Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type verwarming heeft u momenteel?
2*. Hoe is uw huidige isolatie?
3*. Tegen wanneer zou u een pelletkachel willen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.

Hoeveel kost een pelletkachel in Vlaams Brabant?

De kosten voor een pelletkachel kunnen variëren en hangen vooral af van het type en de installatie. Het is ook niet onbelangrijk om in gedachte te houden dat je in aanmerking kan komen voor een regionale premie.

Kosten naargelang het type

Er zijn 2 types pelletkachels in omloop, met name uit gegalvaniseerd staal enerzijds en uit gietijzer anderzijds. Pelletkachels uit gegalvaniseerd staal koop je aan voor een bedrag tussen 1.500 en 2.500 euro, terwijl het prijskaartje voor pelletkachels uit gietijzer schommelt tussen 2.200 en 5.500 euro.

Kosten naargelang de installatie

Aan de installatie van een pelletkachel en de correcte aansluiting op rookkanaal of schoorsteen is een kostenplaatje verbonden dat tussen 200 en 500 euro ligt. De uiteindelijke kostprijs wordt voornamelijk bepaald door de vorm van het rookkanaal en de vakman op wiens deskundige hulp je een beroep doet.

Wees jezelf er wel van bewust dat als er een roestvrije stalen pijp in de schoorsteen moet worden geplaatst de kosten al snel kunnen oplopen met enkele honderden euro’s, gaande van beginprijzen van 600 euro tot een maximumbedrag van 900 euro. De aanleg van een nieuwe schoorsteen, indien er nog geen is, komt neer op een bedrag dat de 1.000 euro benadert.

Recht op premie in Vlaams Brabant?

Er zijn geen premies voor pelletketels of -kachels op Vlaams niveau. De Vlaamse overheid kondigde wel een eenmalige crisispremie van € 250 aan voor wie met pellets verwarmt. Dit is een beslissing van de federale regering van 11 oktober 2022.

Het is echter mogelijk dat uw gemeente of provincie een premie geeft voor de installatie van een pelletketel.

Voordelen van een pelletkachel in huis

Aan een pelletkachel in huis zijn volgende voordelen verbonden:

·         Gebruiksvriendelijk

·         Optimaal rendement

·         Goed voor het milieu

·         Besparend op verwarmingskosten

Wat bieden onze partners aan?

1. Installatie van een pelletkachel in Vlaams Brabant

Bij de installatie van een pelletkachel neem je best volgende tips in acht:

·         Schakel de deskundige hulp in van een erkende installateur

·         Stem de capaciteit van de pelletkachel af op het verbruik

·         Creëer een brandveilige situatie

2. Onderhoud uitvoeren

Op het vlak van onderhoud is het belangrijk om te weten dat het verplicht is om op jaarbasis een onderhoud te laten uitvoeren aan je pelletkachel. Op die manier ben je verzekerd van een langere levensduur, een efficiëntere verbranding en een minimaal risico op brand en ontwikkeling van rook.

Op dagelijkse basis is het dan weer geen overbodige luxe om de pelletkachel schoon te maken met een aszuiger. Zo vermijd je dat as zich erin ophoopt en beperk je het brandgevaar tot een minimum.

Het is overigens geen slecht idee om het jaarlijkse onderhoud in handen te leggen van een erkende installateur.

3. Reparatie 

Ook in het geval van een defect aan de kachel of eventuele schade biedt de installateur een helpende hand. Controleer op voorhand wel welke kosten precies gedekt worden door de garantie en welke diensten aangeboden worden.

Veelgestelde vragen over het installeren van pelletkachels

Beste pelletkachel kiezen, waarop letten?

Als je jezelf van de beste pelletkachel wil garanderen, verlies dan zeker volgende pijlers niet uit het oog:

·         Prijs

·         Prestaties

·         Productie

·         Garantie

·         Geluid

·         Ecologische aspect

Kan een pelletkachel als centrale verwarming dienen?

Een pelletketel doet dienst als centrale verwarming en werkt op warm water. Dat water maakt dat via de centrale verwarming de hele woning verwarmd wordt.

Welke soorten pelletkachels zijn er?

Klassieke pelletkachel

Een klassieke pelletkachel is eenvoudig wat de werking betreft. Hij fungeert namelijk op een natuurlijke convectie verbrandingskamer en een wormwiel. Verder zijn er sommige modellen die geoptimaliseerd zijn met specifieke systemen voor natuurlijke convectie technologie.

Verzegelde pelletkachel

De verzegelde pelletkachel heeft een laag luchtlekkage. Hij is uitgerust met een specifieke technologie die stof- en gasemissies voorkomt en bovendien het energieverbruik vermindert.

Pelletkachel met schoorsteen

Een pelletkachel met schoorsteen heeft een tweede ventilator en andere kanalen om de warmte makkelijker doorheen de woning te doen verspreiden. Dit type kachel is vooral geschikt voor grotere ruimtes.

De kanttekening die je bij pelletkachels met een kanaalsysteem echter moet maken is dat ze uitgebreidere installatiewerken vereisen. Dat gaat bijgevolg gepaard met werken die ingrijpend van aard zijn.

Hydro pelletkachel

Een hydropelletkachel beschikt over een verbrandingskamer en een waterreservoir dat in verbinding staat met de centrale verwarming. De kachel verwarmt met andere woorden niet enkel de omgevingslucht, maar ook het water. Het water verdeelt zich vervolgens gelijkmatig over alle verwarmingssystemen in huis.

De gemiddelde prijs van deze toestellen ligt in het algemeen hoger, maar aan de andere kant is het een heel eenvoudige manier om te besparen op verwarmingskosten.

Hoe vind ik een installateur van pelletkachels in Vlaams Brabant?

1. Vertel ons over jouw project

De eerste stap om de geknipte installateur voor jouw pelletkachel te vinden, is ons vertellen over jouw project. Vanaf het moment dat wij weten wat jouw specifieke wensen en noden zijn, kunnen we verdere actie ondernemen.

2. Wij zoeken de beste specialisten van pelletkachels in jouw buurt

In de volgende fase brengen wij je op basis van die doorgegeven wensen en noden in verbinding met de beste specialisten van pelletkachels in Vlaams-Brabant.

3. Vergelijk gratis vrijblijvende offertes

Ten slotte is het ook absoluut aan te raden om gratis en vrijblijvend offertes van verdelers in de regio met elkaar te vergelijken. Op die manier krijg je een concreet beeld van de prijstarieven die gehanteerd worden in de branche en zal je bij machte zijn om de best denkbare deal over de streep te trekken.

Pelletkachel: vind de juiste specialist in Vlaams Brabant

Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in Pelletkachel die actief zijn in uw regio.
Bedrijven voor Pelletkachel
Bekijk de specialisten in de omliggende gemeenten