Wat is een dubbele laadpaal?

Een dubbele laadpaal is een variant van een enkele laadpaal, maar met twee stekkers. Je hebt dus de mogelijkheid om twee elektrische wagens tegelijkertijd op te laden.

Het dubbele laadstation is handig voor bedrijven en openbare plaatsen. Het is soms niet voldoende om jouw elektrische auto thuis op te laden, door de lange afstanden die je kan afleggen. In dat soort situaties moet je noodgedwongen op zoek naar een (semi-)publieke laadpaal.

Elektrisch rijden wordt met de dag populairder. Er komen meer en meer elektrische auto’s op de baan. Bijgevolg hoort ook de nodige infrastructuur voorzien te worden.

In plaats van een tweede laadpaal te kopen kan je een dubbele laadpaal plaatsen. Dubbele laadpalen bieden een toekomstgerichte oplossing en zijn heel interessant naar de toekomst toe. Zeker nu grotere bouwprojecten verplicht zijn om laadstations of op zijn minst de bekabeling dienen te voorzien.

Vraag naar offertes via ons offerteformulier

Wat is het verschil met een enkele laadpaal

Bij een enkele laadpaal kan je maar 1 auto opladen. Het zijn meestal privé laadpalen en komen vaker voor bij particulieren. We spreken hier meestal van een laadpaal thuis.

Bij een dubbel oplaadpunt daarentegen kan je maximum 2 auto’s aansluiten en opladen. Het zijn meestal publieke laadpalen en komen vaak voor op het werk.

dubbele laadpaal

Niet te verwarren met een bidirectionele laadpaal

Als we het hebben over een dubbele laadpaal, wordt er wel eens verward met de bidirectionele laadpaal. Let dus goed op, want dit is iets heel anders.

Deze laadpaal is gebaseerd op het principe dat een auto niet alleen moet worden opgeladen, maar ook moet worden ontladen. Op die manier kunnen elektrische auto’s werken als een soort tussenopslag. Zo wordt verspilling van duurzaam opgewekte elektriciteit voorkomen. Een accu ontlaadt altijd heel langzaam.

Met een bidirectionele laadpaal kunnen auto’s nu ook een belangrijke bijdrage leveren aan het ontlasten van het elektriciteitsnet. Zeker in tijden van grote vraag. Als de vraag te hoog is, kunnen auto’s elektriciteit teruggeven als een soort  externe batterij. Op die manier kan de elektrische auto het elektriciteitsnet ondersteunen.

Vraag naar offertes via ons offerteformulier

Wat kost een dubbele laadpaal?

Een dubbele laadpaal kost gemiddeld tussen de 1.000 en 1.500 euro (exclusief plaatsing). De prijs hangt af van verschillende factoren zoals het aansluitschema, het vermogen en het type laadpaal.  

Je hebt de keuze uit een dubbele laadpaal met vermogen 11 kW en een dubbele laadpaal 22 kW. Andere factoren zoals het type wandmodel, de keuze uit een vaste of losse kabel kunnen de prijs ook beïnvloeden.

dubbele laadpaal 22kw

Meer weten over dubbele laadpalen? Vraag advies en vergelijk gratis offertes

Een dubbele laadpaal biedt de mogelijkheid om efficiënter op te laden. Het is heel voordelig voor bedrijven en geeft een duurzame uitstraling. Daarnaast geniet je met laadpalen als bedrijf ook nog van fiscale voordelen. Tot slot win je veel tijd omdat je 2 auto’s op hetzelfde moment kan laden.

Een professional kan je info geven en adviseren over de prijs van dubbele laadpalen maar ook de nodige info bezorgen over de plaatsing. Via onderstaand formulier ontvang je gratis vrijblijvende offertes van erkende installateurs in je buurt. Zo kan je de meerdere prijzen vergelijken en een dubbele laadpaal voor de beste kwaliteit en prijs laten plaatsen.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Waar wenst u een laadpaal te installeren?
2*. Voor welke elektrische auto is de installatie bestemd?
3*. Wanneer wenst u de laadpaal te plaatsen?
4*. Bent u ook geïnteresseerd in zonnepanelen?
5. Bijkomende informatie
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Laadpaal thuis
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Laadpaal thuis