Vind de beste koffiemachine voor uw bedrijf

Bespaar op uw koffiekostenVind de ideale koffiemachine op maat van uw bedrijf en vermijd onnodig hoge kosten.

Ruim assortimentKies uit een ruim assortiment van koffiesmaken.

Formule op maatHuren of kopen? All-in? Vind de formule die perfect aansluit op uw bedrijfsbehoeften.

Wat kost een koffiemachine?

Met bijna 4 kopjes per dag gemiddeld drinkt de Belg heel wat koffie. Een goed koffiemachine die u de hele dag door heerlijke koffie bezorgt is dan ook een essentieel onderdeel van elke woning of bedrijf. Wilt u graag iedereen gelukkig stellen? Dan overweegt u best een koffiemachine die ook thee, chocomelk en andere drankjes bereidt. U houdt ook best rekening met de te verwachten consumptie, de beschikbare ruimte en natuurlijk uw budget. Om u bij te staan bij uw aankoop, komt u al het nodige te weten op deze pagina.

Eerst geven we u even enkele voordelen mee van een professionele, stijlvolle en kwalitatieve koffiemachine:

 • Cafeïne vebetert de mentale prestaties van uw werknemers. Koffie zit boordevol cafeïne, wat stimulerend werkt op het centrale zenuwstelsel. Cafeïnegebruik verbetert het langetermijngeheugen en de bewegingssnelheid.
 • Koffie (met mate) is goed voor de gezondheid: een lager risico op depressie en minder kans op huidkanker of diabetes type 2.
 • Een koffiepauze als ideale teambuildingsoefening. Een goede werksfeer en tevreden personeel begint natuurlijk bij een sociaal aangename werkvloer. De leukste gesprekken, beste ideeën en een luisterend oor vindt u uiteraard... aan de koffiemachine!
 • Een prachtige koffiemachine die kwaliteitskoffie serveert staat voor een succesvol bedrijf. Kwaliteit straalt af!

Wat kost een koffiemachine?

De prijs van een koffiemachine is sterk afhankelijk van het type en de functies waarvoor je kiest. Een professionele koffiemachine die automatisch werkt en zo geschikt is voor uw bedrijf begint reeds bij 300 euro, maar kan snel oplopen. Toch is het een waardevolle investering, omdat goede koffie tegenwoordig op elk kantoor een must is.

Hieronder overlopen we de gemiddelde prijzen die je kan verwachten per type koffiemachine. Voor de volledigheid geven we ook de prijzen mee van niet-professionele koffiemachines.

Soort koffiemachine Gemiddelde prijs (inclusief btw)
Traditioneel filterkoffiezetappaat tussen € 15 en € 200
Capsule- of padmachine tussen € 40 en € 400
Halfautomatische espressomachine tussen € 100 en € 1.000
Volautomatisch espressomachine tussen € 300 en € 2.000
Inbouw koffiemachine tussen € 600 en € 2.000
Professioneel warme drankenautomaat tussen € 2.000 en € 7.000

U kan er ook voor kiezen om een professionele koffiemachine te huren. U huurt dan een espressomachine of warme drankenautomaat voor een bepaald bedrag zodat u geen onderhoudskosten hebt en na 24 of 36 maanden een nieuw model in gebruik mag nemen. Dat kan al vanaf € 100, maar kan oplopen voor meer gesofisticeerde modellen. Hieronder overlopen de professionele modellen die geschikt zijn voor kantoor, voornamelijk de volautomatische espressomachine, de inbouw koffiemachine en het professionele warme drankenautomaat.

Welke koffiemachine kopen?

Er is natuurlijk heel wat keuze in het soort koffiemachine, die elk hun eigen voordelen hebben. Professionele koffiemachines bieden heerlijke kwaliteit en zijn zeer gebruiksvriendelijk.

 • Professionele koffiemachines zijn automatische koffiemachines met een groot waterreservoir die snel en veel geïndividualiseerde kopjes kunnen serveren. Met een professionele koffiemachine toont u medewerkers en klanten meteen de kwaliteit waarvoor uw bedrijf staat.
 • Wilt u uw werknemers maximale luxe aanbieden op vlak van koffie? Overweeg dan een volautomatische koffiemachine en geniet van een verrukkelijke Cappucino of Latte Macchiato. Wilt u de ultieme koffie-ervaring op een zo energiezuinige en stijlvolle manier?
 • Een inbouw koffiemachine past perfect in het design van uw kantoor, nemen amper ruimte in én zijn vaak energiezuiniger. Wilt u ook aan uw werknemers denken die geen koffie drinken? Dan is een professioneel drankautomaat misschien de beste optie.
 • U kan natuurlijk ook kiezen voor een simpele capsule- of padmachine of voor een koffieautomaat waar uw werknemers bijdragen aan de prijs hun koffie.

Volautomatische espressomachine

Volautomatisch espressomachines zijn gelijkaardig aan pistonkoffiemachine (ook wel halfautomatische espressomachines genoemd), alleen moet u geen pistonhendel met gemalen koffie aan de machine klikken en gebeurt dit hele proces volledig automatisch. U heeft dus geen aparte koffiemolen om heerlijke koffie te maken. De machine vullen met verse bonen of gemalen koffie, het waterreservoir vullen en klaar! Uw werknemers of collega’s hebben heerlijke koffie met één druk op de knop.

Dat is veel efficiënter en tijdbesparend, waardoor een volautomatische koffiemachine in een bedrijf een beter alternatief is dan zijn halfautomatisch broertje. Een volautomatische koffiemachine is een machine die zelfs de grootste koffieliefhebbers zal bekoren, met de mogelijkheid de koffiebonen zelf te kiezen.

Welke koffiemachine kopen?

Inbouw koffiemachines

Inbouw koffiezetapparaten kunnen net zoals een volautomatisch espressomachine de meest heerlijke koffie zetten. Bovendien gaan ze jarenlang mee wanneer deze goed worden onderhouden. Het grote voordeel is dat u uw inbouw koffiemachine gewoon op de waterleiding kan aansluiten, en dus niet steeds een waterreservoir moet vullen. Ze zijn ook extra energiezuinig! Een iets grotere investering dan een volautomatisch espressomachines maar zeker het overwegen waard.

Professionele drankautomaten

Met professionele drankautomaten geef u uw werknemers alle keuze in wat ze willen drinken. Naast koffie horen ook thee en soep vaak tot de mogelijkheid met dergelijke machines. Er bestaan verschillende types van dergelijke drankautomaten, zo zijn er types die filterkoffie zetten, maar ook oploskoffie of koffie van verse bonen is mogelijk. Een professionele warme drankenautomaat is de meest complete keuze die u voor uw personeel en bedrijf kan maken. De investering is aanzienlijk groter, maar bij grotere bedrijven waar veel gedronken wordt zeker rendabel.

Koffiezetapparaten of espressomachines met pads of capsules

Een capsule- of padmachine wordt over het algemeen eerder aangeraden voor thuisgebruik, aangezien deze niet automatisch zijn en meer tijd vereisen per kop koffie. We overlopen dit type toch omdat het, in tegenstelling tot een traditioneel filterkoffiezetapparaat, toch vrij eenvoudig individuele koffies kan serveren. Hou er rekening mee dat capsules heel wat duurder zijn per kopje waardoor ze zeker in grotere bedrijven niet de beste optie zijn.

Pads zijn over het algemeen niet duurder per kop koffie maar kunnen de kwaliteit van professionele koffiezetapparaten niet evenaren. Hou bij de aankoop van een capsule- of padmachine zeker rekening met het type (merk) capsules of pads van jouw apparaat. Deze hebben invloed op de kwaliteit van de koffie maar ook op de prijs die wordt betaald per kop.

Betalende koffieautomaten

Koffie aanbieden aan uw werknemers kost natuurlijk wel wat. Het staat u vrij koffie gratis of betalend te maken voor uw werknemers of bezoekers aan uw bedrijf. Koffieautomaten met betaalsysteem zijn vooral geschikt op publieke plaatsen of voor bedrijven waar regelmatig evenementen worden georganiseerd, aangezien het aantal consumenten in het geval van gratis koffie gewoonweg financieel onhaalbaar wordt. Ook wanneer uw bedrijf zeer groot is en er ook veel partners of bezoekers een af en toe koffie meedrinken is dergelijk systeem het overwegen waard. Houd er bij de aankoop rekening mee welke betalingsmogelijkheden u wilt aanbieden: met munten, bankkaart en/of bedrijfsbetaalkaart.

Bovendien heeft u bij betalende koffieautomaten de optie om uw apparaat niet zelf te beheren. Er zijn ook leveranciers die automaten in uw bedrijf plaatsen. Zij blijven dan de eigenaar en dragen dus ook de verantwoordelijkheid over de werking en onderhoud van het apparaat. De eventuele winst die met de betalende machine kan worden gemaakt is dan wel voor de leverancier.

Waarop letten bij het kiezen van uw koffiemachine?

Waarop letten bij het kiezen van uw koffiemachine?

 • Behoefte: keuzeaanbod op vlak van drankjes en beschikbare functies.

Hou ook rekening met de behoefte van uw werknemers bij uw keuze: niet alleen of uw koffiemachine één enkele of verschillende koffiesoorten kan bereiden, maar ook thee, chocomelk of zelfs soep. Om het milieu een handje toe te steken en om kosten en afval te besparen, worden best kopjes gebruikt in plaats van wegwerpbekers. Om te vermijden dat de koffie snel afkoelt in een kopje, kan u bijvoorbeeld verkiezen voor een koffiemachine met een geïntegreerde koppenwarmerfunctie. Nood aan een koffiemachine op wieltjes? Dat kan zeker. Zeer praktisch in bijvoorbeeld ziekenhuizen of instellingen.

Er zijn tal van beschikbare functies die je best overweegt voor uw aankoop. Zo kiezen fans van cappuccino’s best voor een koffiemachine waarmee u ook melk kan opschuimen. Wilt u uw koffie graag zo zuiver en gezond mogelijk? Gebruik dan gefilterd water. Indien uw bedrijf niet over een zeer goede waterfilter beschikt, kan u kiezen voor een apparaat met een ingebouwde waterfilter. Dat zorgt er niet alleen voor dat uw koffie geen bittere smaak heeft, maar voorkomt ook kalkaanslag aan het verwarmingselement waardoor het water na verloop van tijd niet heet genoeg wordt.

Zo kunnen we nog even doorgaan. Er zijn nog tal van extra’s die jou misschien kunnen bekoren, zoals een digitaal display of de mogelijkheid om gepersonaliseerde instellingen op te slaan.

 • Consumptie: aantal dagelijks te zetten koffies.

Een andere belangrijke factor in uw aankoop is de te verwachten consumptie. Het model waarvoor u kiest moet dat aantal aankunnen aan een degelijk temp, of je riskeert lange wachtrijen en je model reeds snel te moeten vervangen.

 • Beschikbare ruimte om het koffiemachine te plaatsen.

Dit wordt soms weleens vergeten in de overweging voor een nieuw koffieapparaat. Nochtans is dit een zeer belangrijke factor. Moet uw apparaat in een bepaalde hoek passen? Hou daar zeker rekening mee!

 • Het doel dat u voor ogen hebt.

Als het de bedoeling is om werknemers voor hun koffie te laten bijdragen, moet je natuurlijk voor het betalende model gaan. Daarin heeft u nog steeds veel keuze, zodat uw apparaat voldoet aan de noden van u en uw werknemers. Wilt u graag een stijlvol apparaat die glanst in de inkomhal van uw bedrijf? Hou dan ook daar rekening mee.

 • Beschikbare budget.

Uiteraard is het budget doorslaggevend. U nodeloos in de kosten werken is nooit een goed idee. Kies daarom voor het beste apparaat op basis van uw noden en budget. Wilt u zoveel mogelijk besparen op uw model en/of installatie? Vraag dan zeker op deze pagina uw offerte aan. Zo kan je wel tot 30% besparen.

Wie zijn de grootste koffiemachine aanbieders voor bedrijven?

De grootste aanbieders van koffiemachines voor bedrijven zijn Chaqwa, Rombouts, Ide Coffee, en Miko Coffee. Zij bieden jou elk model aan dat jij wenst, en nog veel meer! Wilt u graag alles te weten komen over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Wil je zoveel mogelijk op de kosten besparen? Vraag dan op deze pagina gratis en vrijblijvende offertes aan van leveranciers!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Hoeveel personen (inclusief bezoekers) zullen dagelijks gebruik maken van de koffiemachine?
2*. Wenst u een koffiemachine of een warmedranken automaat?
3*. Wenst u de (koffie)machine te huren of te kopen?
4. Hoeveel koffiemachines wenst u te plaatsen?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Bedrijven voor Koffiemachine