De Vlaamse overheid, de lokale politie, de Europese Unie of het OCMW van uw gemeente als klant? Dat is mogelijk dankzij onze service voor wetgeving overheidsopdrachten! Jaarlijks publiceren al deze instellingen duizenden opdrachten waarvoor zij een leverancier, aannemer of deskundige zoeken.

Het is voor uw organisatie van essentieel belang om overheidsopdrachten in het oog te houden. Ontvang dagelijks updates over de aanbestedende overheid, net als belangrijke tips en informatie die de overheid aankondigen.

Ontvang uw offertes elke ochtend snel en eenvoudig in uw mailbox. Maar vooral: sleep het contract in de wacht. Op basis van een gepersonaliseerd profiel ontvangt u alleen opdrachten uit uw sector of regio. Verspil geen tijd met het zoeken naar de broodnodige info.

volgen overheidsopdrachten

Wat is een overheidsopdracht?

Een overheidsopdracht is een overeenkomst tussen één of meerdere ondernemingen (vaak natuurlijke personen genoemd) en één of meer aanbestedende diensten, waarbij deze personen tegen betaling werken en leveringen of diensten verrichten. De Vlaamse overheid en andere overheidsinstanties moeten de best mogelijke voorwaarden kunnen verkrijgen wanneer zij een overheidsopdracht plaatsen.

De keuze van de aannemers wordt bepaald via een aanbestedingsprocedure. Van zodra het contract een euro waard is, is deze procedure verplicht. De niet-openbare procedures voor overheidsopdrachten zijn veeleisender naarmate de waarde ervan stijgt.

Welke diensten worden aangeboden?

De overgrote meerderheid van de overheidsopdrachten wordt toegekend aan KMO’s. Gemeenten, OCMW’s en andere administraties publiceren duizenden opdrachten van allerlei aard: leveringen van chocolade, fruit, bloemen, computermateriaal en andere diensten. Grijp uw kans en haal een openbare instelling binnen als klant!

overheidsopdrachten volgen

Waarom een overheidsopdracht binnenhalen?

De overheid als klant brengt een aantal voordelen met zich mee.

  • Grote opdrachten: het zijn vaak grotere opdrachten met hogere honoraria.
  • Goede betaler: de autoriteiten betalen hun rekeningen altijd op tijd en correct.
  • Goede referentie: de Vlaamse overheid of een andere instelling als klant hebben, is een goede referentie naar andere klanten toe.

Financiële zekerheid en inkomstengroei

Als partner van een regering of Vlaamse overheid kan u niet alleen uw orderportefeuille opbouwen, maar ook uw rekeningen beheren door inkomsten maanden of zelfs jaren van tevoren te voorspellen.

Verbetering van naamsbekendheid en geloofwaardigheid

Het is ook een veilige manier om de naam van uw bedrijf te promoten. U wordt leverancier van een bekende klant. Wat u een uitstekende referentie oplevert en uw geloofwaardigheid bij toekomstige klanten versterkt.

Wat zijn de fases voor het binnenhalen van een overheidsopdracht?

Fase 1: Voorbereiding

Deze eerste fase heeft als doel de toekomstige overheidsopdracht te bepalen door de behoefte vast te stellen waarin de opdracht zal voorzien.

Fase 2: Opstellen

Nadat de verschillende behoeften zijn vastgesteld, zal de administratie de specifieke eisen van de aanbestedende overheid opstellen. Dat zal gebeuren volgens een aan de betrokken administratie aangepaste procedure.

Stap 3: Publicatie

Zodra de vereisten zijn vastgesteld, wordt de overheidsopdracht in de juiste media gepubliceerd of in het kader van een raadpleging aan de ondernemingen doorgestuurd.

overheidsopdrachten stappenplan

Fase 4: Selectie van ondernemingen

Tijdens de selectieprocedure zorgt de Vlaamse overheid ervoor dat ondernemingen niet van de procedure van de aanbestedende overheden kunnen worden uitgesloten. Zij zorgen er ook voor dat zij over de juiste capaciteit beschikken om het contract uit te voeren.

Stap 5: Toekenning van de overheidsopdracht

Het voordeligste reguliere bod wordt geselecteerd als de winnende bieder. Bijgevolg wordt de overheidsopdracht daaraan toegekend.

Fase 6: Uitvoering

De geselecteerde inschrijver sluit het contract af overeenkomstig met zijn inschrijving en de eventuele bijzondere voorwaarden die door de administratie zijn vastgesteld.

Overheidsopdrachten: krijg advies op maat

Profiteer van een complete en gepersonaliseerde service voor wetgeving overheidsopdrachten, met een uitgebreid en compleet pakket. De cliënten ontvangen de online overheidsopdrachten die voor hen van belang zijn, in hun activiteitensector, via het Europese systeem voor het volgen van de aanbestedende overheid. Elk klantenprofiel is specifiek, op maat, doelgericht en schaalbaar.

Ontvang informatie over elke relevante opdracht en concreet advies over formaliteiten en andere documenten die moeten worden ingevuld. Uiteindelijk willen we maar één ding: dat u het contract in de wacht sleept. Bobex brengt u in contact met de aankoopexperts, die u van A tot Z een helpende hand bieden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. U bent geïnteresseerd in overheidsopdrachten uit welke regio?
2*. Welke diensten interesseren u?
3*. Op welk moment wenst u gecontacteerd te worden door een specialist in aanbestedingen?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Bedrijven voor Overheidsopdrachten volgen