Wat is een intelligente laadpaal? 

De laadpaal dankt zijn naam aan de vele extra functies. Zo is deze laadpaal uitgerust met de allernieuwste software en kan hij verbinding maken met het internet.

De internetconnectie zorgt er bijvoorbeeld voor dat je online het stroomverbruik van je auto kan raadplegen en opvolgen. Ook hebben slimme laadpalen nog vele andere toepassingsmogelijkheden. Deze laadpaal kan je zowel voor elektrische als hybride wagens gebruiken.

Technologie van paal evolueert

De technologie evolueert constant en laadpalen worden steeds intelligenter. Het laden kan onder meer gericht gebeuren. Doordat slimme laadpalen weten wanneer elektriciteit het goedkoopst is, kunnen ze bijvoorbeeld ingesteld worden om enkel op die momenten te laden. Op die manier kan je op laadkosten besparen.

Slimme laadpalen zullen in de toekomst nog verder evolueren. De kans is groot dat je in de toekomst via een slimme laadstation zonne-energie zal kunnen opslaan in je elektrische auto. Met een slimme laadpaal is het laden van elektrische auto’s eenvoudig.

slimme laadpaal

1. Slimme laadpaal voor woning

Je kan kiezen om de laadpaal bij jou thuis te laten installeren. Zo kan je gemakkelijk thuis je elektrische wagen opladen.

Het is heel interessant om thuis je wagen op te laden aan de laadpaal. Vaak gaat het tot 8 keer sneller dan een oplaadbeurt van de wagen via het stroomnet. Ook is de laadpaal goedkoper dan opladen via een publieke laadpaal. Waar je nog extra kosten moet meetellen.

Laadpaal installeren?Vergelijk GRATIS offertes en bespaar!

2. Slimme laadpaal voor bedrijf

Ook waar je werkzaam bent, kan het bedrijf investeren in een laadpaal. Dit is een vooruitdenkende investering. Want in de toekomst zullen er steeds meer elektrische wagens op de markt komen.

Ook is dit een strategische en interessante investering. Om nieuw personeel aan te trekken en het duurzame en milieuvriendelijke karakter van de onderneming te accentueren.

Door intensief gebruik van de laadpaal, door het personeel, zorg je voor een maximaal rendement. De laadpaal kan snel en eenvoudig geïnstalleerd worden op de parking van het bedrijf. Het bedrijf kan via het persoonlijke dashboard het verbruik van de intelligente laadpaal beheren en reguleren.

Een slimme laadpaal met een app 

Slimme laadstations of laadpalen kunnen worden geconnecteerd met een app die het verbruik weergeeft. Ook kan je via de app heel wat andere functies en toepassingen raadplegen. Zo kan je van uit je zetel of vanuit je bed, de laadsessie van je auto starten.

De applicatie biedt de mogelijkheid om een tarief in te stellen voor gastgebruik. Op die manier kan je makkelijk de laadkosten doorrekenen. Dit kan onder meer door gebruik te maken van meerdere laadpassen.

Wanneer iedereen een andere laadpas heeft en gebruikt, kan het verbruik per gebruiker makkelijk worden bijgehouden. Voor het gebruik van de app is wel meestal een abonnementsformule vereist.

energieverbruik van een elektrische auto

Zonder abonnement

Een klein aantal fabrikanten biedt ook een slimme laadpalen zonder abonnement aan. Echter is komt dit enkel in uitzonderlijke gevallen voor.

Bij laadpalen van het merk Wallbox zijn online functies en load balancing een ingebouwde service. De producent van Alfen daarentegen biedt de optie om zelf voor load balancing te kiezen of niet. Die functie heeft natuurlijk een grote invloed op de kosten van de laadpaal.

Laadpalen in de toekomst: wat te verwachten?

In de toekomst krijgen laadpalen meer en meer functies. Zo gaan laadpalen niet alleen in staat zijn om elektrische auto’s op te laden. Zo kunnen ze in de toekomst de energie uit elektrische wagens gebruiken om bijvoorbeeld pieken in het elektriciteitsnet op te vangen.

De kans is groot dat accu’s van elektrische wagens in de toekomst kunnen gebruikt worden als opslagruimte voor de energie die verwekt wordt uit zonnepanelen op daken.

De toekomst valt natuurlijk niet te voorspellen. Voorlopig is het nog even afwachten of elektrische en hybride wagens in de nabije toekomst elektrische stroom kunnen terugleveren aan het net of niet. We verwachten wel dat slimme laadpalen in de toekomst nog slimmer zullen worden en extra functies krijgen.

elektrisch rijden met een elektrische auto load balancing

Meer weten over het aansluiten van een laadpaal? Vraag advies en vergelijk gratis offertes

Wil je graag een intelligente laadpaal plaatsen op jouw oprit of op de parking van jouw bedrijf? Wens je graag advies over het plaatsen van een laadstation of laadpaal? Twijfel je tussen een maandabonnement of geen abonnement?

Ontvang via onderstaand formulier professioneel advies en ontvang tegelijk gratis vrijblijvende offertes. Je kan op die manier makkelijk prijzen vergelijken. Plus, vind je de beste laadpaal voor jouw budget en situatie. Hulp nodig? Contacteer ons via onderstaand formulier. We helpen je graag verder.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Waar wenst u een laadpaal te installeren?
2*. Voor welke elektrische auto is de installatie bestemd?
3*. Wanneer wenst u de laadpaal te plaatsen?
4*. Bent u ook geïnteresseerd in zonnepanelen?
5. Bijkomende informatie
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Laadpaal thuis
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Laadpaal thuis