Lijst van de beste gespecialiseerd installateurs van infrarood verwarming actief in Tienen

Infra Green
Broekstraat 101a
B-9150 Kruibeke

Infra Green is een bedrijf afkomstig uit Kruibeke. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Infraroodverwarming.

Infraroodexpert
Hoeikensstraat 5 unit 6
B-2830 Willebroek

Infraroodexpert is een bedrijf afkomstig uit Willebroek. Partner van Bobex sinds 2024, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Infraroodverwarming.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Hoeveel ruimtes wens u te verwarmen met infrarood?
2*. Waar wenst u infraroodverwarming?
3*. Gaat het om een nieuwbouw- of renovatieproject?
4*. Wanneer wenst u de werken te laten uitvoeren?
5. Bijkomende informatie
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.

Uit welke soorten infraroodverwarming kan je kiezen?

Je kan uit verschillende soorten infraroodverwarming kiezen. Wat elk type verwarming exact inhoudt, lees je hieronder.

Infrarood panelen

Infrarood panelen zijn een populaire keuze. De panelen hebben verschillende voordelen:

Je kan de infraroodpanelen op verschillende plaatsen in jouw woning installeren. Bevestig ze aan de muur of aan het plafond.

De infrarood verwarmingspanelen maken gebruik van elektriciteit. Je dient het paneel in het stopcontact te steken. Het is mogelijk om het paneel als hoofdverwarming te gebruiken. Daarnaast behoort bijverwarming tot één van de mogelijkheden.

Infrarood vloerverwarming

Indien je een droog systeem wenst, is de infrarood vloerverwarming de ideale oplossing. Een vakman plaatst de verwarmingsmatten onder de vloer. De matten geven voldoende warmte om de hele ruimte te verwarmen. De voordelen van dit systeem zijn:

De infrarood vloerverwarming werkt efficiënter dan andere types vloerverwarming. De verwarmingsmatten krijgen snel warm en verwarmen het hele vloeroppervlak. Dit is niet zo bij elektrische vloerverwarming.

De installatie van infrarood vloerverwarming is zeer gemakkelijk. De verwarming sluit je niet aan op het elektriciteitsnet.

Infraroodstralers

Een bekend voorbeeld van een infraroodstraler is terrasverwarming. De stralers geven de warmte rechtstreeks af aan de personen en voorwerpen in een ruimte. Ze geven de warmte niet af aan de lucht. De lucht in de kamer droogt niet uit.

De voordelen van de infraroodstraler zijn:

Je kan kiezen uit verschillende types stralers. Er zijn plafondheaters en infrarood kachels. Daarnaast bestaat er ook een verschil tussen kortgolvige infraroodstralen, middelgolvige infraroodstralen en langgolvige infraroodstralen.

Prijs van infrarood verwarming in Tienen

De prijs van een infrarood verwarmingstoestel schommelt tussen € 350 en € 1.000. De prijs hangt af van het type paneel dat je kiest.

Een paneel van 100 Watt verwarmt een ruimte van 18 m². Dit type paneel kost al gauw € 500. De kostprijs van een paneel van 300 Watt bedraagt € 1.000 en verwarmt een ruimte van zo’n 50 m². Plaats meerdere panelen in één ruimte om de kamer gelijkmatig te verwarmen.

Hieronder vind je een overzicht terug van de soorten infraroodverwarming en hun prijs:

Wat zijn de voor- en nadelen van infraroodverwarming?

De infrarood verwarming heeft verschillende voordelen, maar ook enkele nadelen. Hieronder vind je alles terug wat je moet weten over de plus- en minpunten van de infrarood verwarming.

Voordelen:

Nadelen:

Wat bieden onze partners aan?

Onze partners bieden zowel advies op maat als de installatie van jouw infrarood verwarming.

1. Advies op maat

Een erkende vakman maakt een berekening van het vereiste vermogen om een optimaal rendement te garanderen. Daarnaast geeft hij jou advies omtrent de soorten infrarood verwarmingstoestellen.

2. Installatie van infrarood verwarming in Tienen

Door gebruik te maken van een erkende vakman ben je verzekerd van een zeer goed kwaliteit en werking. Indien je bijkomende vragen of bezorgdheden hebt, kan je ook steeds bij jouw vakman terecht.

Veelgestelde vragen over infraroodverwarming

Er zijn een aantal vragen die op systematische basis terugkomen. Hieronder vind je alles dat je dient te weten in verband met de werking, besparen en de ruimtes.

Hoe werkt infrarood verwarming nu precies?

De infrarood verwarming warmt de personen en voorwerpen in de ruimte op en niet de lucht. Het toestel maakt hiervoor gebruik van stralingswarmte. De stralingspanelen produceren de stralingswarmte. De objecten in de kamer absorberen de warmte en geven de warmte op hun beurt weer door. Op deze manier wordt de cyclus in stand gehouden.

Besparen op je energiefactuur met infraroodverwarming, hoe kan dat?

Een infrarood verwarming is een investering die loont. Op jaarbasis bespaar je zo’n 10 tot 40 % op jouw stookkosten.

Verspil geen onnodige energie aan ruimtes die minder verwarmd moeten worden. Creëer jouw eigen kleine microklimaat. Verwarm de ene kamer net iets meer dan de andere voor een optimaal gebruik.

Jouw woning warmt ook sneller op door gebruik te maken van een IR-verwarming. Je stookt minder en je bespaart energie. Nog een voordeel is dat de warmte net wat langer blijft hangen dan de warmte die wordt opgewekt door een traditionele verwarming.

Op welke ruimtes wordt dat verwarmingssysteem toegepast?

Je kan een infrarood verwarmingstoestel in verschillende ruimtes plaatsen:

Hoe vind ik een installateur van infraroodverwarming in Tienen

Een installateur van infrarood verwarming in Vlaams-Brabant vinden is heel eenvoudig. Volg de onderstaande stappen en vind de ideale vakman voor jouw project.

1. Vertel ons over jouw project

Als start bij een duidelijke uitleg van jouw project. Vertel ons wat je voor ogen hebt.

2. Wij zoeken de beste specialisten van infraroodverwarming in jouw buurt

Aan de hand van jouw wensen zoeken wij de beste specialisten voor jouw situatie.

3. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Vraag enkele offertes op via het offerteformulier. Op deze manier kan je snel en overzichtelijk offertes vergelijken van vakmannen uit jouw regio. Dit is een zeer efficiënte manier om geld te besparen. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Infraroodverwarming: vind de juiste specialist in Tienen

Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in Infraroodverwarming die actief zijn in uw regio.
Bedrijven voor Infraroodverwarming
Bekijk de specialisten in de omliggende gemeenten