Spouwmuurisolatie: welke prijs betaalt u in 2020?

Het laten plaatsen van spouwmuurisolatie is geen goedkope zaak. Toch kan u de kosten na een aantal jaren terugverdienen omdat u na zo’n werken keer op keer een lagere energierekening zal hebben. De te betalen prijs voor spouwmuurisolatie per vierkante meter, hangt van verschillende factoren af, met name van het materiaal dat gebruikt wordt, de dikte van de spouw en de grootte van de woning.

Prijs spouwmuurisolatie: een overzicht

Prijs spouwmuurisolatie: een handig overzicht

Hieronder ziet u een overzicht met de richtprijzen per kubieke meter voor de drie verschillende materialen. In de rechtse kolom wordt de (gemiddelde) lambda-waarde (λ-waarde) van het materiaal weergegeven die de warmtegeleidbaarheid aangeeft. Als het materiaal een lage λ-waarde heeft, dan isoleert het beter.

Isolatiemateriaal Richtprijs per m²

λ -waarde [isolatiewaarde]

PUR-schuim € 25 à € 30 0.022 – 0.032 W/mK
Glaswol € 15 à € 20 0.030 – 0.050 W/mK
EPS-parels € 20 à € 25 0.030 – 0.040 W/mK

Vergelijk gratis offertes

Prijs spouwmuurisolatie: materiaal

De prijs die u betaalt voor de werken hangt af van het materiaal dat u verkiest om uw muren te laten isoleren. U kan kiezen tussen PUR-schuim, glaswol en EPS-Parels. Deze materialen worden hieronder kort beschreven, met vermelding van de prijs.

Prijs glaswol

Glaswol (of minerale wol of steenwol) wordt in vlokken aangebracht en het is een duurzaam, brandveilig en een waterafstotend materiaal. Het is de goedkoopste optie om een spouwmuur te isoleren. De kostprijs spouwmuurisolatie met glaswol komt neer op ongeveer 15 à €20 per vierkante meter.

Prijs EPS-parels

Dit materiaal is ecologisch verantwoord en vult de spouw perfect op, maar scoort minder goed op het gebied van akoestische isolatie en brandveiligheid. De prijs spouwmuurisolatie met EPS-parels kost ongeveer 20 à €25 per vierkante meter

Prijs PUR-schuim

Als u uw spouwmuur wilt laten isoleren met PUR-schuim, dan zal u meer betalen dan wanneer u een van de twee andere opties kiest, maar dit materiaal is wel het meest thermisch isolerend. De gemiddelde prijs voor spouwmuurisolatie met PUR is 25 à €30 per vierkante meter.

Welke andere factoren bepalen de prijs van je spouwmuurisolatie?

1. Grootte woning

Afhankelijk van de grootte van uw woning betaalt u een hogere of lagere prijs voor de spouwmuurisolatie. De prijs voor het laten isoleren van uw spouwmuren wordt namelijk berekend per vierkante meter.

2. Dikte spouw

Afhankelijk van de dikte van de spouw (of spouwmuur) zal u meer of minder moeten betalen.

3. Extra kosten

Naast de prijs die u betaalt voor het materiaal dat gebruikt moet worden om uw muren te isoleren, komen er nog bepaalde kosten bij. De afstand die de firma moet afleggen bepaalt de rekening die u zal betalen (vervoerskosten). Indien er scheuren zijn in de gevel dan dienen die eerst nog hersteld te worden, wat duurder kan uitvallen.

VRAAG GRATIS OFFERTES AAN

Spouwmuurisolatie: Vraag vrijblijvend en gratis offertes aan

Wilt u weten of u een spouwmuur heeft en wat uw besparing zal zijn? Wij brengen u in contact met de beste isolatiespecialisten in uw regio.

Vergelijk gratis en vrijblijvend hun offertes en bespaar tot 30%

Vergelijk en bespaarPrijzen vergelijken voor spouwmuurisolatie?

Vergelijk gratis offertes


Spouwmuurisolatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Prijs spouwmuurisolatie