat gesteund wordt door de overheid. Gelukkig kan je beroep doen op een premie van de Vlaamse overheid via netbeheerder Fluvius. Om aanspraak te maken op de premie voor zonnepanelen is het belangrijk om je fotovoltaïsche panelen te laten plaatsen door een erkend zonnepanelen installateur.

Je moet de installatie ook laten keuren. In het geval dat je nog geen digitale meter hebt, dien je dit ook eerst te laten installeren. Fluvius zal daarvoor zelf contact met je opnemen. Je hoeft er dus niets voor te doen.

Naast deze premie kan je in sommige gemeenten rekenen op een extra premie of verlaagd btw-tarief. Het is dus altijd een goed idee om dit goed na te vragen.

Is een groepsaankoop zonnepanelen ook een optie?

Een andere manier om te besparen op nieuwe zonnepanelen plaatsen is door mee te doen aan een groepsaankoop. Dat is vandaag zeker een interessante optie, omdat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in zonnepanelen. En hoe groter de groep, hoe aantrekkelijker de prijs.

Een bijkomend voordeel van een groepsaankoop zonnepanelen in Brugge is dat het heel makkelijk is. Je hoeft namelijk niet zelf allerlei info te verzamelen en je bent verzekerd van een redelijke kwaliteit.

Meedoen aan een groepsaankoop zonnepanelen in je gemeente of provincie heeft echter ook een aantal nadelen. Zo weet je niet wie je pv-panelen komt plaatsen. Een goede plaatsing is belangrijk, want anders kunnen de panelen bijvoorbeeld gaan lekken.

Een groepsaankoop kan dus voor een bepaalde onzekerheid zorgen. Daarnaast is maatwerk niet mogelijk, want er worden vaak standaardpakketten aangeboden. Hoe dan ook, is het een financieel interessante piste.

Vraag advies aan de beste zonnepanelen installateurs via de knop hieronder.

Vraag advies en vergelijk gratis offertes

Aandachtspunten als je zonnepanelen wil plaatsen

Goede zonnepanelen laten installeren is niet zo eenvoudig. Voor een vlot verloop is het belangrijk dat je rekening houdt met onderstaande aandachtspunten!

1. Richting of oriëntatie van de zonnepanelen

Bij plaatsing is het vooral belangrijk om rekening te houden met de oriëntatie van de zonnepanelen. De richting van de zonnepanelen bepaalt grotendeels de rendabiliteit. De hoogste opbrengst bereik je door ze op het Zuiden te richten. Ook (Zuid-)Oost en (Zuid-)West zijn voldoende rendabel, maar anders kan het zijn dat je zonnepaneleninstallatie onvoldoende zonlicht omzet om winstgevend te zijn…

2. De afmetingen van de panelen

De meeste soorten zonnepanelen zijn verkrijgbaar in pakweg 3 formaten: standaard pv-panelen van 165 x 100 centimeter, grote zonnepanelen van 196 x 100 centimeter en kleine pv-panelen met een afmeting van 125 x 100 centimeter.

Over het algemeen is het handiger om een grotere soort zonnepanelen te kopen, omdat ze een hogere efficiëntie en meer capaciteit hebben. Natuurlijk moeten de panelen wel op je dak passen.

Wat betekent dit alles voor mijn elektriciteitsmeter? De digitale meter

In het geval dat je al een digitale meter hebt en je zonnepanelen wilt kopen, neem je het best contact op met je energieleverancier om een terugleveringscontract af te sluiten. Op die manier wordt de energie die je met zonnepanelen opwekt en niet gebruikt, in het net geïnjecteerd en ‘verkocht’ aan de leverancier.

Heb je nog geen digitale meter? Dan wordt deze automatisch en gratis geplaatst door Fluvius na de installatie van je zonnepanelen. Je hoeft hiervoor zelf niets te doen. Fluvius neemt contact met je op van zodra je de panelen hebt aangemeld. Deze aanmelding is verplicht.

zonnepanelen installateur Brugge

Vind en vergelijk gratis zonnepanelen installateurs in Brugge

Leven van zonne-energie? Zonnepanelen laat je best plaatsen door de beste zonnepanelen installateurs. Op die manier ben je zeker dat alles correct verloopt. Maar kies niet zomaar de eerste professionele installateurs van zonnepanelen in Brugge. De beste zonnepanelen installateurs hanteren namelijk uiteenlopende tarieven. Het is daarom financieel interessant om meerdere offertes voor het plaatsen van zonnepanelen onderling te vergelijken.

Op zoek naar een zonnepanelen installateur? Via het offerteformulier kan je tot 5 specialisten in zonnepanelen in Brugge vergelijken. Maar ook elders in de provincie West-Vlaanderen vind je via het offerteformulier makkelijk de beste installateur voor jouw toekomstige zonnepanelen installatie, waaronder: Ieper, Kortrijk, Roeselare en Waregem.

In de prijsvoorstellen vind je een overzicht van de geschatte kosten. Door gratis offertes voor verschillende soorten zonnepanelen in Brugge te vergelijken is het eenvoudiger om te zien welke zonnepanelen installateur het goedkoopst uitkomt. Let daarbij wel op welke diensten in de prijs inbegrepen zijn, zodat je steeds een juiste vergelijking en ook keuze maakt.

Twijfel dus niet om te vragen naar een vrijblijvende offerte voor de beste zonnepanelen bij meerdere bedrijven tegelijk. Want je kan er heel wat geld en eventuele extra kosten mee besparen!

Vergelijk gratis offertes van installateurs zonnepanelen

Zonnepanelen: vind de juiste specialist in Brugge

Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in Zonnepanelen die actief zijn in uw regio.

Recente aanvragen voor zonnepanelen in brugge

Zonnepanelen voor Leffinge
Leffinge - West-Vlaanderen

offerte voor zonnepanelen 3000kwh

Bedrijven voor Zonnepanelen
Bekijk de specialisten in de omliggende gemeenten