Richtprijzen voor het schilderen van vliesbehang

Hieronder in de tabel hebben we een aantal richtprijzen weergegeven bij het schilderen en plaatsen van vliesbehang. De verf wordt gewoon op de muur aangebracht, over het vliesbehang.

Werk & materiaalRichtprijzen
Vliesbehang schilderen€ 12 – € 16 m²
Vliesbehang plaatsen€ 15 – € 20 m²

Aangezien elke soort vliesbehang een ander prijskaartje heeft, is het moeilijk een exacte prijs mee te geven. Hiervoor vraag je best gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmannen in jouw buurt.

Op zoek naar een specialist?
Vraag offertes aan voor exacte prijzen

Mogelijke uitvoeringen

Het is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en is eenvoudig aan de muur te bevestigen. Vliesbehang met een effen vlies, kan worden geverfd met muurverf. Afhankelijk van de kleur van de ondergrond en de kleur van de verf heb je twee tot drie lagen verf nodig. Laat het behang tussen de lagen altijd goed drogen (minimaal 24 uur).

overschilderbaar vliesbehang

Primer gebruiken

Primer hoef je niet altijd aan te brengen op het behang, voor het aanbrengen van vlies- of glasvezelbehang. Als het behang eenmaal is geborsteld of voorgeschilderd, zal de eerste verflaag gedeeltelijk worden opgenomen. Je kunt er dan voor kiezen om eerst een dunnere laag muurverf (tot 15%) op de muur aan te brengen en daarna de muur af te werken met twee lagen onverdunde verf.

Er zijn sommige “voorgecoate” vliezen die geen primer meer nodig hebben. Wel is een primer aan te raden, bijvoorbeeld alleen al om lijmresten te verwijderen of om plamuur minder op te laten vallen. Indien je dus geen extra primer wil aanbrengen, is het belangrijk dat je voor het juiste vliesbehang kiest.

Glasvliesbehang schilderen

Glasvliesbehang is een sterk behang dat na verwerking van glasvezel wordt gemaakt. Het is geweldig voor het gladstrijken van oneffenheden (scheuren) in muren en wordt vaak gebruikt op muren met kleine haarscheurtjes. Dit soort behang schilder je eenvoudig met muurverf. Vliesbehang kun je niet verwarren met glasvezelbehang (te herkennen aan de voelbare ruisterstructuur), aangezien dit type een ruwer oppervlak heeft en vooral geschikt is voor beschadigde muren.

vliesbehang schilderen

Glasvezelbehang schilderen

Glasvezelbehang is gemaakt van papier en glasvezel. Je herkent het aan de typische vierkante of chevronstructuur van het papier. Dit behang is zeer sterk en wordt voornamelijk gebruikt voor kapotte muren met scheuren. Eenmaal aan de muur bevestigd, kan deze niet meer worden verwijderd. Glasvezelbehang is probleemloos overschilderbaar. Je hoeft geen primer te gebruiken.

Loszittend vliesbehang schilderen

Laat het behang op sommige plaatsen los, zoals de hoeken? Plak het papier vervolgens mooi op de muur met een voor vliesbehang geschikte lijm. Laat de muur daarna minimaal 24 uur drogen voordat je gaat schilderen. Weet je niet zeker of het behang goed is geplakt? Begin met het aanbrengen van een beetje latex op het proefstuk of het bevochtigen van het behang met een spons. Als het papier van de muur komt, dan is dit behang natuurlijk niet geschikt om erop te schilderen, houd hier rekening mee. Voor het lijmen van je behang kan je gebruik maken van universele wandlijm.

vliesbehang verven

Enkele aandachtspunten & tips

Hieronder hebben we enkele tips en aandachtspunten opgesomd die je in rekening moet brengen bij het vliesbehang schilderen:

  • Gebruik een borstel of stofzuiger om het behang stofvrij te maken.
  • Gebruik een ronde synthetische kwast om hoeken te schilderen en een roller om over grote vlakken te schilderen.
  • Laat het behang tussen de verflagen minimaal 24 uur drogen.
  • Breng niet te veel verf aan op droge plekken en werk zo nat-in-nat mogelijk. Zo krijg je de beste resultaten.
  • Eventuele naden tussen plafond en behang zijn slim weg te werken met acrylaatkit.
vliesbehang overschilderbaar

Van plan om vliesbehang te laten schilderen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes!

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor vliesbehang schilderen. Zo kan je prijzen vergelijken en de beste oplossing voor jouw specifieke situatie vinden via persoonlijk advies.

Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Vliesbehang schilderen: richtprijzen & tips