Beschikt uw kantoor nog niet over een koffiemachine? Of is ze misschien aan vervanging toe? Geen paniek, dit artikel bundelt alle relevante info.

Professioneel koffiemachine kantoor

Professionele koffiemachine op kantoor: voordelen

Er zijn veel redenen om de aankoop van een professionele koffiemachine te overwegen. We lijsten hier enkele voordelen op:

  • Heerlijke koffie draagt bij tot de gezelligheid van uw pauzemomenten.
  • Cafeïne is een efficiënt middel om productiviteit te boosten.
  • Een professioneel toestel neemt veel minder bereidingstijd dan een normale koffiemachine
  • Deze toestellen zijn vandaag vaak in staat om meerdere koffierecepten voor te bereiden, zodat elke collega er zijn geluk in kan vinden.
  • Een stijlvolle koffiemachine straalt prestige uit aan uw klanten.

Indien u van al die voordelen en nog veel anderen wilt genieten, doet u er goed aan een gratis offerte aan te vragen voor de plaatsing van uw professionele koffiemachine.

Gezellig professioneel koffiemachine

Wat kost een professionele koffiemachine voor kantoor

De prijs van een professionele koffiemachine ligt tussen de 200 à 1.000 euro. Deze prijs schommelt in functie van het type toestel, de opties en van het aantal werkers die het elke dag weer moet wakkerschudden. Wie bijvoorbeeld een machine wenst dat in staat is een latte macchiato te brouwen, zal een duurder zich toestel moeten aanschaffen dan een klassieke filterkoffiemachine.

Prijs professioneel koffietoestel kantoor

Hoe prijs koffiemachine berekenen? Criteria

Een koffiemachine in een kantoor installeren is geen eenmalige grote investering. Dit systeem verbruikt namelijk water en stroom en om de zoveel tijd moeten de juiste koffiebonen, gemalen koffie of capsules worden bijgekocht. In deze prijsgids geven we u tips om te berekenen wat een koffiemachine u op het lange termijn zal kosten.

Volgens dagelijks verbruik

De gemiddelde kantoorwerker drinkt gemiddeld 3 à 4 kopjes koffie per dag. Maar deze hoeveelheid hangt natuurlijk sterk af van persoon tot persoon en van werkplaats tot werkplaats. Het is bijvoorbeeld wetenschappelijk bewezen dat laboratoriumonderzoekers en marketingprofessionals het meeste koffie op het werk drinken. Een eenvoudige survey bij uw medewerkers afnemen is in dat opzicht zeker nuttig om u een idee te maken van de nodige hoeveelheid koffie.

Per werknemer

Eens u een idee heeft van de gemiddelde dagelijkse koffieconsumptie op uw werkplaats hoeft u dat aantal gewoon met het aantal medewerkers te vermenigvuldigen.

Per kopje koffie

De laatste stap in de berekening is de vermenigvuldiging van dat aantal met de prijs per kop koffie. Deze hangt af van het type koffiemachine die u wenst te installeren en van de kwaliteit van de koffie.

Soorten koffiemachines

De drie meest gebruikte koffiemachines op de werkvloer zijn koffiemachines die met filters, capsules of met een betaalsysteem werken.

Filterkoffiemachine

Een filterkoffiemachine vormt de ideale middenweg tussen gebruiksvriendelijkheid en excellente kwaliteit. Zulke machines kunnen voor 10 à 15 personen lekkere koffie voorbereiden met een gemiddelde prijs van 0.10 euro per kop. Omdat een koffiekan hier maar één voorbereiding verreist, is de kans op een lange wachtrij aan de koffiemachine veel kleiner. Deze toestellen zijn tenslotte erg stil, we raden ze dus zeker aan voor kantoren die niet over een apart koffielokaal of kantine beschikken.

Filterkoffiemachine kantoor

Koffiemachine met capsules

Een koffiemachine met capsules is een goede optie voor bureaus met weinig medewerkers. Het is heel eenvoudig te gebruiken en je hebt ook veel meer bereidingsmogelijkheden dan met een filtermachine. Je kan namelijk verschillende soorten capsules kopen om iedereens smaken te vervullen. De prijs per tas wordt hierdoor wel sterk opgedreven. Koffiecapsules kosten gemiddeld 0.20 à 0.40 euro per stuk. Deze toestellen zijn tenslotte ook erg luidruchtig en onecologisch door het plastic in elke capsule.

koffietoestel kantoor capsules

Koffiemachine met een betaalsysteem

Een grote onderneming heeft zeker baat bij een betalende koffiemachine. Sommige modellen kunnen ook andere soorten warme drank voorbereiden, zoals soep en thee. Dit toestel kan zowel door klanten als werknemers worden gebruikt en zorgt voor een bijkomende winst in het bedrijf. Daarenboven ontmoedigt zo’n toestel buitensporig koffiegebruik. Dit probleem zorgt namelijk bij veel werkers voor verslavings- en gezondheidskwalen. Een nadeel van betalende toestellen is dat ze veel onderhoud vereisen.

Betalende koffiemachine

Bekende merken van professionele koffiemachines

Op de uiterst competitieve markt van koffiemachines claimen de merken Douwe Egberts, Rombouts en Jura een dominante positie in onze contreien.

Douwe Egberts

Met meer dan 260 jaar ervaring in de rijke kunst van het koffiebrouwen is Douwe Egberts zeker uw vertrouwen waard. Het bedrijf heeft een uiterst breed aanbod aan lekkere koffie en professionele koffiemachines. Hun toestellen stralen uitzonderlijke elegantie en moderniteit uit.

Rombouts 

Op de Brusselse Wereldtentoonstelling van 1958 werd Rombouts wereldberoemd met de uitvinding van het individuele koffiefilter. Qua toestellen is dit bedrijf meer gespecialiseerd in koffiemachines voor in de horeca. Voor kantoorbedrijven heeft het een heel divers aanbod aan koffieproducten van uitstekende kwaliteit (vers gemalen koffie, verse koffiebonen, pads, melk voor bijvoorbeeld een latte macchiato etc.).

Jura

Dit Zwitsers bedrijf is misschien veel jonger dan de twee vorige, maar het heeft toch in minder dan een eeuw tijd een wereldpositie weten te bemachtigen. Die positie claimt het ook op het vlak van professionele koffietoestellen! Deze zijn gereputeerd om hun kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid

Professionele koffiemachine op kantoor nodig? Vergelijk gratis offertes

Onderhoud professioneel koffietoestel kantoor

Of het nu voor de plaatsing of voor het onderhoud van uw professioneel koffiezetapparaat is, u doet er goed aan om meerdere offertes aan te vragen. Via onderstaand formulier willen wij u graag daarbij helpen. Vul het in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van ervaren professionals in de buurt van uw bedrijf.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Hoeveel personen (inclusief bezoekers) zullen dagelijks gebruik maken van de koffiemachine?
2*. Wenst u een koffiemachine of een warmedranken automaat?
3*. Wenst u de (koffie)machine te huren of te kopen?
4. Hoeveel koffiemachines wenst u te plaatsen?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Koffiemachine
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Professionele koffiemachine kantoor: prijs, soorten en merken